Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

domi1_23

Niedobór magnezu. Kto tak ma?

Polecane posty

Gość DA222
skurcze w nogach w nocy i drganie powieki za dużo kawy....

Jakie badanie najlepiej zrobić? Bo wiem, ze z moczu też się robi. A z krwi chyba są dwa do wyboru?

Gość DA222
Ojj niestet nie wiem. Ja kupiłam magnez w tabletkach, ograniczyłam kawę i przeszło

Gość rura z kremem
bóle głowy, zmęczenie, ciągły stres i niepokój... Zajadam się orzechami laskowymi i jest git, do tego banany.

ja mialam badanie na potas (na magnez tez jest ale mi nie zrobili bo stwierdzil lekarz ze jestem za mloda zeby miec niedobor magnezu) no a z potasu wyszlo ze jestem zdrowa a skorcze mam nadal... kupilam sobie takie witaminy rozne ale to mi nie pomaga...:/ hmm... no trudno :)

mi tez lekarz powiedzial zeby jest duzo czekolady i orzechow bo to ma w sobie najwiecej magnezu

Gość simonkadrdrdrdr
dobre jest tez kakao

Ja próbowałam brać kiedyś MBE i niestety, czułam się po nim źle, słabo. A badanie miałam robione z dwa lata temu i wyszedł niedobór.

Gość gość
Niedobór magnezu to bardzo poważna sprawa. Nie tylko skurcze łydek i drżenie powiek, ale też zaburzenia koncentracji, bóle głowy, zły nastrój, nawet stany depresyjne, kołatanie serca i wiele innych. Przy podejrzeniu niedoboru magnezu, lepiej zmieć dietę, zmniejszyć ilość wypijanej kawy, herbaty, alkoholu i zacząć jeść czekoladę, kakao, orzechy. Warto też rozważyć przyjmowanie suplementów.