Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna24

Złamany łokiec!!!!!!!!!!

Polecane posty

Czesc wszystkim. Mam pytanie złąmałam łokiec w lewej rece , i juz jestem przeszło miesiac na l-4 i teraz jak załatwiać odszkodowanie jak wogóle je dostane , moze ktos wie?

zgłaszasz się do swojego ubezpieczyciela, bierzesz formularz, wypisujesz co się stało, jak, kiedy itd. (cały opis zdarzenia/wypadku), potem dołączasz zwolnienie, zaświadzczenia z rehabilitacji, inne świstki od lekarzy, itp. Masz nadal rękę w gipise? jeśli tak to odszkodowanie zacznij załatwiać dopiero po zdjęciu gipsu i po rehabilitacjach (jest chyba z rok na zgłoszenie do odszkodowania).

o ile masz takie ubezpieczenie, ze należy Ci się odszkodowanie - dodatkowo ubezpieczyciel z reguły kieruje do lekarza specjalisty w celu określenia uszczerbku na zdrowiu chyba, ze interesuje Cię wypłata z ZUS\'u - a to polecam zajrzeć na stronę www.zus.pl i poczytać o świadczeniach wypadkowych - ale mam wrażenie, ze jest to wypłacane wyłącznie jeśli byłbyto wypadek przy pracy

masz rację me_36. dlatego lepiej zacząć załatwiać po rehabilitacjach, żeby lekarz specjalista mógł określić ten ubytek na zdrowiu