Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiririri

Dziewczynki UFACIE PREZERWATYWOM?

Polecane posty

Gość tiririri

Chcialam Was zapytac czy ufacie prezerwatywom na tyle zeby ich uzywac i nie przezywac pozniej ze uzywalyscie ich w dni plodne. Ja kochalam sie w moje dni plodne z prezerwatywa nic sie nie stalo ,ale ja jednak czego sie obawiam.

Gość Lady F
W dni płodne.. ? Czyli że normalnie nie używasz zabezpieczeń? Wiesz nigdy nie możesz być pewna czy masz dni płode. Wiesz ile jest dzieci z kalendarzyka? A, prezerwatywom nie bardzo ufam, tyle razy słyszałam o pękniętych gumkach.. najlepiej używać tabletek.

Gość tiririri
Wiem ze najlepiej zabezpieczas sie tabletkami,ale niestety nie zabezpieczam sie (jeszcze) Dlatego pytam glownie dziewczyn ktore jako metode antykoncepcji wybraly prezerwatywy. Obawiacie sie prezerwatyw w dni plodne?? Bo ja mimo ze nic sie z nimi nie stanie to troszke schizuje...

zawsze pozostaje ten jeden procent nie pewnosci ,ale przynajmniej mniej inwazyjne niz tabletki

Gość tiririri
Wioluska a jak sie nic z nia nic nie stalo, nie zsunela sie, nie pekla i byly dni plodne to mam sie czego obawiac? Jak sadzisz?

Wiesz ja mysle ze nie ma powodu do obaw,tak wiec nie martw sie mysle ze nie ma co sie denerwowac i nie potrzebnie schizowac,tylko powiedz czy zabezpieczasz sie w same dni płodne czy w czasie całego cyklu?

Gość tiririri
W czasie calego cyklu, nie pozwolilabym zeby wszedl we mnie bez prezerwatywy.

Tiririri chyba mozemy sobie podac dlonie :) bo ja jestem identyczna panikara jak Ty tez wariuje jak sa dni plodne i stosunek zabezpieczony prezerwatywaz ktora nic podejrzanego sie nie dzieje. I nie wiem jak mozna sie nie zabezpieczac, tez zabezpieczam sie przez caly cykl bo nawet dzien przed okresem z niezabezpieeczonym stosunkiem bylabym w stanie wmowic sobie ciaze.. heh

Ufam nie ufam...wszystko ma swoje ryzyko :) Wiem jakie są konsekwencje sexu ... chyba każdy wie :) to nie zabawa dla dzieci a dla dorosłych :) ale najlepsza metoda chyba sa tabletki...:P

Gość tiririri
jansee- w koncu jakas bratnia duszyczka .eheh musimy sie chyba uspokoic

Gość kinga22
hej ja brałam tabletki juz 3,5 roku bez wpadki przyznam ze teraz musimy z mezem wrócic do gumek poniewaz je odkładam bo pogorszyła mi sie cera po nich byłam z tym u dermatologa i stwierdził ze to skutek uboczny. wszystko jest ryzykiem nawet pigułki nie maja 100% ale skutki uboczne fakt ze jest lepiej niz z gumka i bez strachu.to pa ps. mi wczesniej pekły unimile plemnimobójcze ale byłam na tabasach nie polecam ich pa.

Gość padłam jak usłtyszałam
tak ufam - to moje najlepsze przyjaciółki - rozmawiamy ze sobą o wszystkim :classic_cool: idiotka!

Gość tiririri
dlaczego idiotka?

Gość tiririri
Chcialabym poznac wiecej opini... mozliwe :) ??

Gość Agata*86
A moim zdaniem prezerwatywa to najgorsza metoda zabezpieczania przed ciązą. Używalismy z chłopakiem prezerwatyw na początku i bardzo często albo sie zsuwały albo pękały.Po prostu STRASZNY STRES. Teraz biore tabletki (juz od ponad dwóch lat) i jestem bardzo zadowolona.

ja co prawda od roku uzywam prezerwatyw jeszcze rzadna sie nie zsunela ani nie pekla, ale to dzieki doswiadczeniu mojego chlopczyka :)) bo ja niestety sie w to nie mieszam wlasnie zastanawiam sie na tabletkami bo te prezerwatywy mnie za bardzo stresuja

Gość piewrwsze skojarzenie
ufam nie mialm nigdy przykrych zdarzan nigdy mi nie pekla

Gość PIERNICZEK
hej dziewczyny.Ja od 2lat używam prezerwatyw z chłopakiem i nie wpadliśmy :) Ale teraz postanowiłam że pujde do ginekologa po tabletki anty

Dziewczyny a jak uzywacie ich w dni plodne i nic sie z nimi nie stanie to nie macie takiego jakiegos niewytlumaczalnego stracha? Ja niestety mam....dziwna jestem :)

Gość PIERNICZEK
Nie ja nie mam zadnych obaw.Zaufaj też partnerowi bo od niego też dużo zalezy

Gość wszystko dobrze i pieknie
ja zawsze mialam stracha, obojetne co, jak gdzie i kiedy;-) Nawet jak moj facet na miesiac wyjechal:-D No bo mowi sie ze nawet z miesiaczka mozna byc w ciazy:-) A zaszlam stosujac tabletki, teraz ufam mojemu cialu i prezerwatywom. Jesli cos by sie mialo stac (nigdy nam sie jeszcze nie przydazylo, istnieja tabletki po ale to konska dawka hormonow wiec nie polecam:-O ) Jednak odradzalabym wspolnych chwil w dniach w ktorych podejrzewasz dni plodne...po co kusic los;-)

Gość tiririri
A jak nie peknie i sie nie zsunie w te dni plodne to nie ma szansy na ciaze i nie ma sie czego obawiac?

Gość wszystko dobrze i pieknie
wydaje mi sie ze nie ale podkreslam ze ekspertem nie jestem.ja dopiero niedawno okreslilam dni plodne i do tej pory nie robilismy zadnych przerw.Bez konsekwencji;-) Jesli facet bedzie ostrozny to pewnie wszystko bedzie ok..ale pamietaj ze jeden blad i macie bobaska:-D

obecnie zabezpieczam się hormonalnie aczkolwiek przed dwa lata używaliśmy z partnerem jedynie prezerwatyw. nigdy nie zawiodły! zawsze były całe. ;) ale mimo to schizowałam bo ja z natury sieję wszędzie panikę ;D ale jeśli się je umiejętnie nakłada i kupuje w aptece [byle nie kiosk, gdzie mogą być poddawane promieniom słonecznym], to wszystko powinno być O.K. :)