Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dera

Odstawienie tabletek anty, jak zareaguje organizm??

Polecane posty

Gość Dera

Biorę od 8 lat tabletki Cilest i zdecydowałam się odstawić tabletki. Jednak boję się jak to przyjmie mój organizm... A jak to było u Was??

Też brałam Cilest. Po ponad 2 latach odstawiłam. Teraz powinnam być w drugim tygodniu brania tabletek. Czuję się ok. Piersi mi opadły, zrobiły się takie trochę flaczki w porównaniu do tego co była z tabletkami (a mam miseczkę C) i trochę bolą jak przd okresem. Nie wiem kiedy mam spodziewać się mieiączki... Cera mi się przetłuszcza, włosy także. A na plus to nie mam apetytu na słodycze!

Gość Dera
no to trochę jest minusów... ale ze słodyczami to mnie pocieszyłaś bo pochłaniam je tonami;) mam nadzieje, że i u mnie tak będzie:)

Ale w sumie żałuję że odstawiłam, bo mój facet przyjeżdza za tydzień... I co teraz?? Jestem przerażona gumą... Tym że dostanę okres jak będzie na miejscu też... No i jestem w kropce! A możesz powiedzieć mi dlaczego zdecydowałaś się na odstwaienie tabletek? Chodzi mi o względy zdrowotne? I czy w czasie tych 8 lat robiłaś przerwy?

Gość Dera
nie robiłam nigdy przerwy, a tabletki chcę odstawić bo za jakiś roczek zamierzam się z mężem zabrać za robienie dzidzi:) Wolę oczyścić organizm na maxa, żeby nie było później jakiś jaj! No troszkę lipa jak dostaniesz okres jak ukochany przyjedzie, tak w ogóle to ja też nie lubię gumek:(

Ja brałam tabletki od roku i po tym czasie lekarz zalecił mi \"czterookresową\" przerwę. Wiedziałam, że mam skłonnosci do trądziku hormonalnego ( ale podczas brana tabletek twarz miałam po prostu świetną) więc wybrałam się do dermatologa. Pani d. przepisała mi coś , aby trądzik się nie pojawił. I nie pojawił się....przez pierwsze 2 okresy. Potem...z dnia na dzień było coraz gorzej! Tyle pryszczy nie miałam od paru dobrych lat. Na szczęście po ponownej wizycie u mojej pani doktor zaczęło się poprawiać. Wczoraj wzięłam 1 tabletke i modlę się żeby szybko zadziałała. Oprócz tych \"niespodzianek\" była jeszcze tylko 1 rzecz - bolesny 1 dzien okresu. Zanim zaczęłam brac tabletki był to HORROR (nie mogłam się ruszyć, cały czas leżałam..okropne) i ten horror wrócił. Oprócz tego nic więcej nie zauważyłam..żadnego tycia, przetłuszczania się włosów itp. Dodam , że biorę \"Yasmin\"