Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basior25

oszczedzanie

Polecane posty

Gość basior25

jak mozna troche zaoszczedzic na slubie ale z klasa? jaki np jest koszt gdy zaproszenia wykonuje sie samemu?

Zależy jakie, kartka papieru w sklepie plastycznym 50gr wzwyż. Dodatki typu kokardki itd jak poszukasz na allegro albo na hurtowni to około 5 zł za opakowanie. Można oszczędzić naprawdę wiele, ale tylko w przypadku gdy m usisz tych zaproszeń zamówić dużo. Ja zamówiłam 80 sztuk i zapłaciłam 300 zł, to jest nic w porównaniu z resztą kosztów. Oszdzędzisz ze 100 zł może trochę więcej.

Gość Ale ryza ozdobnego papieru
z wytłoczeniami, kosztuje około 30 PLN.

My robiliśmy zaproszenia samemu. Drukowane na papierze ecru z ładną grafiką. Wyszły fajnie. Poza tym nie wynajmowaliśmy samochodu, suknie miałam skromną, wraz z organizatorką w restauracji ustaliłyśmy menu cenowo w miarę a jedzenie było naprawde pyszne (a i tak sporo zostało) nie mieliśmy fotografa tj. niektorzy goscie robili zdjecia i kamerzysta na miejscu ale nie placilismy w salonie fotograficznym Na kilku rzeczach mozna zaoszczedzic tu sto tam trzysta zlotych zawsze cos. Wiadomo przy takim przedsięwzięciu trudno o oszczednosc ale mozna sie postarac. Nam bardzo nie zalezalo np na fotografie wiec nei zaluje. Zycze powodzenia!

Gość ankkieterka
moje plany na zaoszczędzenie :) 1. nie będzie kamarzysty, bo po pierwsze kasetę ze studniówki mam i jej nie oglądam :) a kupe czasu mineło po drugie uwielbiam zdjęcia i wolę mieć reportarz kościół oraz plener niż film, z tego co wiem jesli będzie robil to jefden fotograf mozna liczyc na znizżkę 2. zaproszenie mam zamiar robić sama 3. do slubu bardzo bym chciała żeby wiózł mnie mój tata jego samochodem, ewentualnie jego znajomy kolega :) 4. suknia albo odkupywana albo wypozyczana chyba ze naprawdę będzie problem to wtedy kupna :)

Mysmy zaoszczedzili na samochodzie. Nalezal do swiadka wiec nie placilismy nic. Rowniez makijaz robilam sobie sama, ale to dlatego ze probny mi sie nie podobal. Nie warto oszczedzac na filmie, fotografii i sukni. To jest pewne.