Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jackpot79

Sztuczne mleko

Polecane posty

Nie jestem młodą nie doświadczona mamą tylko nie karmiłam moich dzieci mlekiem modyfikowanym i stąd moje pytanie.Mała przeszła na butelke...nie wiedzieć skąd brak mleka u mnie i córa była wciąż głodna.Dostała nan1 a teraz nan2.Chodzi mi o to czy moge podawać dziecku w ciągu dnia zwykłe mleko nan 2 a na noc nan2r z kleikiem.Niewiem czy moge tak mieszać.Oczewiście lekarz mówi jak Pani chce ale mi chodzi o konkrety,czy małej nic nie będzie przy tak zróżnicowanym karmieniu.

Gość A-gata
Wg mojej wiedzy mleka jednego producenta z kategorii wiekowej posiadają identyczny skład - tzw Baza. oznaczenia R, GR, + to składniki dodatkowe mające na celu zagęścić mleko i to posiada jedynie walory sycące i smakowe. Nie powinno się mieszać mlek np Nan 2 z Bebiko 2R, ale w ramach jednego producenta można. nie dotyczy to mlek specjalistycznych takich jak soja czy choćby prebiotyk lub probiotyk. Tego nie należy mieszać.

Gość margolka54
Nic nie bedzie dolegac.Ja podawałam dokładnie to samo,nan w dzień,nanR na noc.Tyle ze teraz na noc do zwykłego nan-u dodaję kaszki owocowe i przesypia całą noc

Gość margolka54
3 miesiące miał skonczone.Tak jakoś,dokładnie nie pamiętam.

Gość margolka54
Przesypia tak mniej więcej od 20,00 do około 6.00 rano.Ale są noce że budzi sie koło 2.00, 3.00, daje samo mleko i to troszeczkę i spi dalej do 6.00, 7.00