Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunia5

jestem w ciąży

Polecane posty

Gość niunia5

Cześć dziewczyny, wiem,ze takich tematów jest tysiące ale nie mogę nigdzie namierzyć, słuchajcie właśnie się dowiedziałam,ze jestem w ciąży...( upragnione dwie kreski na teście) cieszę się ale jednocześnie jestem przerażona, wizytę u ginekologa mam dopiero na 3 września czy do tego czasu powinnam coś ze sobą robić? chodzi mi o wizytę u internisty jakieś badania? kurcze ogarnęła mnie panika bo nigdy w takej sytuacji nie byłam...:(

Gość olkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mozesz zrobic badania podstawowe(lekarz rodzinny), krew,mocz itp. potem ginekolog juz powie ci co dokladniej- sprawdzi ryzyko konfliktu serologicznego,toksoplazmozy itp.

Gość ulleczka
GRATULUJE ;) ja jeszcze czekam na ten blogoslawiony stan ;)

Gość Leila8374
Niunia5 ja również gratuluję :D :D

Gość errrrerre
wejdź na forum Ciąża i macierzyństwo poniżej. tam się wszystkiego dowiesz. Gratulacje

spokojnie :) - gin ci powie jakie badania masz zrobić (ważniejsze są w późniejszych m-cach żeby np. nie nabawić sie anemii) teraz idź do gina - wg mnie najważniejsze jest pierwsze usg w tym momencie (lekarz stwierdzi czy dzidzia zagnieździła sie prawidłowo) łykaj tylko kwas foliowy P.S. wiem co mówię :) jestem w 4 m-cu

Gość niunia5
dzięki dziewczyny...:) dzis rozmwialiśmy z teściami, teść się popłakał ze szczęścia...:) ja jestem przerażona strasznie z tego wszystkiego bolał mnie żołądek od rana i oczywiście myśle,że to coś złego....byłam u swojego lekarza internisty też kazała czakć na wizytę u gin...:)

Gość ewqa2
Spokojnie.... Co mozesz zrobic? - ciesz sie, wysypiaj sie i czekaj na wizyte u ginekologa. Gratulacje....

Gość wsjo ok
gratki :) nic nie rób - ciąża to najpiękniejszy czas

Gość mmmaaammmaaa
kup sobie witaminy dla kobitek w ciazy,aby dostarczyc prawidłowa ilosc kwasu foliowego maluszkowi-ta ilosc jest bardzo wazna w 1-szych 3 miesiacach. Np. elevit

Gość tulejka
Może to głupie co Ci napiszę, ale mój lekarz kazał mi chodzić w jasnych ubraniach. Przy każdej wizycie mi to powtarzał. I przyznam Ci się szczerze, że nie znoszę kobiet w ciąży ubranych na ciemno. Jest to tak radosny stan, że należy być odpowiednio ubraną. Gratuluję dzidzi.

Gość niunia5
dziękuje wam wszystkim za cenne rady. Bardzo się boje tej wizyty u gin bo chce miec pewność ze wszystko jest dobrze, że dzidzia się dobrze zagnieździła,ze nic jej nie grozi dlatego już nie mogę się doczekać twj wizyty. mam pytanie czy którąś z was bolał żołądek?

Gość _wredota_
nic nie rob zaczekaj spokojnie na wizyte :) i ciesz sie ;)