Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo potrzebujaca

CERA, A TO CO JEMY !!

Polecane posty

Gość bardzo potrzebujaca

Witam wszystkich... Moja walka z pryszczykami tra juz chyba z 10 lat:) Bywaja dni lepsze i gorsze... Niedawno bylam nad morzem polskim oczywiscie.. cera byla wrecz cudna:) Nie wiem czy to zasluga wody z kranu, wody morskiej:) czy ogolnie klimatu... Wiem ze mozna znacznie poprawic sobie stan cery stosujac odpowiednia diete.. Czy ktos moze mi powiedziec co jest czego unikac... Tzn wiem ze nie mozna ostrego.. pizzy, chipsow, spaghetii itp. Ale czy np kielbaska z grill? lody? Bita smietana takze zalicza sie do tych zabronionych slodyczy?? Moze ktores owoce? Z gory dziekuje za pomoc.

Gość lusesitkaa
to nie jest regułą. znam otyłe osoby, które jedzą wszystko i ile można i maja sliczne cery.

Gość dziewczyna lekko przed 20stką
ale jeśli ktoś ma z natury cerę skłonną do trądziku to raczej nie może jeść wszystkiego. Osoby które mają i miały zawsze ładną cerę i nie mają skłonności do pryszczy...to oczywiście że mogą jeść wszystko.

Gość pewna zainteresowana
Lusesitka - a co ma piernik do wiatraka? ,,Osoby otyłe maja piękne cery....." ??????????????????

Gość bardzo potrzebujaca
ale czego przede wszystkim nalezy unikac.. a co mozna? I czy naprawde to daje jakies efekty?

unikać należy alkoholu - wiem z doświadczenia, ostrych rzeczy, ketchupu, majonezu, czekolady , no i takiego \"junk food\" czyli hamburgery itp. Trzeba pić dużo wody, jeść marchewkę, brzoskwinie... i inne owoce To wszystko powiedziała mi moja pani dermatolog a więc nie wyssałam tego z palca :)

Gość a moj man
u osob otylych mniej widoczne sa zmarszczki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kobiety tak to juz jest

Gość lili bazili
I kawy unikać koniecznie! strasznie działa na cerę

Gość eureehe
Alkoholu!!!! Po alkoholu cera jest tłusta :o

Gość bardzo potrzebujaca
jeju kawy?? ale takiej slabej z mleczkiem takze?? I nawet smakowe piwa typu freeq itp:| Czy jak przestalyscie to jesc\pic poprawila wam sie cera? Czy prawie nie ma roznicy?

właśnie...zapomniałam o kawie... :) hehe a moja abstynencja jest wynikiem własnie tego , że na 2 dzien po takiej libacji pogarszał mi się stan cery ;)

Gość Kia-mia
Ja ograniczyłam prawie całkowicie sól!!! Cera robi się NAPRAWDĘ ładniejsza! Nic nie sole, na początku trudno się odzwyczaić, bo nie posolone potrawy maja naprawde inny smak ^^ Ale po góra tygodniu organizm się całkiem odzwyczaja i teraz jak jem coś słonego to mi nie smakuje i już.

Gość miłość nas rozgrzeje
ja slyszalam, ze powinno wylaczyc sie z diety produkty mleczne, tak mowil dermatolog. BYlam na diecie owocowo- warzywnej. Po miesiącu cera juz zrobila sie ladniejsza. MInelo pol roku- zero pryszczy, wagrów i innych paskudztw. Nadal jem warzywa i owoce, ale powoli właczam do tego inne potrawy.

Gość Kia-mia
Pomysł na nie solenie znalazłam w takiej książce "co pomaga a co szkodzi", wiecie: jedzenie a zdrowie itp. Ogólnie bardzo fajna książka, jak nie mam co robic to sobie czytam, hehe. No więc po hasłem trądzik było między innymi że trzeba jeść dużo: *skorupiaków, orzechów i chudego mięsa (ze względu na zawartość cynku), drób bez skóry,jogurt,; *świeżych, bogatych w wit.C owoców i warzyw a zrezygnować z: *dodawania cukru do napojów oraz z wyrobów cukierniczych (łącznie z czekoladą- tak na wszelki wypadek, bo jeszce nie udowodniono że może wywołać trądzik :)); *mocno solonych potraw Gdzieś czytałam że kakao sie powinno pic, najlepiej raz dziennie, chyba ze wzgledu na magnez i coś jeszce. Chude (!) mleko też jest dobre na trądzik bo ma dużo cynku, no i zielona cherbata (dla mnie pycha :)) bo zapobiega wolnym rodnikom.

Gość Kia-mia
do Miłość das rozgrzeje: to na samych warzywach i owocach leciałaś? Ale tak na surowych czy jakieś potrawki czy coś? A jakie to dokładnie były warzywa i owoce? Możesz podać przykładowy jadłospis ^^? bardzo bym prosiła..

Gość miłość nas rozgrzeje
Najczęściej wcinałam sałatki, warzywa duszone, gotowane. Oczywiscie potrawy, bo kilkoma ogórkami sie nie najadlam. Przykladowy jadlospis podam pojutrze, poniewaz przez dzis i jutro nie bedzie mnie przy komputerze. Pozdrawiam.

mi homeopata powiedział , aby nie jeśc produktów mlecznych- niczego- jogurtów, sera, mleka, twarogu. Jest lepiej, choc czasem sobie pozwalam- pizaza, lody. I na słodycze szlaban. Pomaga

Gość bardzo potrzebujaca
up