Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karta

prosze powiedziec mi jak oblicxzyc czy sie nalezy zasilek rodzinny

Polecane posty

moje+meza dochody za 2006rok podzielic przez 12miesiecy/i co dalej?

Gość Anonimowo ...
Podzielic na ilość osób w rodzinie :)

Suma miesięcznych dochodów brutto podzielić na tyle osób ile jest zameldowanych w domu. Jeżeli wyjdzie więcej niż 351zł na osobę nie ma się nawet co starać o zasiłek.

Gość moze i mam stare zasady
Zdziwiona ola nie wprowadzaj ludzi w bład.Podałas sume 351 a ja wiem ,ze ta suma jest ponad 500 zł.

Gość Anonimowo ...
Nie brutto tylko dochód brutto pomniejszony o koszty uzyskania przychodu, podatek dochodowy, zapłacone składki na ubezpieczenie społeczne, które nie są zaliczone do kosztów uzyskania przychodu oraz zapłacone składki na ubezpieczenie zdrowotne; Otrzymana kwota podzielona na ilośc osób w rodzinie; W ubiegłym roku to było 504zł teraz nie wiem :)

Gość dobrze mowi 351 złotych

Byłam dzisiaj w MOPSie o zasiłek, ale mi nie przyznają. Mieszkam z babcią i dziadkiem, dziadek ma 1200zł emerytury a babcia 650zł. Tylko, że dziadek daje babci 300zł miesięcznie czyli wychodzi, że jest 950zł na 3 osoby, ale przepisy są chore i nic mi się nie należy, nawet nie wywalczyłam renty po ojcu.

Gość Anonimowo ...
http://kadry.infor.pl/zasilki/swiadczenia-rodzinne/55291,Od-1-wrzesnia-2007-r-nowy-okres-zasilkowy-w-swiadczeniach-rodzinnych.html Dochód jako podstawowe kryterium Kryterium dochodowe uprawniające do świadczeń rodzinnych nie uległo zmianie. W okresie zasiłkowym od 1 września 2007 r. do 31 sierpnia 2008 r., tak jak w trzech poprzednich okresach zasiłkowych, prawo do zasiłku rodzinnego przysługuje, jeżeli przeciętny miesięczny dochód netto na osobę w rodzinie z roku poprzedzającego okres zasiłkowy nie przekracza kwoty 504 zł lub 583 zł, gdy członkiem rodziny jest dziecko legitymujące się orzeczeniem o niepełnosprawności albo umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności.

Gość Anonimowo ...
Link trzeba skopiować :) 🖐️

Gość Anonimowo ...
zdziwiona ola - Strona, którą podałaś dotyczy świadczenia z pomocy społecznej: zasiłek dla najbiedniejszych. Autorka pyta o zasiłek rodzinny :) To dwa rózne pojęcia.

Gość Anonimowo ...
Na tej stronie co podałaś jest o zasiłku rodzinnym tu: http://www.zabierzow.org.pl/gops/prawy34.php Jeszcze nie zaktualizowali strony, ale masz o zasiłku rodzinnym w 2006r. - dochód nie mógł przekraczać 504zł

Gość Anonimowo ...
zdziwiona ola - Żeby dostać zasiłek rodzinny trzeba mieć dziecko/dzieci :)