Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość n i e - w i e m

boląca pierś, proszę przeczytajcie i odpiszcie !!

Polecane posty

Gość n i e - w i e m

od paru(nastu) dni pobolewa mnie pierś...nie wiem, czy to serce ( miałam ostatnio trochę dołujących sytuacji, może to od stresu?) czy coś z piersią nie tak? nie wyczuwam w dotyku żadnych guzków itp. więc czy gdyby coś tam było niepokojącego, czy objawiałoby sę to w postaci takiego pobolewania?

Gość monikac12
Najlepiej będzie, jeśli pójdziesz do lekarza.

Gość stokri
eee tam amoze ci rosnie ta piers:) ile masz lat?? Jesli mialabys jakiegos guzka to boli juz w ostatnim stadium a tak to nie:P

Gość n i e - w i e m
nie, już mi nie rośnie :) mam 23 lata. nie słyszałam, żeby guzki pobolewały, i na tym właśnie polega problem w wykrywaniu, ale mogę się mylić

a gdzie cię boli - nie rozróżniasz bólu piersi od bólu serca? jaki to ból (np. kłujący, rozlewający sie), ostry czy nie? napadowy czy dlugotrwaly? mozesz wtedy oddychac?

Gość n i e - w i e m
nie miałam problemów z sercem wcześniej, więc nie rozróżniam; ból jest kłujący, czasem się z nim budzę od rana, czasem nie i np. pojawia się w ciągu dnia; mogę wtedy oddychać i nie przeszkadza mi on w wykonywaniu codziennych czynności, jest raczej słaby

Gość ból serca
to takie jakby kucie w mostku. Bardziej dotkliwe przy wysiłku. Oczywiście nie jest to regułą, bo np przy zawale ludzie narzekają na drętwienie ręki, taki jakby niedowład. Czasem to się objawia dusznością lub też bólem jakby "żołądka" kojarzone z niestrawnością. Dlatego też zawały, lub też dolegliwości związane z mięśniem sercowym są późno wykrywane. Powinnaś sprawdzić węzły chłonne i jeżeli ból będzie się utrzymywał zgłosić do lekarza rodzinnego. Na wszelki wypadek mierz codziennie ciśnienie, tak przez kilka dni. Aparaty są w niektórych aptekach. Pozdrawiam

Gość n i e - w i e m
jestem niskociśnieniowcem, pójdę i tak do lekarza dla świętego spokoju, tylko już widze spojrzenie mojej lekarki rodzinnej, że zawracam jej głowę czymś takim, potraktowałaby poważnie mój problem gdybym miała z 35 lat co najmniej

Gość ból serca
ale to może być od węzłów chłonnych. Zbadaj się sama czy nie są powiększone.

Gość n i e - w i e m
tzn. jest zależność: powiększone wezły powodowac mogą ból serca?

Gość nie piesi
pisałaś że boli Cię pierś

Gość nie piesi
a jeśli chodzi o badanie piersi to powinno się je robić 8 dni od rozpoczęcia miesiączki. Normalnie nic nie wykryjesz. Chyba że jesteś po 40 roku życia to wtedy nie ma różnicy kiedy takie badanie się robi.

Gość n i e - w i e m
tak, pierś; myślałam, że w związku z tym ciśnieniem sugerujesz, że to może być serce

Gość nie piesi
ciśnienie to tak na wszelki wypadek. po obserwuj czy są jakieś zmian, bo jak pójdziesz do lekarza to Cię o to zapyta.

Gość n i e - w i e m
dobra, dzięki za rady :) zobaczymy co z tego wyniknie

Gość Siuśka
cześć ja mam 22 lata i rok temu też bolała mnie lewa pierś, takie dziwne kłucie, często pojawiało się z samego rana,przestraszyłam się że to coś poważnego- moja babcia i mama miały raka piersi i wybrałam się do lekarza, okazało się że to zapalenie, ale już nie pamiętam czego w tej piersi :P Lekarka I kontaktu skierowała mnie na różne badania, dostałam antybiotyki i przeszło:)

Gość tez to miałam
miałam wtedy około 30 lat , już nie pamietam dokładnie.Po przeprowadzonej mammografii i USG nic nie stwierdzono.Po krótkim czasie ból samoistnie ustąpił. Jesli nie masz stanu podgoraczkowego to zapewne to minie.Radziłabym jednak pójśc do lekarza.

Gość martunia87_87tlen.pl
witam! mam pytanko ponieważ nie bardzo wiem co mi dolega ale trwa to już od roku na początku miałam duszności w klatce piersiowej teraz od jakiś 3 miesięcy czasem kuje mnie w lewej piersi nawet przy stosunku mnie boli są to przejściowe bóle po zatym nad lewą piersią tuż prawie przy niej troszke spuchłam powiedzcie mi czy to może być jakiś rak?? jestem w depresji robiłam już wszystkie badanie jakie były tylko możliwe począwszy od badania krwi ,gastroskopi przeswietlenia brzucha i prześwietlenia piersi wszystko mi wyszło bardzo dobrze a nadal mnie boli boję się żeby to nie był jakiś rak ?? a czy może to być od nie regularnej miesiączki nie wiem co robić błagam pomóżcie mi ! marta

Gość MłodaDziewczyna01
Mam 17 lat. Od jakiego czasu boli mnie lewa pierś gdy ją dotykam, tak w okolicach sutka. Zazwyczaj piersi bolą mnie przed okresem, obie i to nie jest taki sam ból. Nie wiem czy w tym wieku mozliwe są guzki ale ja nic takiego nie wyczuwam.. Bol nie jest ostry,ale wyczuwalny. Nie wiem dlaczego tak jest...

Gość 12 lat
Mam 12 lat od jakiegoś czasu bolą mnie piersi w okolicy sutków co robić??

Gość sebikow
Jeżeli bolą Cię piersi w wieku 12 lat , musisz jak najszybciej nakarmic jakiegoś chłopaka swoim pierwszym mleniem , wtedy ból ustępuje !! :) To poprostu gruczoły dojrzewają :) POZDRAWIAM !! P.S Rehabilitacja jest przyjemna dla obojga :) więc daj possać

Gość monika 19
Nie,rozumie ludzi ,któzy robią sobie żart z powagi tej sytacji. Ja też jestem w gronie tych osób ,które odczuwaja ból w piersi i szczerze nie wiem co ,mam robić.Czytam wasze porady i chyba zrobie usg piersi,bo ani ekg ani echo serca nie wykazało nic poważnego tyle,że kardilog powiedział,że mam 3 nie domykalne zastawki lewj komory.Mam dopiero 19 lat i boje się bo boli mnie od miesiąca prawie każdego dnia. Jeśli macie jakieś porady piszcie,dziękuje.

Gość mila sowa
Do monika 19. najlepiej jak pójdziesz z tym problemem do ginekologa, a jeszcze lepiej do onkologa. Tylko nie wystrasz się, że do onkologa. Ja chodzę do onkologa raz w roku na kontrolę. Też mam bolesność piersi. U mnie to jest mastopatia, tzn. mam piersi trochę grudkowate i najbardziej bolą przed okresem. A tak w ogóle to często mnie jakoś tak dziwnie szczypią, ale lekarz mówi, że wszystko ok. Idź do lekarza, zrobi ci usg i będziesz spokojniejsza. Nie musisz się zadręczać, wystarczy jeden krok do lekarza. ja też byłam wystraszona bólem i miałam najgorsze myśli. Lekarz powiedział, że rak nie boli, a skoro mam bóle to nie jest to rak. Głowa do góry i idź do lekarza. Moja córka ma 23 lata i już w twoim wieku chodziła ze mną do lekarza i chodzi do dziś na kontrole. Pozdrawiam.