Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olssi

dziewczyny jak często balsamujecie swoje ciała?

Polecane posty

Gość olssi

i jakie jeszcze inne zabiegi pielęgnacyjne stosujecie?

Gość ujjjj
codziennie

co wieczor, a przedtem stosuje peeling z soli i oliwki bo aktualnie sie odchudzam i nie chce wygladac potem jak pies rasy shar pei ;)

Gość ale sól czytałam
bardzo podrażnia skórę i "kanceruje" ją ze wzgldu na ostrawe kryształki

Gość ament
z oliwką sól nie jest zła:) ale ja zdecydowanie wolę kawę z cukrem, oliwką w żelu i żelem pod prysznic:) ew cukier z tą oliwką:)

e tam, najwazniejsze ze dziala ;) Słońe tez uszkadza skóre a od niego nie uciekniemy ;) No chyba ze Michael Jackson ;)

Gość ihaha
A ja właśnie "oduczam" moją skórę balsamu. keidyś miałam normalną skórę, gdy nie balsamowąłam się w ogóle. A później coś mnie napadło i przez długi czas smarowałam się codziennie. Efekt? Skóra nie potrafiła się już sama regenerować i gdy tyl;ko jeden raz nie posmarowałam się balsamem wyglądała okropnie, strasznie przesuszona, łuszcząca się. Ale zaczęłam skórę odzwyczajać i teraz jest już troche lepiej. Smaruję balsamem tylko po kąpieli w wannie, jakieś 3 razy w tygodniu

ihaha - coś w tym jest, ja \"oduczyłam\" moja twarz kremu (używam tylko mleczka do demakijazu i przemywam ją wodą mineralna a nie kranówą) i wreszcie zniknąl problem z przesuszonymi policzkami !!!!!!!!!! I pomyśleć ze kiedyś używalam kremów nawilżających...

Gość Nefernefer
a ja naiwnie sądziłam, że zabalsamować się można tylko jednorazowo. Raz a dobrze. I dla większej skuteczności należy usunąc przedtem wnętrzności i mózg :P

Gość jak widzisz niektóre
słowa mają więcej niż jedno znaczenie (nie bez przyczyny substancja którą używamy do ciała nazywa się BALSAM) :-P

Gość Laliitaa
ja tez uzywam codzinnie po kompieli balsamu. czasem jak jestem juz bardzo zmeczona to sie nie smaruje i nie zauwazylam zeby moja skora jakos zle reagowala na brak balsamu.

Gość jak widzisz niektóre
istnieje wiele słów które oprócz encyklopedycznego znaczenia używa się także w mowie potocznej.... Idąc twoim tokiem myślenia to substancja służąca do nawilżenia ciała czyt. BALSAM nie powinna się tak nazywac bo kojarzy się ze zwłokami, a jednak ktoś tak ją nazwał i jest ogólnie przyjęta, tak jak i KREM do ciała. Świat idzie do przodu i coraz więcej słów używa się w różnych znaczeniach.PZDR!

Gość Nefernefer
:D taa... nec natare nec litteras novit :D