Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22lettniia

pytanie dotyczące zęba mądrości...

Polecane posty

Gość 22lettniia

mam takie pytanko, moze ktos byl w podobnej sytuacji. Otóż chodzi mi o to ze rośnie mi ząb mądrości, nie dokonca ,,wyszedł caly" a juz moja dolna jedynka wykrzywila sie przez to i strasznie to wyglada. Chcialabym wiedziec czy jest mozliwosc wyrwania tamtego zeba jesli nie wyrosl do konca i czy wtedy jedynka wroci na miejsce??!!!

Gość olamanola
ząb mądrości w miejscu jedynki?????????????????????

Gość 22lettniia
nieee,, chodzi o to ze przez zab madrsosci wykrzywila mi sie jedynka

Gość fiołkowooka
dentysta może zrobić zabieg np usunięcia dolnej części zęba po wyłamaniu jego zewnętrzej częśći, więc myślę, że usuwa też nie do końca "wyrośniety" ząbek....choć głowy nie daję, że to jest możliwe. W końcu to mała operacja stomatologiczna

Gość hermiona_1
Na pewno mozesz wyrwac tego zeba zanim wyrosnie ale musi to zrobic chirurg szczekowy a nie zwykly dentysta. Moze ci wroci ta jedynka. Wspomne jeszcze nie jest to bardzo ciezki zabieg po ktorym tam przez tydzien a nawet 2 bedzie cie bolala cala szczeka i nie bedziesz mogla jesc. Ja tez musze wyrwac taka osemke bo mi krzywo rosnie i bardzo sie boje bo wiem jak moja kolezanka po tym cierpiala. Pozdrawiam:) A zanim pojdziesz do dentysty zrob zdejecie tego zeba.

Gość ktossssssssssssss
a mi usuwali chirurgicznie dolna osemke i bylo ok ok 2 dni bolalo ale dalo sie wytzrymac nawet bez lekow przeciwbolowych i wlasnie ten moj zab byl taki nie dokonca wyrosniety !!

Gość miszalka
Hermiona ma rację, jestem w takiej samej sytuacji. Górną ósemkę mam do usunięcia chirurgicznie bo wyszła tylko połowa :( i wypchała mi jedynkę do przodu wyglądam okropnie a za 1,5 miesiąca ślub!!! ale jestem w ciaży i muszę przetrzymać, pozatym zbierałam siedo usunięca 3 lata, mogę robić wszystko tylko nie wyrywać zęba :(