Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata*86

BLIZNOWIEC

Polecane posty

Gość Agata*86

Jak byłam w podstawówce to bylismy szczepieni przeciwko gruźlicy. Ale mi się po paru latach zrobiła po tym strasznie duza blizna. Bylam u dermatologa i powiedzila ze to BLIZNOWIEC. Smarowałam różnymi maściami i nic. Najpierw to mialam male ale z wiekiem zrobilo sie wieksze(mam juz 21 lat) teraz ma juz 4,5cm :( czy mogę to usunąć chiruigicznie?? Ma ktos podobny problem??

Gość Agata*86
Aha. Dodam jeszcze że bardzo się tego wstydzę. Mam tą bliznę na ramieniu i nie mogę w lato ubierać bluzeczek na ramiączkach :( jak ktoś ma podobny problem to PROSZĘ piszcie... :(

Gość wnuczka...
slyszalam,ze chrurgicznie odpada, bo sie powieksza. moze przetestuj jakies kremy na blizny, cepan czy elicina

Najwazniewjsze to pozbądź się kompleksów. Ludzie cierpiacy an bielactwo, blizny na całym ciele i się nie wstydzą. Sama mam sporą bliznę na ramieniu, ale nie wstydzę się bo nie ma czego.

Gość Agata*86
No właśnie używałam dużo maści na bilzy. Ostatnio smarowałam maścią Protopic. dermatolog powiedziała że ta maść jest bardzo dobra. A mi nie pomaga :/

Gość Agata*86
HMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM...................... sibec??????????????????????????????????????? skąś to znam....... BEZ KOMENTARZA

Gość gibi
Raczej polecam zeraderm ( z apteki), ale bardziej na podtrzymanie efektów. Bardziej skuteczne są mocne pilingi. Jestem po cyklu 4 zabiegow silnych pilingów ( mam blizmowca po usunięciu znamienia na plecach). zminejszył sie o ponad 60%, widac teraz tylko bliznę, ale bardziej już się podobno nie da usunąc, w każdym razie jest całkiem płaski i jasnoróżówy. zabiegi polecam, chociaż skóra baaardzo się łuszczy. Pozdrawiam

Gość KRZTS
mam bliznowca od kilku lat miałem raz robiony zabieg ale niestety nic nie pomogło wrecz przeciwnie zrobił się większy najgorsze jest jak sfędzi czy jest możew końcu coś na to cholerstwo

Gość iomoim
doskonale wiem co to znaczy to paskudztwo zwane bliznowcem...i jak potrafi bolec., nie wspominajac o wygladzie....ja dostalam na takiego zastrzyk u chirurga i sie pomneijszyl i pzrsetal rosnac.,a teraz jak mam jakas rane to od razu smaruje contratubexem i nie robia mi sie juz takie okorpne..niestety mam po mamie sklonnosc do blzinowcow:(( ale te zastrzyki sa bardzo skuteczne spytaj o nie lekarza

Gość Mary20
Ja też mam bliznowca. Zrobił mi się po usunięciu znamienia na nodze. Byłam już i u dermatologów i u kilku chirurgów. Nikt nie zaproponował mi zastrzyków a śledząc wiadomości w internecie to wiem że niektórym się znacznie zmniejszają po nich. Jestem z wa-wy. Czy możecie mi powiedzieć do kogo mam się udać na te zastrzyki? Do chirurga? Czy możecie mi kogoś polecić?

Gość hgyfde
Mam do spszedania plastry silikonowe cica care 15cm12 100zl za szt.kontak tel 889910412 email magnum56780@gmail.com

Gość Bliznowiec
Ja również mam bliznowca, jakoś od 7 lat? (po szczepionce) Na początku stosowałam maści , które i tak nic nie dały. Teraz ,,zamrażam" go sobie azotem. jak na razie byłam tam u derm około 7,8 razy i hmm troszkę mi się pomniejszył, więc jestem pozytywnej myśli :) ogólnie polecam, choć zawsze po zabiegu ma się strupa więc nie wygląda to najlepiej, ale się nie poddaje :) pozdrawiam

Gość WYGRAŁAM Z BLIZNOWCEM!!!
Udało mi się wygrać z bliznowcem. Załatwiłam sobie od chirurga skierowanie na zabiegi(JONOFOREZA,ULTRADŹWIĘKI) NA LEKU CONTRATUBEX. LICZBA ZABIEGÓW TO 10. 3 razy powtórzyłam serię ! Udało mi się! PS: po ukończeniu zabiegów kupiłam maść dermatix która również mi pomogła i to bardzoo!!!!!!Cena jest dość wysoka ale maść jest bardzi wydajna i wystrczyła mi na 2 mies.:) także nie ma co sie załamywać jednak da się wygrać:)))

Gość gość Barbara
Miałam przez chirurga usuwany na dekolcie ropień- kaszak Pozostała brzydka blizna. Po pół roku pokazałam tę bliznę chrurgowi, który robił ten zabieg. Stwierdził, że to bliznowiec, ale że może powtórzyć zabieg , bo na pewno nie będzie gorzej. Niestety. Jest gorsza blizna. Nie mogę nosić dekoltu , staram się jakoś to ukrywać. Muszę z tym żyć. Słyszałam , źe laser też nie pomaga.

Gość gość
Ja mam bliznowca na dekolcie nie mogę nosić bluzki na szelkach bo się strasznie tego wstydzę.

Gość Michalinapo
Tez mam bliźnięta na szyi. Bardzo pomogła mi terapia zastrzykami ze sterydem, byłam na kilku zabiegach u dr budzynskiej w klinice dr legrand. Jestem zadowolona z efektów.

Gość czerwonamiska
Nie słyszałam wcześniej o takim przypadku.

Gość gość
Doktor Piotr Romańczuk w swoim gabinecie www.piotrromanczuk.pl dysponuje laserem, który usuwa bliznowce. W moim przypadku opłaciło się bo miałam straszne kompleksy z tym związane...

Gość Agonia

Hej.

1. Post do osób posiadających keloidy. Proszę o informacje po czym pojawił się bliznowiec (cc, inny zabieg, kolczykowanie, oparzenie itd.). Po jakim czasie od "urazu" został zaobserwowany na skórze?

2. Czy są tu osoby które mimo bliznowca robiły sobie jakieś zabiegi z mikronakluwaniem (kolczyki, tatuaż, mezoterapie i głową, frakcjinowanie skóry, rollery itp.) i mimo przerwania ciągłości skóry nic się złego nie działo?