Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suka14

Co sie może stać ? Gdy ?

Polecane posty

Gość suka14

witam Mam pytanko co sie może stać gdy .. przez około tydzień moja mama łyka po o 8-9 tabletek apapu dzinnie na boł przycha Czy mogą być jakieś skutki uboczne... bardzo prosze o porade bo bardzi się martwie Mówi ze boli ją po lewej stronie brzycha ....

jakos sie wierzyc nie chce w takie cos....ja zjadlam kiedys przez 2 dni 14 tabletek i myslalam,ze mnie do szpitala wywioza.Czulam sie okropnie,bylo mi niedobrze...... Taka ilosc moze spowodowac zatrucie.I przede wszytskich lek po przedawkowaniu przestaje dzialac,wiec nic nie daje gdy zjemy 5 tabletek

jak moze dorosla osoba zachowywac sie tak nieodpowidzialnie? ;/ przepraszam ze tak to dobitnie napisalam ale ja mam nawet wyrzuty sumienia jak z powodu bolu miesiaczkowego biore 1 tabletke w ciau jednego dnia i robie tak przez 2 pierwsze dni (czyli biore ogolnie 2 tabletki w takim odstepie czasu). jezeli ja tak bardzo boli to by powinna isc do lekarza..bo tabletki jej nie wylecza..jedynie sprawia ze przestania na jakis czas odczuwac bol... pogadaj z mama i popros ja zeby chcoaz dla Ciebie to zorbila i poszla do lekarza bo sie martwisz.. Bo wg.mnie to nie jest dobre...tyle tabletek...

moze to cos innego?do lekarza i na badania koniecznie...u mnie tez tate bolalo i okazalo sie ze ma nowotwor w zaawansowanym stadium... koniecznie na badania!

Gość suka14
ale w ulotce pisze... zę dziennie można zjadać 8 tabletek wiec moja mamcia zjada tyle ....wieć nie przedawkowuje .. i dalej narzeka na bol brzucha ale od ciaglego brania leków .. czy moze jej żoladek odmuwic posłuszeństwa nie wiem co robić .. to jest chyba nie ludzke zjadać tyle tabletek a to ciągle boli ..

Gość suka14
Do 1wera1 rozmawiałam z mama ale ona twierdzi ze .. samo przejdzie.... że niby jej dabletki pomagają.. pomagają.. ale w jakich ilościach ona je łyka .. czy cos jej się moze od tego stac ?

psuje sobie taka iloscia i zoladek i watrobe. do lekarza bo moze sie okazac ze poznij ebedzie za pozno. zaciagnij mame za fraki i jutro do przychodni. i nie wydaje mi sie ze apap mozna brac w takich ilosciach, mozna raz kiedy rzeczywiscie trzeba a nie codziennie.

Gość suka14
to sie zaczelo od Wtorku no a dzis mamy sobote ... i dalej bez zmian ... ogulnie jest taka blada na twarzy .. i ma ciagle odruchy wymiotne.. ale to pewnie przez ten apap...

Nieodwracalne uszkodzenie wątroby. Radzę natychmaist odstawić i udać się do lekarza.

mialam kolege..kory zaczynal od 1 tabletki...a teraz musi wziasc 5 tabletek zeby go glowa przestala bolec... Moze Twoja mam sie tez uzaleznic od lekow...moze sprawdz w necie czy sa jakies skutki uboczne po tych lekach...lub na ulotce moze cos takiego bedzie... Ale tak jak juz wyzej ktos pisal...moze to byc nawet nowotwor...;/ a z tym to przeciez nie ma zartow...moze pokaz mamie ten topic zeby zoabczyla ile osob neguje to co robi...moze to ja jakos przekona...

Gość w ulotce jest napisane
o dopuszczalnej ilości tabletek które można przyjąć w ciągu doby, ale... jest także informacja, że jeśli gorączka utrzymuje sie dłużej niż trzy doby, a ból dłużej niż pięć, należy skonsultować się z lekarzem, powiedz więc mamie, że powinna mniej wybiórczo czytac ulotli dołączane do leków, radzę ci jak najszybciej przekonac mamę do udania sie do lekarza

Gość suka141
dziekuje bardzo za porady.... ja rozmawialam juz z mama na ten temat ale ona jak by nie rozumie nie dociera to do niej - czasem mam wrażenie ze z wiekiem dziecinnieje ;/

Gość aniuszka.....
Twoja mama musi koniecznie udac sie do lekarza ktory ja zbada i ew wykona badanie usg jamy brzusznej, w zadnym wypadku nie mozna brac takich ilosci tabletek-co wiecej ten bol moze sie wzmagac po nich, takie tabletki nie sa obojetne dla organizmu, obciazaja watrobe nerki itd, co moze wywolac duzo szkody.

Gość suka141
Muwicie cały czas o szkodach .. jakie mogą być ... jakie moga być objawy ?

Gość aniuszka.....
np bol watroby-leki bardza ja obciazaja, prowadza do uszkodzen i zatruc, to jest tylko jeden przyklad....

Gość przecie nie zmusi
doroslej kobiety zeby poszla do lekarza..popropstu jest uzalezona od tych apapkow:/

Gość agata---------
Moja mama przedawkowala srodki przeciwbolowe, i jadac tramwajem dostala paralizu, powykrecalo jej rece i nogi, trzeba bylo wzywac pogotowie ratunkowe. Wiecej nie popelnila tego bledu, uwazajcie na srodki przeciwbolowe w zbyt duzych ilosciach

Gość po99lllo0
a co dokładnie wzieła

Gość rtyghgfd
ponsawiam

Gość baśkaaa__
Co u ciebie, czy mama poszła w końcu do lekarza? Jak nie to może pojedź z nią na pogotowie ratunkowe.

Gość dgfcvcvtr
byla przepisal jej jakies proszki stwierdził żę tojelita :skret jelit poszłam razem z mamą ale ten lekarz byl jakis zacowany jak powiedziałam mu ile mam apapuw brała stwierdził ze jak bolalo to to jest normalne ..,, dziwne no nie ?> a mam staje na siłe ale plus te proszki przepisane dalej łyka apap .. ;/

Gość dgfcvcvtr
a łyka spasmoline 2 razy 1 i diclatio 1x1 pluz jakieś 8-9 apapuw .. i jakos zyje mam wrażenie że te leki sa dla niej za słabe

Gość tttttttttttt
get up

Gość odowjsojods
ddd

Gość fghtghygv
podnosze