Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejna cera

Jak się malować? Proszę o rady..

Polecane posty

Gość aniuszka.....
ja po pol godzinie jak te platki zeschna zbieleja i stana sie twarde jak skorupa delikatnie zmywam letnia woda, tak by nie zdrapywac i nie zdzierac tego, tylko zeby samo zeszlo z buzi.Bron Boze goraca, bo caly efekt dzialania pojdzie na marne, i bedziesz miala zaczerwieniona buzie. Co dotego pudru sypkiego-to bardzo go polecam, bo mimo iz tani nie jest to przy codziennym stosowaniu mam juz go prawie rok (jakeis 10 miesiecy) wiec warto. A ten mus ma tez dzialanie matujace i nie jest drogi a takze wydajny, niewiele sie naklada a ładnie sie rozprowadza i co wazne kryje dobrze, np po tych plynnych zeby tak kryly jak mus, to musialam nalozyc wiecej a co za tym idzie nienaturalny wyglad.

Gość beznadziejna cera
Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź i dobre rady 🌻. Właśnie czytałam na Damskiej.., że ten Inglot taki wydajny jest. Zamęczę Cię pytaniami, ale to juz ostatnie: czy ten sypki nakładasz dołączoną do niego gabeczką (dziewczyny pisały że jest kiepska) czy pędzelkiem - jak tak to grubym, cienkim czy jakim? Zielona jestem w tej materii..

Gość aniuszka.....
nakladalam ta dołaczana do niego gabka ale potem grubym pedzlem. Gabeczka wcale jakos mi specjalnie nie przeszkadzala ale wygodniej pedzlem. Ja to robie tak: wyciagam gabke, zakrecam puder potrzasam i odkrecam wtedy wysypie sie przez to sitko ze tak powiem wystarczajaca ilosc pudru by nalozyc na cala buzie i jeszcze nawet wiecej by troszke przypudrowac sobie kosci szczeki tak z boku bo mam dosc okragla twarz a to optycznie koryguje i wydaje sie bardziej wysmukla ;)

Gość beznadziejna cera
🌻

Gość aniuszka.....
DODAM JESZCZE ZE ROZNICA Z TA GABKA BYLA TAKA ZE ONA NAKLADALA PUDER W GRUBEJ WARSTWIE I POTEM TRZEBA BYLO ROZPROWADZAC NA TWARZY A Z PEDZLEM JEST DUZO WYGODNIEJ BO OD RAZU DAWKUJE TAKA ILOSC JAKA JEST NAM POTRZEBNA.

Gość beznadziejna cera
Właśnie zmyłam maseczkę z płatków owsianych, wiadomo, że na ewentualne efekty trzeba poczekać, ale już teraz wydaje mi się jakby taka gładsza, no a na pewno milsza w dotyku :). Byłam dzisiaj na zakupach, zakupiłam: mus Maybelline, zapłaciłam 28zł. - załamała mnie tylko wielkość słoiczka; puder sypki Inglot, 29 zł.wielkość słoiczka poprawiła mi nastrój:), tyle że zakupiłam nr 14, kobitka stwierdziła że dla mnie idelany, ale mam obawy, że źle zrobiłam nie kupując tej 11, no ale zobaczymy; gruby pędzel, 15 zł. Jutro (jak nie zaśpię) to wypróbuję rano powyższy zestaw i wieczorkiem napiszę z jakim skutkiem, no a jak zaśpię to zastosuję dawne produkty i wtedy relację zdam dzień później :).

nie zalamuj sie tym słoiczkiem od musu-on jest tak samo wydajny jak wiekszosc tubkowych, plynnych make-upow :)mi jeden starcza na miesiac poltora :) przy (prawie)codziennym malowaniu niekiedy dwa razy na dobe

Gość beznadziejna cera
No to mnie trochę pocieszyłaś, dzięki.

a inglocik to spokojnie z pol roku do roku pouzywasz :) ja sie smieje ze u mnie sie predzej data przydatnosc skonczy niz ten puderek :)