Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajanaa

czesc. mam 13 lat j nie dostałam jeszcze okresu

Polecane posty

Gość Ayame_13
Tak wiem. Te pszejęzyczenia

Gość dasn t
nie martw sie to nic fajnego ale każdy ma własną opinie ja też myślałam że to fajne i myliłam się

Gość kiniek121
Hej. Mam na imie Kinga i mam 13 lat w tym roku ide do 1 gimnazjum i jeszcze nie dostałam okresu. Strasznie sie boje że dostane go dopiero w wieku 16 lat. Boję sie o tym porozmawiac z mama nie wiem czemu , moje siostry dostały okres w wieku 13,5 - 14 lat to znaczy że ja tez w takim czasie go dostanę? Mam juz włsoki pod pachami oraz włoski łonowe , czasami strasznie bola mnie piersi i zauważyłam ze rosną. i od jakiś 7 miesięcy zauwazyłam wydziline białą na majtkach. Golę sie pod pachami i tam gdzie włoski łonowe tez. Moze nie powinnam golic włosków łonowych bo przez to nie dostaje okresu. Ratunku! Proszę o pomoc;/

Gość DiAnA xD
pocieszcie się...moja Koleżanka dostała miesiączkę kiedy była w 3 klasie podstawówki...kiedy zauważyła pobiegła do mamy i powiedziała mamo ja umieram...poprostu nie denerwujcioe się bo widzicie co się dzieje kiedy dojrzewasz wczesniej...potem sa bardzo bolesne bule...ja mam 14 lat i nie mam do tej pory NIE OBAWIAM SIę...poczekam do 16 roku zyvia kiedy nie bd miala pujde do ginekologa

Gość mo.ni.ka
ja też chciałam mieć okres-dostałam jak miałam 14 lat teraz mam 15 i oddałabym wszystko żeby go już nie mieć ;) w sumie to mam okres "jak marzenie" jak to mówi moja ciocia tzn. bezbolesny, 5-dniowy z lekkim krwawieniem i bezobjawowy co do piesi-nie mam się czym chwalić bo w zalęzności od producenta mam 70A lub 65B ale np. moja kumpela ma 75D i nie fajnie to wygląda...głowa do góry

Gość cLauiś.
Boze ludzie jakie wy macie problemy myslicie ze miesiaczka to cos fajnego? NIE! . Kazdy dojrzewa w swoim tepie i koniec. Ja mam 14 lat ( wvgrudniu 15) i nie mam okresu i jest mi z tym bardzo dobrze. Nie mam jakis ogromnie duzych pirsi ale od tego sa push-upy i powiem wam ze to pomaga :] , mImo tego mam zajebiste powoedzenia i jest naprawde okej :]. Wiec nie przejmjcie sie bo ni warto ! :D

Gość riki18
w listpoadzie zaczne 14 lat i nie mam miesiączki co ma zrobic w klasie juz maja wszyscy pomóżcie piszciee....!

Gość a.d.a
Cześć, mam 12 lat (w maju) 13 nie miałam jeszcze miesiączki. Bardzo się cieszę z tego powodu ponieważ moja koleżanka z klasy dostała w wieku 11 lat. Tak jak inne dziewczyny powiedziały im później tym lepiej. Nie ma się o co martwić trzeba się cieszyć :)

Gość asssssssia
ja też mam 13 lat i dostałam okresu ok. 2 mies. temu. przed tym nie miałam żadnych objawów. w podbrzuszu bolało mnie dopiero podczas miesiączki. a słodyczy mi się chce zawsze xD

Gość Rozowa landrynka
siemanko mam 14 lat i jeszcze nie mam okresu , oj oddala bym chyba wsszystko za to ....... chodze do 2 gimnaz. umnie w klasie kazdy juz ma tylko nie ja a cio do piersi to mnie wyzywaja deska !!... chcialabzm miec okres y dwuch powodow zrbz byc kobieta a drugi zeby miec swiety spokuj w szkole ............... a cio lepsze podpaski czy tampon ? ,,,,,,, a nie utchnie odpiszcie szybko ale ta cio ma juz okres !!! mam wloski pod pachami jonowe i sluz tez QQQ

Gość Marwil
na początku sa lepsze podpaski zeby nie podraznić sobie niczego ale potem mozesz spróbowac tamponów i sama zdecydujesz co wolisz :)

Gość usiika
ja mam 13,5 lat chodze do 2 kl gimnazjum i też nie mam okresu, piersi są jakie są nie zbyt wielkie, włosy łonowe są , śluz jest od jakiś 2 lat , bóle brzucha mam , włosów pod pachami niee ( dzięki Boguu uff), martwie sie troche czy wszystko jest ze mną okejj. ;[

Gość Karolinka97
Cześć. Ja mam 12 lat.Pierwszy okres dostałam dokładnie miesiąc po urodzinach (12). Nie jest to nic przyjemnego. Przy pierwszym okresie miałam lekkie krwawienie i tylko dwa dni. Brzuch mnie nie bolał. Kolejne miesiączki były gorsze. Znaczy większe krwawienie i bóle brzucha. Ale nie miałam nigdy takich objawów jak ty. Nie wiem dlaczego piszesz coś o ciąży, skoro nie miałaś jeszcze miesiączki. Piersi poprostu napewno Ci rosną, i dlatego też bolą. Ja rozmawiałam z mamą o miesiączce i byłam przygotowana. Ty też mimo wszystko powinnaś porozmawiać z mamą. Często córki mają misieączkę w tym czasie co mama. Jeśli twoja mama dostała miesiączki w twoim wieku powinnaś się jakoś zabezpieczać. Zawsze w szkole mieć podpaskę, lub mały tampon. Noś wkładki higieniczne. Jeśli coś się zacznie nie przemokniesz tak szybko. No to tyle XD ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ OKRES JEST DAREMNY!

Gość moniu
ja mam 12lat i mialam jakis czas temu czerwone plamy na majktach i mama powiedziala ze to jest przed okresowe i jakos tego okresu niemam co to moglo byc?

Gość Asia13
Plamienia przed miesiaczkowe wystepuja przed miesiaczka nie martw sie miesiaczka nadejdzie w swoim czasie ;p

Gość migdalena moj fbl
czesc mam 13 lat i nie mam okresu i jestem plaska przez to mam problemyz chlopakiem martwie sie czy bede kobieta wszystkie moje znajome maja a ja nie nie to ze mi sie spieszy ale boje sie co robic

Gość migdalena moj fbl
zgadzam sie z Rozowa landrynka ja tez mam ten problem

Gość Aquana243
ja dostałam pierwsza miesiączkę w wieku 14 lat do 13 roku byłam płaska, a jak mi piersi zaczęły rosnąć w zawrotny tempie to porobiły mi się rozstępy które mam do tej pory, ale za to miałam największe w klasie. Nic przyjemnego, bo większość chłopaków interesowała się mną właśnie dla moich wówczas wielkich piersi. Jeżeli chodzi o okres to na początku nie było żadnych objawów ani dolegliwości, ale niestety od razu miałam regularne, teraz mam 23 lata, jestem w ciąży (20 tydzień) a także moje piersi się spisują nieźle,(ciekną)

Gość kikik
Mam 12 lat chciałam jechac na obóz pływacki ale sie boje że dostane okres !!!!Co mam robic.Białą wydzielinę na majtkach mam , piersi małe {nie przeszkadza mi to] włosy pod pachami i na wzgórku też.Jak myślicie kiedy dostanę okres.[12 lat 160cm wzrostu 37 kg]

Gość zxcvbnj
Mam 12 lat od 1,5lat lekkie bóle u dołu brzucha

Gość ma322a_p322askamalinka
Witajcie! mam 13 lat w listopadzie 14. nie mam Miesiaczki i mam małe piersi. moja kumpela też okresu nie miala. niedawno dostała i jakby oddaliła się odemnie. boję się że przez to nasza przyjaźń się rozpadnie. co robić? proszę pomocy!!!!!!!

Gość ma322a_p322askamalinka
Prosze odpowiedzcie szybko. martwie sie. wiem ze to nie do tematu ale plis.

Gość zaju
musisz zrobić koniecznie lewatywę i to szybko z tym nie ma żartów !

o jaaaaaaaaaa - poczytaj moze troche,a pozniej się wymądrzaj bo w ciaze mozna zajsc mimo iz nie ma sie miesiaczki (czasami wszystko jest juz gotowe i niektore 'dziewczynki' takim to oto sposobem dzidziusia się dorobiły) Ja dostalam miesiaczki w wieku 17 lat (bezobjawowo)

Gość zaju
Madziulkaaa1 kup se mózg. nie mozna byc w ciazy bez miesiaczki. Hore. swirnieta jestes.

Gość KarOlinaaa.;]]
pomóżcie !!!! mam 13 lat i nie mam jeszcze okresu.!! moje wszystkie koleżanki już mają!! . a czy to prawda , ze nie każda dziewczyna ma okres.? jeszcze jedno pytanie: czy to prawda, ze pora dostania okresu jest uwarunkowana dziedzicznie .? :((

Gość Ala10000
Cześć, mam takie pytanie. Jeśli ktoś uprawiał masturbację przed miesiączką i nie dostał jeszcze miesiączki to jej nie dostanie, czy się opóźni????Nie mówie o sobie tylko o koleżance, pomóżcie jej i odpowiedzcie!!!!!!!!!

Gość dostanie okres, ale
przez to, ze się masturbowała przed nim wyrosną jej takie ciemne włoski na plecach i rękach. mogla poczekać z tym po okresie. moja koeżanka tak zrobiła i terazz widać jej takie włoski...

Gość andziaaa //;
nie obawiaj się ja mam też 13 lat moja kuzynka dostała w 4 kl i co miesiąc ma miesiączkę i wspułczuje jej bo jak ma okresw to nawet nie może isć na basen się kompać ,ja też chciała bym trochę już mieć okres a moja mama powiedziała mi że to nic takiego że jeszcze nie mam bo dostane w swoim czasie