Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość titaka

problemy z jelitami / nieświeży oddech POMOCY!

Polecane posty

Gość titaka

Mam 2 poważne problemy. Pierwszy to nieświeży oddech ( refluks, zalegające jedzenie w migdałach, osad na języku ;(( )- mam ro od 4 lat, a drugi to koszmarne problemy z jelitami, żołądkiem ( ermentacja w jelitach, gazy, wzdęcia, glośnie burczenie w brzuchu, przelewania, zgaga, zaparcia, piski i dziwne odgłosy w okolicy odbytu ;S, oraz częsty głód)- doskwiera mi to od ok. 11 miesiecy Czy ktoś zmagał sie z podobnymi dolegliwościami? Dodam że mam 16 lat... ;((

Na nieswiezy oddech polecam cynk organiczny- do kupienia w aptece. A co do pozastalych problemow to sa one zbyt powazne, wiec nie szukaj odpowiedzi na forum tylko idz do gastrologa. KONIECZNIE!!!

idź do lekarza,może masz grzybicę lub drożdżycę i musisz stosować dietę nie jedz cukru ,słodyczy,pij wodę z cytryną kilka razy dziennie,cytryna oczyszcza i nie masz przykrego nalotu i oddechu

wpisz sobie w szukaj - grzybica przewodu pokarmowego- jest potężny topik ludzi z tym problemem

Gość titaka
co do cynku organicznego to bralam ale bez efektów :(, laryngolodzy rozkladali ręce ( a odwiedzilam ich 5 ), mówili że migdałów nie wytną bo nie są takie złe a ja jeszcze jestem za młoda na taki zabiegi straszyli mnie astmą , na refluks brałam famogast- i znów bez rezultatów ;(, byłam ostatnio u gastrologa zalecił mi kuracje polegającą na wymianie flory bakteryjnej w jelitach, w czasie kuracji SPOKO, ale jestem już po i koszmar powraca... duspatalin tez nie pomógl, narazie stosuje iberogast - no może ciut lepiej ...

Gość titaka
a co do grzybicy to poszukam coś o tym, dzięki za wskazówki:)

W tym topiku na kafe są diety, sposoby , dużo czytania. ja zastosowałam dietę i bardzo mi pomogło.

No jest kilka rozwiązań, choćby dializa jelit, no ale nie każdy się na coś takiego odważy. Są też rozmaitego rodzaju preparaty, które poprawiają perystaltykę jelit, coś w rodzaju proszku zasadowego. Można je upic za niewielka cenę i tez dobrze działają.

Gość pytanie pytanie
jak można potwierdzić grzybicę układu pokarmowego? jakie badania zrobić?