Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie ...

Mam oferte pracy w Avonie ... zgodzic sie?Prosze o opinie i doswiadczenia

Polecane posty

Gość zastanawiam sie ...

Czy warto? Czy oplaca sie? Sa w tym jakies haczyki? Jestem na ogol ostrozna osoba i nie chcialabym stracic pieniedzy kiedy nie zloze zamowienia albo klient sie rozmysli ...

Gość i ja dodam cos od siebie
pracy? czy bycia konsultantka??

Gość zastanawiam sie ...
przepraszam, bycia konsultantka . wybaczcie

Gość Moim zdaniem ...
to się w ogóle nie opłaca. Spróbuję to uargumentować: 1) w Avonie są limity - jeśli nie przekroczysz konkretnej sumy w zamówieniu, nie otrzymasz chyba żadnego rabatu - tak było do niedawna, chyba dalej tak jest. Tam rabat zaczyna się od 15% i trzeba zrobić zamówienie na określoną kwotę. 15% to trochę mało - w innych firmach sprzedaży bezpośredniej najniższy rabat wynosi prawie dwa razy tyle. 2) takie zajęcie jest upierdliwe - przekonasz się o tym, nosząc ze sobą wszędzie katalog i wciskając go ludziom. Żadna to przyjemność - ani dla Ciebie, ani dla tych, którzy to nie interesuje. 3) jakość kosmetyków. Jeśli nie lubisz nieprzyjemnych sytuacji, tym bardziej zastanów się dwa razy: kosmetyki Avonu często uczulają lub po prostu mają słabą jakość. Klient ma prawo zwrócić kosmetyk - wtedy Ty go odsyłasz, a zdaje się, że kwotę odejmują dopiero przy następnym zamówieniu. Poza tym nikt nie lubi, gdy ludzie narzekają: "co ty mi sprzedałaś... itd.". Podsumowując, mało przyjemne zajęcie. Ale to tylko moje zdanie. Kosmetyki są tanie - lepiej pofatygować się do znajomej konsultantki - a tych nie brakuje, aniżeli sama nią zostawać.

Gość i ja dodam cos od siebie
moim zdaniem nie masz co sie w to bawic, jako tako nie stracisz, ale tez nie zyskasz, wiecej zarobisz idac przez dwa dni w miesiacu na promocje jako hostessa, niz za sprzedaz jakichkolwiek kosmetykow typu avon czy oriflame ;)

Gość zastanawiam sie ...
Heh :) Akurat jestem hostessa :P No to mnie przekonalyscie, juz wczoraj popatrzylam na podobne topiki na kafe i stwierdzilam ze nie warto, sama nigdy nie zamierzam uzywac kosmetykow tej firmy wiec nie ma sensu:) Dziekuje za wypowiedzi