Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Biłgoraja.

chcecie zobaczyć coś pięknego???

Polecane posty

Gość nikomu o tym nie powiem
no nie...piekny to moze byc jak jest pelnia

Gość Matko moja miła
nie, piekny to on nie jest. straszny? owszem

nikomu o tym nie powiem-> Podczas pełni jest cudownie, ale teraz(przynajmniej u mnie:D) świeci jasno i jest otoczony delikatną mgiełką...aż się spać nie chce:D

z twarza pucołowatego i łysego gościa, ale to za sprawa mojej mamy ktora zawsze gdy jest pelnia i nie moze spac mowi- znowu łysy świeci ;)

jak mam chwile to lubie zapatrzec sie w gwiazdy i ksieżyc i na chwile odpłynać od tego calego zgiełku codziennego życia..

Gość tez mi sie podoba
pozwole sobie przytoczyc wiersz jednego kafeteriusza ktory je jakis czas temu pisal na jednym topicu do pewnej dziewczyny ktorej nigdy nie spotkal i ktora tylko zalozyla temat , robil to regualrnie przez wiele miesiecy, podobaly mi sie wiec je kopiowalam , ten napisal w zimie ale jest o ksiezycu :D: "Pod tym samym ksiezycem jestesmy smutni i samotni Ona gdzies tam w swiecie i ja Gdy ksiezyc wschodzi mowi ona : Ksiezycu , powierniku moich marzen zaszczepionych na polach samotnosci Czemu sama jestem w te chlodne noce zimy ? I mowie ja: Ksiezycu, gwiazdo srogosci i zimna, latarnio czuwajacych, ktorzy nigdy nie kochaja. Czemu sam jestem w te chlodne noce zimy? I ksiezyc slucha nas, kiedy spiewamy i placzemy. Ten sam ksiezyc "

...zobaczyć spadającą gwiazdę, pomyśleć życzenie i zastanawiać się, jak to jest, tam, daleko...:)

Gość Matko moja miła
dla mnie księzyc jest straszny bo mam wrazenie ze zaraz jakiś wilkołak zawyje na jego tle:O

Tylko szkoda, że w dużych miastach mało widać gwiazd na niebie, natomiast na wsi, coś pięknego. Teraz księżyc świeci na południu:D

Matko moja miła -> Chciałabym usłyszeć wycie podczas pełni...:) Andrzej, proszę, ja w tym roku nie mogłam deszczu meteorów oglądać, bo chmury wszędzie a Ty mnie wcale nie pocieszasz, wręcz przeciwnie:o :D

Gość tez mi sie podoba
tu tez napisal cos o ksiezycu , mysle ze mial talent :) Nie snilas mi sie noca ciemna, Upalna letnia noca, Ani w ksiezyca blask szedl ze mna Twoj duch mych pragnien moca. Ale wysnilem cie w dzien bialy, W wiosennym słonca zlocie, Szum fal, co ranne grał hejnały, Dal imie mej tesknocie. O chwil dawno minionych nie blaknaca teczo! Niepowrotne dni! Nie wiem, czyli przez wspomnien patrze siec pajeczą, Czy mi się sni: Brzegiem rzeki wpol wyschlej, ktora srebrem swieci, Idziemy w tym snie Na los drogi nieznanej, dłon w dloni, jak dzieci, Dokad, ktoz to wie?