Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kumkająca kura

mam 16 miesięcznego synka i chyba znowu jestem w ciąży

Polecane posty

Gość kumkająca kura

tak jak w temacie, boję się się jak diabli, nie wiem czy dam radę, aż drętwieję :-(, mialyście tak

Gość trzeba myslec bylo
wczesniej!

Gość kumkająca kura
ja nie chce wysłuchiwac morałów od "nie wiadomo kogo" czekam na wypowiedzi mam kóre miały podobną sytuację :-)

Moja koleżanka tak ma . Ma 18 miesięczne dziecko i jest w ciązy.Też ma rózne obawy.Np. jak sobie poradzi na spacerach?/ Z wejściem z dziećmi na 4 piętro, siły na zajęcie sie dwójką malych dzieci itp.Jednak wiele osób tak ma i nie przejmuj sie będziesz miała dwójeczkę dzieci w podobnym wieku!! Ja tez bym tak chciała, ale sie boje!!

Na pewno sobie poradzisz bo jak urodzisz to synek będzie miał 2 latka i już będzie umiał sam się bawić.

kumkajaca mamo sprawdz moje stopki i glowa do gory:) bedziesz miec dwa male skarby:) dasz rade! moze byc czasami ciezko ale przeciez nie bedziesz sama, maz rodzina beda ci pomagac:D ja sie ciesze, wprawdzie mielismy zaczac starania jak maly skonczy rok, a ze udalo sie wczesniej to w sumie bardzo dobrze:)

Gość mamaaaa
Ja mam 14 miesieczna coreczke i tez boje sie ze jestem w ciazy! Kochalam sie z mezem 2 dni po @ a cykle mam 30/31 dniowe! Jak myslicie jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?

dzieki dziewczyny troszke mnie podniosłyscie na duchu, chcieliśmy mieć drugiego dzieciaczka za niedługo bo ja też młódką nie jstem 33 lata i w sumie nie ma na co czekać ale i tak mam obawy :-)

Gość danis
moja przyjaciołka też tak wpadła między jej synami jest różnica wieku 1,5 roku. Było ciężko ale da sie radę. Kupiła wozek dla bliźniaków taki długi dwuosobowy i nie była uziemiona.

kurcze najgorzej się boję że nie dam rady opiekować się synkiem i maleństem SAMA, maz siedzi w pracy cały dzień a babcie bardzo daleko i nie mam co liczyć na rodzinę jakoś nie mogę sobie wyobrazić ze i jedno chce jesc i drugie albo jedno zasypia drugie się wydzira budząc pierwsze i takie tam ...

Gość danis
wyznaje zasade nie martwić się na zapas

Gość chce zostac mamusia
gratuluje! nie martw sie, wwszycko sie jkaosz ulozy a dwoje dzieci to podwojan radosc!

Gość mam 16to miesieczna coreczke
i marze o tym aby miec nastepne dziecko. Staramy sie z mezem od 3ech miesiecy i nic... Ale mam nadzieje, ze tym razem sie uda. Taka roznica wiekowa miedzy dziecmi wydaje mi sie, ze jest bardzo dobra. Glowa do gory, dasz rade. A potem bedziesz dumna z siebie, ze masz juz odchowana dwojeczke dzieciaczkow. Pozdrawiam cieplusio. Trzymaj za mnie kciuki zeby mi sie udalo:-)

A ja mam 1,5 roczna corke i 17-dniowego synka...Jest dosc ciezko,ale da sie wytrzymac;) Drugie dziecko nie bylo planowane-wolalbym wieksza roznice wieku,ale coz...wyszlo jak wyszlo:D

do mamy 16to miesięcznej córeczki :-) trzymam kciuki, u nóg tez zaciskam na szczęście :-), no cóz jest trochę mamuś w podobnej sytuacji i z opisu wynika że jestecie usmiechnięte i radosne, choć słowa \"na początku jest cięzko\" trochę mnie przerażają :D

ja to bym chciała zajśc w ciąże :-( nie wiem dlaczego się boisz ? i czego przecież jak jesteś w ciąży to wspaniała wiadomość - nie cieszysz sie ?

i bardzo dobrze miałam tak samo - chłopaki chowali się zdrowo, są dorośli , mała różnica wieku sprawiła że są bardzo blisko, dałam radę i ty dasz

Ja mam 9 cio miesiecznego synka i zaczynamy starania w tym cyklu:)Mam nadzieje,ze sie uda:) Trzymaj sie bedzie dobrze- bedziesz szczesliwa:) super roznica wieku!!Gratuluje

Gość mam dwóch synów
Różnica w ich wieku to roki niecałe dwa miesiące.Było ciężko ale teraz chłopcy bardzo się przyjaźnia.

Gość magda8601
Hmmm.... tak czytam i czytam i zastanawiam sie jak poradzi sobie moja siostra :(((ma 5 letniego syna, 4 letniego syna i 1,5 roczną córcie a teraz okazało się że znów jest w ciąży na dodatek jej mąż pracuje od 4 rano do 22 a na babcie liczyć nie może bo jest za granicą. Sama mam synka (10 miesięcy ) i bardzo chce mieć córcie . Mam nadzieje że jakoś to bedzie choć sama w to nie wierzę....pozdrawiam i życzę powodzenie

Gość DuoMama
u mnie będzie różnica 1,5 roku między dzieciaczkami. Zaszłam w drugą ciążę jak córcia miała 9 miesięcy. Teraz czekam na drugie maleństwo. Jak będzie? Na początku określiłabym to "strzał w kolano" ale....czas tak szybko leci a dzieci są tak kochane i cudowne, że szybko zapomnę o nieprzespanych nockach, kolkach,pieluchach a za 2 latka będę mieć dwa wyrośnięte maluchy. Już się nie mogę doczekać:-D

Gość fajny wózek
mam dzieci z różnicą 20 m jak zaszłam w ciąże synek miał 10 m. Staraliśmy się o drugie dziecko i bardzo go chceiliśmy no i mamy córeczkę :D teraz synek ma 3 latak a córeczka 1,5 rok i JEST SUPER dzieci bardzo się kochają i psocą równo :D młodsza rozwiaja sie błyskawicznie dzięki satrszemu i nigdy się nei nudzą a ja mam czas dla siebie. Początki nie zawsze były różowe były momenty ze nei miałam kiedy usiąść nie mam babć (mieszkamy za garnicą) a mąz pracuje od 7-17 więc mogę w sumei liczyc tylko na siebie. Ale cieszę się że tak wtedy zdecydowlaismy teraz mam dzieci odchowane i od września wracam do pracy

Gość oscypka
hej. ja zaszłam w ciążę jak córka miała 11 miesięcy, teraz we wrześniu będę miala drugą córeczkę. powiem tak, na poczatku bylam przerazona bo zaszlam w ciaze mimo stosowania plastrow, ale teraz sie ciesze :) bede miala dwojke dzieci zblizonych do siebie wiekowo, wiem ze powinny miec bardzo dobry kontak ze soba a ja za 2/3 lata bede miala spokoj :P powiem ci ze tez sie balam jak sobie poardze z dwojka ale bogu dzieki stac mnie na opiekunke wiec starsza bedzie z opiekunka a ja bede miala czas dla malucha. po 3 miesiacach planuje wrocic do pracy...

Gość adamaska
Moj synek ma 13 miesiecy, a ja jestem w 6 tc. Wiem, ze to super, bo chcielismy miec drugie dziecko ale przeraza mnie to, ze nie dam rady. Tez nie mam babc obok, a maz wraca o 18. Najbardziej obawiam sie spacerow i wchodzenia na 3 pietro.. ale chyba musimy dac jakos rade, prawda? :)

Gość gość
trzeba bylo sie nie bzykac, !

Gość gość
Dziś sie boisz,a za parę lat będziesz dziękować za drugie dziecko