Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poldek Misiak

Zaręczeni a mieszkamy oddzielnie

Polecane posty

Gość Poldek Misiak

Czy to jeszcze jest "praktykowane" ? Moja obecna narzeczona i jej rodzice upierają się żebyśmy zamieszkali razem dopiero po ślubie

ja nie mieszkalam z narzeczonym przed slubem. i teraz rok po slubie jest super pomimo tego, iz jak niektorzy mowia \"kupowalam kota w worku\".

Gość i spoko
Jest jeszcze trochę takich par.

Gość ihaha
dziwne by było, gdybyś napisał "poślubieni, a mieszkamy osobno".Wtedy możnaby było się zdziwić. Ale tak? Nie widzę powodu-

A ja uważam że to nawet fajne. Wtedy ślub naprawdę zmieni coś w waszym życiu. Ja i mój narzeczony też zamieszkamy razem po ślubie :) Pozdrawiam wszystkich \"staromodnych\" :)

Gość ja mieszkam z narzeczonym
od roku slub pod koniec pazdziernika wiem ze po slubie bedzie bezstresowo, bo jestesmy juz po wszystkich tarciach zwiazanych ze wspolnym mieszkaniem. kiedy razem sie zamieszkuje to mozna sie albo maksymalnie w sobie zakochac albo bardzo do siebie zniechecic. Tym ktorzy po slubie przezyja to pierwsze - szczerze zazdroszcze:) Ale co z tymi, ktorzy doswiadcza drugiego wariantu??? Pozdrawiam wszystkich ryzykantow:)

my zamieszkaliśmy razem po ślubie i jest super :D a dziewczyny które myślą że wspólne mieszkanie przed ślubem pomaga sie lepiej poznać są w błędzie - ślub zmienia ludzi często idealne narzeczeństwo zamienia się w piekiełko małżeńskie jeśli ludzie przestają sie tak starać jak przed ślubem

Ja mieszkalam z narzeczonym przed ślubem 2 lata. Niby dobrze bo się poznaliśmy , nie było żadnych niespodzianek...ALE. Nie było tej \"magii\" , podniecenia związanego z zaczynaniem nowego życia we dwoje.Sam dzień ślubu to przeciez dopiero początek wrażeń. Z tej strony patrząc, myślę że wiele straciłam- w niedziele ,czyli dzień po ślubie , jak codzień, usiedliśmy w dresach przed telewizorem żeby obejrzeć Fakty , zagryzając ciasto weselne (jedna z niewielu oznak ,że wczoraj był ślub). Pozdrawiam.

Moja koleżanka tydzień temu wyszła za mąż. Po 4 latach wspólnego mieszkania. I co? I nic! Dosłownie żadnych wrażeń, żadnego podekscytowania, euforii. Nic! Bo to po prostu nie zmieniało nic w ich życiu. Tylko formalność, papierek. Myślę, że mieszkanie razem przed ślubem odbiera właśnie te przeżycia związane z nim. Jakby umniejsza wagę ślubu. A nie o to chyba chodzi?

Gość kraśka
a my nie jestesmy zaręczeni, praktycznie w poprzednie wakacje mieszkaliśmy razem 3 miesiące. w te wakacje także, a po wakacjach zamieszkamy razem w wynajętej kawalerce :)

ja też mieszkam osobno :) i się cieszę :) aczkolwiek rozumiem tez osoby które chcą zamieszkać razem przed.