Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Onaaa ciekawskaaaaaaaaaaaaa

studia pedagogiczne... jak to wygladA?? POMOCY

Polecane posty

ide za miesiac na studia pedagogiczne.. strasznie sie boje nie wiem co i jak jakie lekcje wyklady czy co?? jak to przebywa mam zeszyt brac?? ile to trwa jakie sa lekcje? pomozcie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a gdzie dziecko
idziesz na te lekcje pedagogiczne? Mo偶e b臋d臋 Cie uczy膰 ? :P

Udost臋pnij ten post

IDE NA WSP w Lodzi!! prosze powiedzcie jak te cale sudia lekcje wygladaja!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalala ptaki
na studiach nie ma lekcji, s膮 albo wyk艂ady albo 膰wiczenia. Tak we藕 co艣 do notowania. Z tych notatek b臋dziesz musia艂a si臋 na egzamin lub te偶 kolokwium przygotowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no to niestety
uczy膰 Cie nie b臋d臋... To juz kolejny jakis topic, gdzie przysz艂y student - doros艂y cz艂owiek, nie wie, czego si臋 po studiach spodziewa膰. To, w jaki spos贸b wybra艂 kierunek???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moninika
sko艅czy艂am w艂a艣nie studia pedagogiczne. og贸lnie przez 2ip贸艂 roku by艂o du偶o teorii i w sumie nud贸w. nast臋pne 2 lata to multum praktyk w szko艂ach i predszkolach. same metodyki. ostatni semestr to magisterka g艂贸wnie i jakies tam jedne 膰wiczenia. musisz wiedzie膰 czy polubisz te studia. czy na serio chcesz by膰 nauczycielk膮? ja je sko艅czy艂am i ni膮 nie b臋d臋. robi艂am je bo chcia艂am mie膰 wy偶sze oraz na pewno mi si臋 to wszystko przyda do wychowywania dzieci. a nie bede nnauczycielk膮 ze wzgl臋du na zarobki. jakby p艂acili 2000 to ym od razu posz艂a. ale niestety pa艅stwo nie szanuje nauczycielek. dlatego wyje偶dzam za granic臋. tam nauczycielom p艂ac膮 dobrze. powodzenia

Udost臋pnij ten post

no wlasnie dobre pytanie: jak wybieralas kierunek skoro nawet nie wiesz ze na studiach sa cw/w, to zapewne nie wiesz jakie przedmioty bedziesz tam realizowac i po co tam poszlas.....

Udost臋pnij ten post

No w艂a艣nie... ja patrze na to wszystko z tej drugiej strony - wyk艂adowcy. Jak co roku dostan臋 now膮 grup臋, zapytam, dlaczego wybrali te akurat studia i zn贸w zapadnie cisza i wszyscy niewinnie opuszcz膮 oczy... A potem w cudowny spos贸b nab臋d膮 postawy roszczeniowej i b臋d膮 uwa偶ali, 偶e im si臋 wszystko nale偶y i ju偶...

Udost臋pnij ten post

ja studiuje pedagogike zdrowia, jestem na 3 roku...jak na razie jestem zadowolona, ten kierunek bardzo mi odpowiada...boje si臋 tylko 偶e moge mie膰 trudno艣ci w znalezieniu pracy w swoim zawodzie, po 3 roku b臋de si臋 stara艂a czego艣 podszuka膰...mo偶e sie uda:) pozdrawiam wszystkich pedagog贸w:)

Udost臋pnij ten post

a mam pytanie co bede robic na 1roku ? 2roku? 3roku itd?? prosze powiedziecie wybralam kierunek wczesnoszkolny i przedszkolny !!

Udost臋pnij ten post

ciekawska ja chce studiowa膰 dok艂adnie to samo...:) pedagogike wczesnoszkoln膮:-p tyle 偶e w Toruniu tak偶e jestem ciekawa jak wygl膮daja zaj臋cia,jakie przedmioty na maturze trzeba zdawac itd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adarka
dlaczego si臋 dziwicie,偶e dziewczyna si臋 pyta, ma obawy,mo偶e l臋ki?? To zupe艂nie normalne..moze nie ma znajomych studentow,po prostu chce wiedziec. I bardzo dobrze. Przeciuez tok nauki na wy偶szej uczelni r贸偶ni si臋 od nauki w szkolce licealnej...chyba,偶e aniuszko...TY ko艅czy艂a艣 jak膮艣 fili臋 filii,kt贸rycvh wokol pe艂no.Trzymaj si臋 onaaa ciekawskaaaa...i b膮d偶 ciekawska d艂ugo d艂ogo...a na uczelni wszytkiegoi si臋 dowiesz...jest normalnie chociaz troche inaczej:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laliitaa
ja jak szlam na studia to tez nie wiedzialam co i jak, a kierunak wybralam taki a nie inny bo mi sie podobal. na pedagogike nie poszlabym w zyciu, zabardzo mi sie kojarzy z zawodem nauczycila.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laliitaa
zobaczysz na studiach jest fajnie, calkiem innaczej niz w lo czy podstawowce o wiele lepiej:)

Udost臋pnij ten post

nie konczylam filii filli-studiuje na 3 roku filozofie i kulturoznawstwo :P jestem zdziwiona gdyz wszystkie osoby ktore znam przed wyborem kierunku zapoznaly sie z programem jaki na roku bedzie obowiazywal i najczesciej wie sie jednak takie rzeczy jak to ze na studiach sa wyklady i cwiczenia (no i czasem laboratoria na kier. tech.) ot moze jakas niezyciowa jestem bo ja tez wnikliwie analizowalam program....:P

Udost臋pnij ten post

adarka a mo偶e ty wiesz jakie przedmioty na maturze trzeba zdawa膰?? s艂ysza艂am 偶e opr贸cz polskiego i anielskiego trzeba zdawa膰 WOS i biologie....tylko czy koniecznie trzeba rozszerzone czy podstawa wystarczy??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adarka
Nieee...tego nie powie4 Ci nikt...nastawiaj si臋 na te,kt贸re masz na wst臋pnym,im wi臋cej wiedzy tym lepiej:)

Udost臋pnij ten post

zalezy od uczelni i kierunku: jak w tym roku bedziesz miala mature to juz teraz dowiedz sie z jakich przedmiotow zdawanych na m. przyjmowani sa absolwenci szkol srednich na wybrany kierunek...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laliitaa
najlepiej sie dowiesaz co musisz zdawac od dziekanatu danej uczelni zadzwontam, wejdz na strone internetowa, kazda uczelnia ma swoje strony www i informatory wtedy bedziesz wszystko wiedziec na 100%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agulaaaaa
hmm jak chcialabym studiowac pedagogike ale nie wiem z czego zdaac mature ? prosze o pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 archi.tekt
sorry za wtr膮cenie si臋, ale na pedagogike nie ida zbyt madrzy ludzie:/ przynajmniej taka renome ma ten kierunek

Udost臋pnij ten post

Na szcz臋艣cie niekt贸rym niezbyt m膮drym udaj臋 si臋 zrobic doktorat :D

Udost臋pnij ten post

Pedagogika to bardzo przyjemny kierunek. Ja studiuj臋 na 2 specjalno艣ciach bo nie mog艂am si臋 zdecydowa膰. Niestety wi臋kszo艣膰 magistr贸w pedagogiki czekaj膮 podyplom贸wki i powiekszanie teczki dyplom贸w o kolejne specjalno艣ci. Ewentualnie wyjazd za granice.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
呕wby wiedzie膰 co zdawa膰 na maturze .. to musicie wej艣膰 na strone przysz艂ej uczelni i zobaczyc jakie przedmioty s膮 brane pod uwag臋 z dodatkowych .. bo z regu艂y jest Polski, j臋zyk obcy i jeden dodatkowy np. WOS, Historia

Udost臋pnij ten post