Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onaaa ciekawskaaaaaaaaaaaaa

studia pedagogiczne... jak to wygladA?? POMOCY

Polecane posty

ide za miesiac na studia pedagogiczne.. strasznie sie boje nie wiem co i jak jakie lekcje wyklady czy co?? jak to przebywa mam zeszyt brac?? ile to trwa jakie sa lekcje? pomozcie

Gość a gdzie dziecko
idziesz na te lekcje pedagogiczne? Może będę Cie uczyć ? :P

IDE NA WSP w Lodzi!! prosze powiedzcie jak te cale sudia lekcje wygladaja!!

Gość lalala ptaki
na studiach nie ma lekcji, są albo wykłady albo ćwiczenia. Tak weź coś do notowania. Z tych notatek będziesz musiała się na egzamin lub też kolokwium przygotować

Gość no to niestety
uczyć Cie nie będę... To juz kolejny jakis topic, gdzie przyszły student - dorosły człowiek, nie wie, czego się po studiach spodziewać. To, w jaki sposób wybrał kierunek???

Gość moninika
skończyłam właśnie studia pedagogiczne. ogólnie przez 2ipół roku było dużo teorii i w sumie nudów. następne 2 lata to multum praktyk w szkołach i predszkolach. same metodyki. ostatni semestr to magisterka głównie i jakies tam jedne ćwiczenia. musisz wiedzieć czy polubisz te studia. czy na serio chcesz być nauczycielką? ja je skończyłam i nią nie będę. robiłam je bo chciałam mieć wyższe oraz na pewno mi się to wszystko przyda do wychowywania dzieci. a nie bede nnauczycielką ze względu na zarobki. jakby płacili 2000 to ym od razu poszła. ale niestety państwo nie szanuje nauczycielek. dlatego wyjeżdzam za granicę. tam nauczycielom płacą dobrze. powodzenia

no wlasnie dobre pytanie: jak wybieralas kierunek skoro nawet nie wiesz ze na studiach sa cw/w, to zapewne nie wiesz jakie przedmioty bedziesz tam realizowac i po co tam poszlas.....

No właśnie... ja patrze na to wszystko z tej drugiej strony - wykładowcy. Jak co roku dostanę nową grupę, zapytam, dlaczego wybrali te akurat studia i znów zapadnie cisza i wszyscy niewinnie opuszczą oczy... A potem w cudowny sposób nabędą postawy roszczeniowej i będą uważali, że im się wszystko należy i już...

ja studiuje pedagogike zdrowia, jestem na 3 roku...jak na razie jestem zadowolona, ten kierunek bardzo mi odpowiada...boje się tylko że moge mieć trudności w znalezieniu pracy w swoim zawodzie, po 3 roku będe się starała czegoś podszukać...może sie uda:) pozdrawiam wszystkich pedagogów:)

a mam pytanie co bede robic na 1roku ? 2roku? 3roku itd?? prosze powiedziecie wybralam kierunek wczesnoszkolny i przedszkolny !!

ciekawska ja chce studiować dokładnie to samo...:) pedagogike wczesnoszkolną:-p tyle że w Toruniu także jestem ciekawa jak wyglądaja zajęcia,jakie przedmioty na maturze trzeba zdawac itd.

Gość adarka
dlaczego się dziwicie,że dziewczyna się pyta, ma obawy,może lęki?? To zupełnie normalne..moze nie ma znajomych studentow,po prostu chce wiedziec. I bardzo dobrze. Przeciuez tok nauki na wyższej uczelni różni się od nauki w szkolce licealnej...chyba,że aniuszko...TY kończyłaś jakąś filię filii,którycvh wokol pełno.Trzymaj się onaaa ciekawskaaaa...i bądż ciekawska długo dłogo...a na uczelni wszytkiegoi się dowiesz...jest normalnie chociaz troche inaczej:)

Gość Laliitaa
ja jak szlam na studia to tez nie wiedzialam co i jak, a kierunak wybralam taki a nie inny bo mi sie podobal. na pedagogike nie poszlabym w zyciu, zabardzo mi sie kojarzy z zawodem nauczycila.

Gość Laliitaa
zobaczysz na studiach jest fajnie, calkiem innaczej niz w lo czy podstawowce o wiele lepiej:)

nie konczylam filii filli-studiuje na 3 roku filozofie i kulturoznawstwo :P jestem zdziwiona gdyz wszystkie osoby ktore znam przed wyborem kierunku zapoznaly sie z programem jaki na roku bedzie obowiazywal i najczesciej wie sie jednak takie rzeczy jak to ze na studiach sa wyklady i cwiczenia (no i czasem laboratoria na kier. tech.) ot moze jakas niezyciowa jestem bo ja tez wnikliwie analizowalam program....:P

adarka a może ty wiesz jakie przedmioty na maturze trzeba zdawać?? słyszałam że oprócz polskiego i anielskiego trzeba zdawać WOS i biologie....tylko czy koniecznie trzeba rozszerzone czy podstawa wystarczy??

Gość adarka
Nieee...tego nie powie4 Ci nikt...nastawiaj się na te,które masz na wstępnym,im więcej wiedzy tym lepiej:)

zalezy od uczelni i kierunku: jak w tym roku bedziesz miala mature to juz teraz dowiedz sie z jakich przedmiotow zdawanych na m. przyjmowani sa absolwenci szkol srednich na wybrany kierunek...

Gość Laliitaa
najlepiej sie dowiesaz co musisz zdawac od dziekanatu danej uczelni zadzwontam, wejdz na strone internetowa, kazda uczelnia ma swoje strony www i informatory wtedy bedziesz wszystko wiedziec na 100%

Gość agulaaaaa
hmm jak chcialabym studiowac pedagogike ale nie wiem z czego zdaac mature ? prosze o pomoc

Gość archi.tekt
sorry za wtrącenie się, ale na pedagogike nie ida zbyt madrzy ludzie:/ przynajmniej taka renome ma ten kierunek

Pedagogika to bardzo przyjemny kierunek. Ja studiuję na 2 specjalnościach bo nie mogłam się zdecydować. Niestety większość magistrów pedagogiki czekają podyplomówki i powiekszanie teczki dyplomów o kolejne specjalności. Ewentualnie wyjazd za granice.

Gość gość
Żwby wiedzieć co zdawać na maturze .. to musicie wejść na strone przyszłej uczelni i zobaczyc jakie przedmioty są brane pod uwagę z dodatkowych .. bo z reguły jest Polski, język obcy i jeden dodatkowy np. WOS, Historia