Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaaa

czeka mnie cesarka

Polecane posty

Gość zaniepokojonaaaaa

miałam już kilka lat temu cesarkę. cięcie pionowe. zszyli mnie tak, że część skóry przy szwie jest przyszyta do mięśni. co, oprócz wizualnego złego wrażenia, martwi mnie, że przy ponownym rosnącym brzuszku może mi coś tam popękać. boję się strasznie. ostatnio myśl ta nie daje mi spać. do lekarza idę dopiero za tydzień, a nie chcę przez telefon pytać gina o tą sprawę. poradźcie coś. może byłyście w takiej

Gość j_paj
skad wiesz ze czeka cie cesarka?

Gość to proste jak drut
bo przy cieciu pionowym istnieje ryzyko pekniecia macicy. dzis juz sie nie robi pionowych ciec tylko poziome.

Gość zaniepokojonaaaaa
ale nikt nie odpowiedział...

Gość e45tg5
a co mowi lekarz? faktycznie. przy pionowym cieciu nastepne cc pewne/ ale kiedys kobietom tak wlasnei robiono cc i maja po 2-3 dzieci.

Gość zaniepokojonaaaaa
dziewczyny, nie przeczytałyście uważnie mojego pytania. to dla mnie ważne. wiele z was miało cc. czy któraś z was też ma skórę przyszytą do mięśni?

Gość zaniepokojonaaaaa
:( no dobrze, nie ma odzewu. szkoda. choć wydawało mi się, że chętnie doradzacie sobie , jak któraś ma problem. :( zawiodłam się.

ja najpierw rodziłam sn Po 9 latachmiałam cięcie pionowe (usunięcie wielkiego guza). po roku poród przez cc Brzuch wygląda b. ładnie, ale nie wiem czy miałam przyszytą skórę do mięśni. Po prostu przy cesarce poszli tuż przy wcześniejszym szwie i szew nadal jest jeden. Trochę niestety przytyłam, ale szew nadal piękny.