Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uiop11

faceci z nieodcieta pepowina

Polecane posty

Gość uiop11

od 3 lat jestem z facetem, ktory jest dla mnie dobry, kochajacy i ja go rowniez kocham, ale....Wlasnie, ale. Od wrzesnia mielismy wyjechac do innego miasta zaczynac ukladac sobie zycie bez pomocy rodzicow. Wlasnie teraz, kiedy dalej siedze u siebie w domu, mielismy jechac wykanczac nasze gniazdko i szukac tam pracy. Do tej pory On pracowal w firmie u ojca. Byla mowa, ze od 20 sierpnia juz tam nie pracuje i wyjezdzamy. Wszystko ok, az tu nagle 19 ojciec mojego M. prosi go, czy by nie popracowal jeszcze 2 tygodnie:| k*wica mnie wziela, ale mowie, no trudno, jakos to przezyje, on oczywiscie na skrzydlach poleciaol do tatusia. A dzis oznajmia mi, ze ojciec prosil go, czy by nie popracowal do konca pazdziernika....Wyobrazacie sobie zapewne moje wku*wienie. A on sie jeszcze zastanawia!!!! Dalam mu ultimatum-albo zaczyna zycie ze mna, albo zostaje z rodzicami i nieodcieta pepowina. Dlaczego faceci sa teraz takimi pieprzonymi maminsynkami i tak ciezko odciac im pepowine?? (mamy po 24 lata)

Gość bo może wyjazd na druga strone
świata do pracy jest wyłącznie twoim egoistycznym marzeniem

Gość uiop11
dyskutowalismy o tym, to byl pozatym jego pomysl i plany i to ja sie na to zgodzilam! a po drugie to nie koniec swiata, tylko 150 km od naszego miejsca zamieszkania

Zastanawia się, to normalne... Raz, że dobrze się czuje w tamtej pracy, jak widać, dwa, pewnie ma wyrzuty sumienia, że tak zostawia ojca... A dobra to praca była? Tzn, dobrze płacili i nie wykorzystywali? To tym bardziej mu się nie dziwię... A nowa praca? Czeka na niego w miejscu wyjazdu? A ty? Masz tam pracę?

Gość uiop11
praca jak praca, tzn jak to praca u rodziny...nie dostawal do reki wyplaty, bral pieniadze, kiedy cos potrzebowal, pozatym nie jest tam zarejestrowany, a wiec przepracowany czas nie liczy mu sie do emerytury. Jest tam spawaczem mimo, ze ubiegali sie o niego w firmach, gdzie proponowano mu lepsze zarobki i stanowiska. Ja zaczynam prace wlqasnie w tym nowym miejscu zamieszkania 15 wrzesnia. Martwi wsie o ojca, ale ma jeszcze 2 starszych braci, tymczasem on caly czas czuje sie odpowiedzialny za cala rodzine mimo, ze jest najmlodszy. Wkur*ia mnie to juz:(

Gość uiop11
a dzis zadzwonil i zaczal mnie uspokajac, ze przeciez nie zostanie tam dluzej choc wczoraj mowil co innego! robi ze mnie idiotke i zdesperowana wariatke, i dziwi sie, ze jestem wsciekla. A kto by nie byl na moim miejscu??

Gość faceci są jak dzieci
Mój ma 28 lat i nadal mieszka z rodzicami, a jak ich niema to mamusia lub babcia dzwonią i wypytują sie czy zjadł obiadek:/ To dopiero jest koszmar... I jak tu z takim życie sobie układać...:/

Jak cię uspokajał, to pewnie wszystko będzie ok., a kwestia przedłużenia to była dla niego po prostu propozycja... :-) Tego ci życzę... Pozdrawiam!

bylam z takim i zle sie skonczylo - tez praca dla tatusia itp. b. fajna ma rodzine, ale... ani prosby ani grozby - okazal sie b. dobrymczlowiekiem i cholernie niedojrzalym partnerem. znalazlam sobie takiego co odcial pepowine i - ufffff, jaka ulga!

Gość domorosły majsterkowicz
to tak jakbym czytał o swojej narzeczonej i mam nadzieje przyszlej zonie ... zdarzyło się juz dwukrotnie że dostała propozycje pracy u mnie w miescie ale potrafi odmówić a mnie powiedziec że "rodzice krzywo patrzyliby na moja wyprowadzke i nasze wspolne mieszkanie bez slubu" - a wiekowo bliżej nam do 30-stki niz do 20-stki ;-)

Gość uiop11
mimo, ze mnie uspokaja to ja i tak wiem, ze za jakis czas jego tata znow bedzie potrzebowal pracownika, wtedy M. rzuci wszystko i do niego poleci, jak zrobil to teraz. Nawet kur*a mac nie zadzwoni czy glupiego smsa nie napisze. I jeszcze drze sie na mnie, ze histeryzuje....No masakra po prostu.

Gość uiop11
moi rodzice namawiaja nas do tej wyuprowadzki bo sa w 100% a tym, zebysmy zaczeli dorabiac sie czegos wspolnie. tylko jego rodzice traktuja go, jakby zamiast 24 lat mial 20 mniej