Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsds

Gronkowiec???

Polecane posty

Gość dsdsds

Juz opadam z sil.... Mam trądzik od jakis 5 lat... bralam juz wszystkie antybiotyki, rezultatow zero! Pozniej zrobili mi badania hormonalne - wysoki poziom testosterony..dlugo diane 35 i androcur, rezultaty sa, ale nie jest dobrze, zreszta ile mozna brac to swinstwo!!!??? zastanawiam sie czy to moze gronkowiec?nigdy nie mialam robionych badan. wyskakuja mi najczesciej duze, ropne gule wokolo ust.moja broda jest w bliznach, gulach itp. co to moze byc?juz zaden dermatolog nie jest mi w stanie pomoc.

Gość sosik
wystarczy proste badanie. Idz do prywatnego laboratorium i zrób posiew z twarzy-tzn to sie robi własnie z jakiegos pryszcza. I potem czekaj na wynik. Jak masz gronkowca to wyjdzie , od razu zrobia Tobie antybiogram.Ja tak miałam. ps- jelśli w badanich hormonalnych wychodził Tobie podniesiony testoseron to może to byćjednak przyczyną- radze powtórzyc badanie hormonalne. Alternatywą dla stosowania Diany i tego typu tab hormonalnych jest stosowanie Verospironu, ale o tym wie tylko niewielu dermatologów którzy co nieco czytają.

Gość 76857
ja tez sie juz lecze 2 lata na tradzik brałam tyle antybiotykow a okazalo sie ze mam gronkowca