Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trele morele i suszone śliwki

Droga nauki farmaceuty

Polecane posty

Chciałabym zostac magistrem farmacji i miec własną aptekę... Proszę o napisanie mi etapami droge do osiągnięcia tego celu na początek napewno liceum biologiczno chemiczne, potem zdanie matury z biologi , chemi i.... z czego jeszcze? następnie akademia medyczna wydział farmacja.... dalej nie mam pojęcia bardzo proszę o pomoc

hallo nie wie nikt????

Gość ghhgldvdg
zeby byc farmaceuta musisz byc prymusem z chemii i biologii bo trudno jest sie tam dostac!!!!!!!!!!!!!!!

Gość do góryoOoOo

potem staż jak w każdej pracy, pierwsze pieniądze i możesz zaczynac swój biznes:) to sa trudne studia, duzo nauki ale do przejscia :)

1.klasa biol-med w liceum a jesli nie to korki z biologii i chemii 2.matura na poziomie rozszerzonym z biologii i chemii...jak będziesz miec duzo szczescia to przechodzisz do punktu3. 3.studia na akademii med. Wydzial:farmacja 5lat+ pol roku stazu, potem dostajesz dyplom i mozesz wykonywac zawód ja jestem na 3 etapie, na razie po Iroku, sesja do przodu,na razie nie zmienilabym studiow...ale podobno na 3 roku ma się mysli samobojcze;)

Dziękuję za odzew..... PiNaKoLaDa -------> życze powodzenia...:D

technologia postaci leków i chemia leków są oparte na ściagach, te zdolnosc tez trzeba posiadac :)

Gość upuppppuppupupu

egzamin z chemii lekow jest podobno najgorszy z całych pięciu lat...to dopiero na III roku ale juz trzęsę gaciami na samą myśl:o

Gość sosik
ja właśnie skończyłam 3 rok. naprawde 3 rok i pierwszy semestr 4 roku to masakra. Trzeba sie nastwic na minimum wysć , wkuwnie nocne , wkuwnie i wkuwanie. Plus duzo pamięciówki. Ale da sie. Chemia leków- kobyła ,Farmakognozja-kobyła, technologia Postaci leków- kobyła, Biochemia-kobyła. Trzeba cały czas sie uczyc by nie wypasć z rytmu i nie narobić tyłow.ps- na całych studiach trzeba umiećrozwiązywać zadania chemiczno fizyczne. Bez tego ciężko.

dzięki:D

Gość upupppuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu