Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blue6velvet

jak dobrać fryzuę do typu urody???

Polecane posty

Mam kwadratową twarz, wysokie czoło i średniej długości włosy, które są gęste lekko falowane i mają skłonność do puszenia się podczas wilgotnej pogody... szukam fryzury łatwej do ułożenia, dodam że układanie włosów prostonicą nie sprawia mi kłopotu... Lubię grzywki ale nie wiem jaka będzie dla mnie najlepsza??? A... i chodzi mi o fryzurę która ładnie prezentowała by duo-koloryzację(warstwową) proszę was piszcie szybko bo za dwa dni idę do fryzjera!!! Możecie dodawać zdjęcia fryzur... Za porady, chętnie odwdzięcze się swoją poradą w sprawach pielęgnacji włosów, paznokci oraz makijażu

Piszcie proszę was jeszce tylko jeden dzień!!! Aha jeszce jedno pytanko a jakie są najlepsze kosmetyki wygładzające lub prostujące włosy tak aby po użyciu prostownicy podczas wilgotnej pogoduy nie mieć zniszconego fryzu ?? interesują mnie preparaty od 10 do 15 złotych takie które można kupić w drogerii...:) z góry thx

witam cie serdecznie. co do fryzurki to proponuje prosta ciezka grzywke, pazurki kolo twarzy-to ja wysmukli i zapuszczanie wloskow :) czy znasz moze jakies sposoby na cere problematyczna? mam 23 lata i ciagle z nia walcze. ostatnio bylam na mikrodermabrazji i ultradzwiekach, w najblizszy piatek - po tyg od poprzedniej wizyty, ide na ultradzwieki i jakies serum bakteriobujcze. doradz mi czy peelingi chemiczne typu: yellow peel i migdalowe dzialaja na cere tlusta, zanieczyszczona (zaskorniki) i tradzikowa?? jakie znasz dobre produkty do mycia takiej cery-zele, toniki masci, ktore nie wysuszaja cery, nawilzaja, matuja i nie zapychaja porow? czy w takim przypadku zadzialaja takie specyfiki, i np laser, pytam bo to jest brdzo drogie, i nie wiem czy warto pozdr :)

Gość a..psik
blue6velvet jesli moge skorzystac z twojej rady chodzi o makijaz mam srednie oczka ale opadajace z zewnetrznej strony duzo czytalam ze nie mozna wtedy robic mocnego makijazu bo oko bedzie mniejsze ale gdy zrobie jasny to praktycznie mojego oka "nie widze"jest takie bez wyrazu takie nijakie glownie opieram sie na kresce na gorze i do polowy oka na dole prosze doradz jak zrobic nie za mocny ale tez nie slaby make up oka jakich kolorow uzywac oko mam w szarosci lub jasny zielony co do wlosow i prostowania polecam produkt elseve w takim czerwonym sloiczku wlosy wygladaja na nawilzone blyszcza sie i sa niesamowicie gladkie

Masz problem, bo grzywka zakryłaby twoje czoło, ale uwydatniłaby owal twarzy. Myślę że nie powinnaś robić grzywki tylko mocno wycieniować włosy, regularnie prostować i zrobić sobie przedziałek z boku głowy, tak, by część włosów opadała na kawałek twarzy. To skoryguje kwadratową szczękę (patrz fryzura JoJo).

Blue6velvet, co proponujesz do średnich, a\'la kocich w ułożeniu, niebieskich oczu? I czy odżywki do rzęs działają? Jak ,,uwypuklić\" brodę? Z góry thx

Do jonia1109 Yellow Peel to słabszy peeling chemiczny, może być stosowany do usówania blizn potrądzikowych. Przy powtarzaniu tego peelingu uzyskuje się takie same efekty jak przy użyciu bardo agresywnych peelingów.Ale po zabiegu występuje lekki obrzęk skóry i jej zaczerwienienie. W trzecim dniu po zabiegu następuje delikatne złuszczanie się naskórka, a ten stan utrzymuje się do 7 dni. Po zabiegu skórę należy myć mydłem naturalnym oraz często smarować wazeliną lub gęstymi kremami do skóry suchej. Aha i musisz unikać słońca. Klientki mojego salonu są bardzo zadowolone z efektów tego zabiegu... ale musisz skonsuktować się ze swoją kosmetyczką bądż dermatologiem który pomoże podjąć ci decyzję.... Jeśli chcesz tańsze kosmetyki, które znajdziesz w drogeriach to polecam serię: Eris Garnier, Clerasil lub Soraya(nigdy nie kupuj kolastyny, bielendy ani Dax Cosmetix) A po badaniu lekarz może wybrać serię kosmetyków odpoiednią dla twojej skóry, pamiętaj takie kosmetyki mają lepsze działanie i nie uczulają, jednak są dużo droższe... ja w tej chwili nie jestem w stanie polecić ci konkretnego kosmetyku aptecznego, gdzyż nigdy nie widziałam cię.... a zrozum są różne rodzaje cery trądzikowej, możesz także zzakupić takie kosmetyki w twoim salonie urody... Na razie nie ryzykuj z laserem...

Do a...psik do jakiego typu urody należysz i jakiego koloru masz karnację, oprawę oczu i włosy?? Wiedząc to łatwiej wybiorę dla ciebie kolory cieni...

Do defy tak jak najbardziej, odżywki do rzęs powinna używać każda dbająca o siebie kobieta... najlepsze są z Maybelline, L\'oreal, Revlon. W małych miastach są trudno dostępne... aha i nie kupuj takiej z mascarą 2w1 i lepsze są te przejżyste niż białe(sklejają rzęsy) Jeśli chcesz mieć lekki, trwały makijaż to spróbuj użyć np. cieni w musie Dream Mate Muss Maybelline - dostępnych jest wiele kolorów i kosztują ok. 20 zł. A na wieczory spróbuj makijaż Smoky eyes. Kolory cieni dla ciebie:szampan, gołębi, odcień fiołków, zieleń mięty, złocistobrązowy Spróbuj malowć się tj. Cameron Diaz

Napiszcie mi teraz jaki kolor włosów mam dla siebie wybrać, chodzi o duo-koloryzację(warstwową) tylko nie wiem jakie odcienie blondu mam wybrać. Dodam że mam porcelanową karnację jak Kirset Dunst, ciemna oprawę oczu i koralowe usta No... i czy gumą również mozna wystylizować niesforne końcówki włosów?? Napiszcie jakie kosmetyki są dobre do wygładzania włosów (10-15zł) pozdrawiam:P ja też chętnie udzielę porad:)

a z profesjonalnych kosmetyków do stylizacji włosów wolicie Silker czy Biosilk?? Muszę wybrać jeden z nich bo nic nie pomaga moim włosom ale nie wiem który z preparatów działa lepiej i gdzie można go kupić???

a z profesjonalnych kosmetyków do stylizacji włosów wolicie Silker czy Biosilk?? Muszę wybrać jeden z nich bo nic nie pomaga moim włosom ale nie wiem który z preparatów działa lepiej i gdzie można go kupić???

Gość a..psik
blue6velvet mam jasna karnacje taka ze kosmetyczka zawsze bierze najjasniejszy odcien podkladu a i tak jest za ciemny wlosy mam brazowe oczy zielone wpadajace w szarosc dodam ze mam piegi.jesli moge zapytac dodatkowo jaka maskare polecasz jaka jest najlepsza by wydluzyc i podkrecic rzesy i co myslisz o firmie oriflame?polecasz jej kosmetyki czy raczej nie?Co do stylizacji wlosow polecam ci silker wlosy sa gladziutkie i ladnie sie ukladaja