Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dj Edziu

Jak dbać o kolczyk żeby sie szybko zagoił ?

Polecane posty

Gość kolczyk się nie chce goić
? A to peszek:O

Gość Dj Edziu
tak! Przebiłam sobie dzisiaj pępek... Bardzo ładnie to wygląda. Prawie wcale nie boli. I co zrobić, żeby to sie szybko zagoiło tak w miesiąc może dwa? Cy jest taka możliwość? Słyszałam że można to przemywać wodą utlenioną, albo wodą z solą. Ale nie wiem sama. Z góry dziękuje :*

Ja smarowałam trybiotykiem, starałam się nie wystawiać go na słońce i co najważniejsze trzeba uważać żeby nie zaczepić przy wycieraniu ręcznikiem, przy zakładaniu i zdejmowaniu ubrań.... Mój kolczyk w pępku goił się mniej niż miesiąc...

Gość DJ Edziu
A ile razy to smarowałaś dziennie? I woda utleniona czy coś innego?

O ile pamietam smarowałam rano i wieczorem.. Trzeba pamiętać żeby okolice pępka byly zawsze nakremowane, po ty by skóra nie wysychała i nie swędziała.. Ja prócz trybiotyku nie stosowałam nic, może pierwszego dnia wode utlenioną, ale pozniej już nie :) pozdrawiam

Gość Ayla26
Nigdy woda utleniona!!!!!Sama mam kolczyk od 6 lat i tez smarowalam to specjalna mascia i trzeba pam ietac tak jak kociaczek napisal aby uwazac zeby nam sie np w jeansy nie zachaczyl ten kolczyk bo wtedy bedzie duzeeee ala:D...a poza tym to radze uwazac tez przy kapieli gdyz mydlo moze powodowac pieczenie nie zagojonej jeszcze rany;)i zero opalania pepka przez minimum 2 tyg!

Gość ticketpro
ja tak samo jak kociaczek smarowalam pepek tribiotykiem super sie goilo,ale przemywalam to woda z sola fizjologiczna mozna dostac ja w aptece w takich malych ampullkach za grosze! polecam