Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaa moze ty

co dokupić jeszcze dziewczynce na chrzciny - jestem chrzestna!! pomocy

Polecane posty

Gość aaaaaa moze ty

kupilam juz zlote kolczyczki, chce dokupic cos jeszcze, nie mam pomyslu, moze jakis super gryzak, moze jakis ciuszek, co? poradzcie

A złotekolczyki to za mało? Ja swoją chrześnicę ubrałam do chrztu. Kupiłam wszystko, co potrzebne....i było ok.

Gość zdziwionaona
a te kolczyki to po co ? zeby za 5-10lat sobie ponosila? czy moze ma jakas niezrownowazona mamusie ktora tak malemu dziecku chce uszy przekluwac??

Gość zamiast kolczyków
kupiłabym łańcuszek np z medalikiem

Gość ...rudzik...
no wlasnie-nie wyrzadza sie dzieciom w takim wieku krzywdy. Mitem jest to ze niby potem dzieck onie pamieta nic itd, ale nikt nie mysli o tym ze gojenie jest dla tego dziecka straszne a samo sie nie poskarzy ze np nie moze spac na lewej stronie glowki bo ja ucho od kolczyka boli i uwiera. Pomijam juz ze male dzieci łatwo moga uszkodzic sobie mplatek ucha wyrywajac kolczyka przez przypadek np podcas zabawy, zabawy z rowiesnikami lub jak sa starsze czesania, ubierania sie itd. Starsze dziecko zrozumie ze ma uwazac na miejsce przeklucia zarowno swiezego jak i zagojonego ,takie dizecko nie. Poza tym takie decyzje lepiej pozostawic do czasu az dziewczyna, 8-10 letnia sama poprosi mame o wizyte u kosmetyczki, bo bedzie chciala miec kolczyki, po co dziecko tak oszpecac? Dziewczynki starsze wygladaja ładnie z taka bizuteria, a male dzieci komicznie-taki obrazek od razu mowi o rodzicach, jacy oni sa i nie sa to bynajmniej pozytywne rzeczy.....

Gość upsii
nie tedy droga chyba... dziecku do chrztu kupuje sie wyprawke czyli: ubranko swiece pamiatka(ksiazeczka) w ktorej za zwyczaj na koncu jest koperta i tam sie wklada lancuszek... kolczyki to raczej na komunie dasz hehehe

Gość dscjiore
bzdury gadacie z tymi kolczykami...moja znajowa przebila uszy swojej coreczce ktora miala ok 1,5 roku.mala owszem plakala (bylam przy tym) ale raczej bardziej sie bala tego pistoletu niz ja to bolalo...po godzinie zupelnie zapomniala ze cos jej robiono i nigdy nie plakala z powodu bolacych uszu...

kolczyki zbedna rzecz załzy za kilka lat sama mam małą córeczkę i dostala od chrzestnych ubranko do chrztu. ale jak już kupilas to niech bendzie ale dokup jakas zabawkę np. misia lub gryzaczek

Gość Rudka15
Może jakąś rozwijającą zabawke.Opiekuje sie małą dziewcznką gdy miała 2 miesiące dostała taką zabawke do powieszenia na łużeczko nakręcaliśmy ją a ona patrzyła zaciekawieniem bo tam taka bużka w środko sie ruszała i gwiazdki po bokach świeciły potem sama zaczeła podążać wzrokiem za tymi żeczami,teraz ma 5 mieśięcy sadzamy ją w krzesełku lub na tapczanie dajemy jej tą zabawke a ona sama ją nakręca,sa tam też po bokach inne rzeczy bo to dośc duża zabawka.Troche mój opis jest niedokładny,ale polecam.Wolałabym taką zabawke niż kolczyki.

Gość dante44
Moim ulubionym sklepem internetowym z biżuterią dla dzieci jest sklep www.kolale.pl . Można tam znaleźć nie tylko bezpieczną biżuterię dla najmłodszych ale także dla mam, np. w postaci gryzaków czy chociażby krawat z wbudowaną grzechotka – jak dla mnie super sprawa.

Gość gość
Wibrator z Matko Bosko.

Gość gość
skoro masz już prezent, z którego dziecko skorzysta w przyszłosci kup cos co przyda się młodym rodzicom teraz - na przyklda piękną pościel dziecięcą z http://papillon-shop.pl/

Moim zdaniem na chrzest dla dziewczynki przede wszystkim trzeba kupić ubranko, ale najlepiej w uzgodnieniu z rodzicami, jak oni to widzą. Do tego kupiłabym jakąś symboliczną pamiątkę, jak na przykład medalik złoty. Kolczyki niekoniecznie.