Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypowiedzcie swoje zdanieee

Co sądzicie o aborcji??

Polecane posty

Gość wypowiedzcie swoje zdanieee

czy waszym zdaniem jest to coś złego?? Kto z was odważyłby się na taki krok??

Gość liroyka
ja uwazam ze powinna byc legalna,chocby dlatego,ze nie byłoby tyle zabójstw małych dzieci,oraz domy dziecka nie byly by takie przepełnione

Gość oklepany temat

nie widze w tym nic zlego, jestem za legalizacja i bym sama sie jej poddala. Oczywisice nalezy tez uwzglednic fakt by niektore panienki nie traktowaly aborcji jako srodka antykoncepcyjnego. Poza tym nie mam zadnych przeciw. Mowie to jako agnostyczka i mam nadzieje juz niebawem dyplomowana filozofka ;)

Gość redycha
pownna byc to decyzja tylko i wyłacznie kobiety... a jest z tym teraz tak jak z prochibicja bylo...zabrania sie tego co jest robione na porzadku dziennym.. tylko w ciemnym kącie

Gość jak mozna pytać
zabójstwo to smierc chocbysmy to ładnie nazwali umiera człowiek i tyle - nic nie sądze- codziennie matki zabijajaa swoje dzieci

Aborcja to temat który budzi wiele kontrowersji. Ja osobiście uważam że powinno się ją traktować elastycznie. Mam na myśli to, że czasami lepiej usunąć ciążę jeżeli dziecko jest naprawdę niechciane i sprawiałoby rodzicom lub samej matce opuszczonej przez ojca dziecka więcej trosk niż radości - dziecko trzeba utrzymać, a matka powinna poświęcać mu bardzo dużo czasu (szczególnie w pierwszych latach życia). Istnieją tez sytuacje ekstremalne np: dziewczyna zaszła w ciążę na skutek gwałtu. Jeśli podjęcie decyzji o aborcji jest uzasadnione to ja jak najbardziej ją popieram.

Gość nanakanana
to jest w sumie trune do ogarniecia bo czy taki maly plod to dziecko\\\\\\/ przeciez jesli uzywamu prezerwatywy to tez popelniamy przestepstwo bo nie dopuszczamy plemnika do jajeczka a przecoez taki plod nie ma rozumu a kosciol za nas nie wychowa dziecka bo to sa ogromne koszty

Gość hypnosenatix
czesc. moim zdaniem aboracja powinna byc legalna. Popatrzcie ile dzieci sie rodzi a potem sa niekochane, glodne?? :( jak nie ma sie warunkow do dzieci(rodziny ,pieniedzy,pracy,mieszkania)to po co rodzic dziecko? uwazam ze aborcja powinna byc legalna,wtedy nie byloby tyle dzieci, wałęsających się po ulicach,brudnych i moze panowała by mniejsza patologia.