Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowicuszka

Tampony i nadżerka?

Polecane posty

Gość Nowicuszka

SŁyszałam ze od uzywania tamponow moze zrobic sie nadzerka... Czy to prawda? I czy w kazdych przypadach?

Gość hella21
Może ale nie musi.

Gość ksiee
mi gin powiedziala, ze tampony, wkladki higieniczne i dezodoranty do higieny intymnej powinnam sobie darowac (a dodam, ze jestem zupelnie zdrowa)

Gość Nowicuszka
Jak tego uniknąć? (oczywiscie stosujac tampony)

Gość hella21
Dokładnie. Najlepiej myć się samą wodą.

Gość Poliii
myje sie sama woda. Tamponow uzywam od roku, ale boje sie tej nadzerki, wiec teraz staram sie je ograniczac, na noc ich nie biorę i czasami jak jestem w domu, to nie zakladam. Zaczelam ich uzywac ze wzgledu na obfite okresy, a teraz juz sa bardziej skape. To jak to jest z ta nadzerka?

Gość nadzerke tak na prawde mozesz
miec od czegokolwiek ja na przyklad nie uzywam w ogole tamponow a mialam nadzerke, malo tego mialam ja jak bylam jeszcze dziewica

Kiedyś kobiety nie stosowały wcale a nadżerki miały. Wątpie by był jakiś związek bezpośredni.

Gość jestem tez i ja
tak to prawda, przestalam uzywac tamponow i przestalam miec nadzerke!!! lekarz mowil prawde

cóż... ja tamponów używam od niepamiętnych czasów i zawsze było ok.. ale..zaczęłam współżycie, poszłam, a pani ginekolog powiedziała, że mam nadżerkę.. więc podejrzewam, że to przez mojego niedźwiedzia hehe :)

na pewno jak już nadzerka jest to tampony trzeba odstawić:( ja tak mam i baardzo ciężko mi znowu przyzwyczaić się do podpasek

Gość szkoda tylko
że moja gin mi nie powiedziała, że skoro mam nadżerkę to nie powinnam stosowac tamponów, w ogóle nic mi nie powiedział jak to leczyc....sama zaczełam sie leczyc Albothylem, podmywam się Lactacyd Femina i będę zmuszona przerzucic się na podpaski.....moze wreszcie sama się wyleczę bez mojej mądrej pani Doktorowej

Gość gość
Ja do tej pory non stop uzywalam tamponow (tylko o.b.), czyli przez caly okres dzien i noc. Nadzerki nie mam, ale ostatnio czesto slyszalam o tej dolegliwosci od lekarzy i postanowilam przerzucic sie z powrotem na podpaski. Ciezko, ale co poradzic? Tzn. to nie tak, ze calkiem rezygnuje z tamponow, lecz na jakies wieksze wyjscia, gdy jestem u chlopaka je nosze. W domu i na uczelni podpaski Bella Perfecta Blue.

Gość gość
Nigdy nie używałam tamponów a nadżerkę miałam, więc to raczej nie ma ze sobą związku. Nadżerkę wymrażałam, nic nie bolało i trwało kilka minut. Po 4 tygodniach od zabiegu zastosowałam probiotyk dopochwowy invag aby odbudować mikroflorę. Kiedyś czytałam że nie powinno się usuwać nadżerki przed urodzeniem dziecka, nie miałam żadnych problemów w czasie porodu więc to kolejny mit.

Gość gość
Stosuje tampony od wielu lat, zakładam je w dzień, na noc podpaskę. Nigdy nie miałam nadżerki, urodziłam dwoje dzieci i cały czas odpukać wszystko jest w porządku. Jedyny problem przy tamponach, to ból podczas zakładania pierwszego, dlatego okolice intymne smaruje provag żelem, który nawilża i zakwasza, żel ułatwia umieszczenie tamponu we właściwym miejscu.