Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadiya26l

Mięso mielone z indyka do spaghetti ???

Polecane posty

nada sie czy nie bardzo,meża wysłałam do sklepu i kupił takie mieso,wolałam z wieprzowe ,ale czy z takiego miesa tez sie robi spaghetti??? proszę o odp.z góry dziękuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oczywiście że można bo sama z takiego robiłam :) co najwyżej będzie troszkę inny smak niż zazwyczaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale lepszy czy nie bardzo...o może masz przepis na spaghetti inny niż zwykle ,chociaż nie wiem czy można experymentowac z tym sosem.:) bede wdzieczna:):)pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tzn tez dobry, ani lepszy ani gorszy, na pewno zdrowszy ;) - jak ktoś ma bardziej czuły smak to rozróżni :) ja robię spaghetti prosto bo nie lubię jakiegoś warzywnego smażę na oleju 2 duże cebule pokrojone w kostkę i kilka ząbków czosnku (tez posiekanych), po chwili dodaje mielone (solę, przyprawiam) i smażę ok 20 minut aż się zarumieni potem wylewam cały olej i wytopiony z mięsa tłuszcz to nie jest takie tłuste (i tez zdrowiej) potem dodaję przecieru pomidorowego (a jak nie mam to nawet lekko odparowanego zwykłego soku pomidorowego z kartonika) i zaklepuję łyżeczką mąki żeby nieco zgęstniał i na makaron :) albo na lasagne - smaruję naczynie lekko margaryną i układam warstwami makaron (podgotowane świderki - nie chce mi się bawić z płatami) , ten sos mięsny i ser w plasterkach (na górę tez ser) i zapiekam w piecyku ok 10 minut cholera zgłodniałam :D robię dzisiaj lasagne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A indyczego świetne są zwykłe mielone - czemu i nie spaghetti? Chociaż akurat nie próbowałam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiscie ze tak
ja robie przeważnie spagetti z mięsa z indyka.. inne z tłustego mięsa mi nie smakuje za bardzo a to tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dlatego niezależnie od rodzaju mięsa odlewam calutki wytopiony tłuszcz :) jest znacznie lepsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hmmm robię tak jak radzisz ...właśnie sie smaży mięso ,dziwne jakies takie kleiste a data jest do Września 1 ,nie wiem może z indyka takie jest ,dawno już nie robiłam z takiego miesa, i nie wiem czy takie ma by,nie śmierdzi wiec chyba dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Canberra mogę dodać do spaghetti zioła prowansalskie ...??? czy nie pasuje..??? odpisz proszę szybciutko ...:):) dziękuje z góry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spoko, mięso z indyka jest kleiste, wszystko OK. Pachnie przy smażeniu też trochę inaczej, więc się nie przejmuj. Zioła ja bym dodała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jupitka23
fu ja nigdy nie jem wieprzowego :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×