Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina 2345

pomozcie chodzi o pup

Polecane posty

Gość ewelina 2345

jestem zarejestrowana w urzedzie pracy jako bezrobotna,ost podjelam prace/umowa na zlecenie bylo to 22 ale umowy jeszcze nie mam bo musze czekac az przysla mi z glownej siedziby firmy czyli z krakowa.....wiem ze mam 7 dni na zgloszenie,co sie stanie jesli zglosze to dzien pozniej lub 2??? czytalam ze kara grzywny 500zl ale kurcze to nie moja wina ze tej umowy nie mam..... wymyslilam dlatego ze powiem w urzedzie ze wyjezdzam za granice,czy tez musze przedstawic taki dokument???? nie da rady pogadac z urzedniczka bo same takie zolzy........ co robic pomozcie

poprostu zadzown powiedz jaka jest sytuacja i pogadaj poco kombinowac

Gość ewelina 2345
help me:((((

a z miejscowej siedziby nie możesz chociaż wydębić zaświadczenia o zatrudnieniu? taki świstek powinien chwilowo załatwić sprawę chyba

Gość ewelina 2345
nie da rady musi byc umowa:/ zasrane urzedy

Gość vademecum onanisty
zgłoś że pracujesz ale czekasz na umowę, jak przyjdzie, weź ją do urządu w oryginalnej kopercie z datą stempla pocztowego - przecież nie masz wpływu na moment dostarczenia Ci umowy

no ale jak msaz umowe na zlecenie to chyba tego nie zglasza sie do urzedu...no mozesz zglosci ale nie bedziesz miala ubezpieczenbia bo taka umowa chyba nie daje ci w pracy ubezpieczenia.. na ile ja masz podpisana? pewnie na 3 mce tak???

Gość vademecum onanisty
jak nie daje ubezpieczenia ? co Ty bredzisz ?

Gość vademecum onanisty
chyba 5 lat temu ... :-0

Gość kwiat ...
miałam podobną sytuację. więc poprosiłam pracodawcę, aby przesłał mi umowę faksem i z taką umową poszłam do PUP i powiedziałam jak wygląda sytuacja. Po otrzymaniu oryginałuto przedstawiłam go w PUP i nie bylo problemu

Gość ewelina 2345
ja mam ja miec do konca roku tego!! i ubezpieczenie mam!!

Gość ewelina 2345
faksem jak ja w robocie nie mam telefonu a co dopiero mowic o faksie..........wkurzylams ie tylko bo ilez mozna czekac

Podpisz umowę z taką datą, kiedy ją otrzymasz a nie od kiedy faktycznie pracujesz, skoro pracodawca na czas Ci jej nie przygotował.

Gość ewelina 2345
no to jest jakies rozwiazanie,dzieki za rady

Gość kwiat ...
napewno ktoś z twoich znajomych ma dostęp do faksu, wystarczy podać pracodawcy numer na który na wysłać i to wszystko

Gość ewelina 2345
a jak ta umowa przyjdzie mi z data wczesniejsza ta 22 sierpnia?to wtedy leze ...........

każda umowę trzeba zgłaszacć nawet jak trwa 2 dni. Możesz napisac podanie , ze zwracasz sie z prosba o wyrejestrowanie z powdu podjęcia pracy z dniem ............. Pracodawca ma tez obowiązek zgłosic zatrudnienie pracownika. Jeżeli jestes studentką jesteś ubezpieczona przy rodzicach.

Gość kwiat ...
wogóle to uważam, że pracodawca powinien wiedzieć ile ma dni na podpisanie i dostarczenie umowy, a nie pracownik musi się potem gimnastykować przed paniami z PUP, a one jak to maja w zwyczaju zasłaniają się przepisami

2 dni w jedną czy w drugą napewno nie zrobi różnicy. A pewne urzedy pracują na podstawie przepisów ( ustaw) i same sobie tego nie wymysliły.

Bibelotka, Ty miałaś ubezpieczenie z racji tego, że byłaś studentką, więc ubezp. z pracy nie było Ci potrzebne. Ale jeżeli ktoś nie studiuje, a TYLKO pracuje, to ubezpieczenie jest jak najbardziej potrzebne.