Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczulona

uczulenie na chińskie staniki

Polecane posty

Gość uczulona

Ostatnio zrobiła mi się jakaś wysypka wokól zapięcia ,ramiączek i na dekoldzie ,co zrobić ,zeby to znikło??czy ktos też tak ma?

Gość uczulona
czy nikt nie kupuje staników na rynku???????????????

Gość chinkaTaka
mojej siostrze tez się tak stało, już nie kupuje takich staników. trzena na nie uważać.

Gość czerwona pelargonia
ojej, to musisz isc do dermatologa. Może sudocrem pomoże? Nie kupuj nigdy takich staników,a jak już musisz to bez tego świństwa metalowego! tzn. tego co jest pod miseczką, taki drut. Nie wiem czy się dobrze wyraziłam:P Ten metalowy drut powoduje uczulenie, jeśli stanik jest kolorowy to również ten barwnik. Czytałaś może co oni dodają do zabawek produkowanych w Chinach? to do bielizny pewnie też...

Gość xxxxx_cxxxx
Nic nowego: http://tiny.pl/5236 "Do gabinetów dermatologicznych zaczynają zgłaszać się pacjentki z wysypką lub podrażnieniami po noszeniu takich staników. Dlaczego? Bo do ich barwienia producenci często używają farb z aminami, czyli toksycznymi substancjami. Według norm przyjętych w Polsce, aminy mogą się znajdować w farbkach do ubrań, ale w niewielkiej ilości. Tymczasem do pracowni analitycznych Państwowej Inspekcji Handlowej w Łodzi trafiają tkaniny, głównie wyprodukowane przez wschodnich producentów, które tych norm nie spełniają. PIH przeprowadziła kontrolę bielizny. Zgłosiła wątpliwości co do jakości 50,5% skontrolowanych staników, a w 60% zakwestionowała skład surowcowy podany na metce z faktycznym składem tkaniny. "

Gość uczulona
byłam z tym u lekarza rodzinnego i ona mi powiedziała ,ze to nie od stanika tylko prędzej zmiany grzybiczne .Moim zdaniem gadała bzdury bo dlaczego tylko wokół stanika w tych miejscach??Myślałam,ze mi da skierowanie do dermatologa ,a ona zapisała mi maśćclotrimazolum za 1,9 posmarowałąm ,jak za kilka dni nie będzie efektu to pójdę prywatnie do dermatologa;/