Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaaaaaaaaaaaaaa

soczewki kontaktowe

Polecane posty

Gość agaaaaaaaaaaaaaa

hej czy orientujecie sie jakie sa ceny soczewek? i ile kosztuje ich dobór? dzieki za pomoc z góry ;)

Cena zależy od: -- firmy (bausch&Lomb, Johnson ..) -- czasu, jaki mogą być noszone (dzień i noc, tylko na dzień; jednodniowe czy miesięczne itp.) -- specyfiki wady wzroku (czy masz astygmatyzm czy też nie..) Przykładowo: soczewki miesięczne Bausch&Lomb do noszenia tylko w ciągu dnia to koszt ok.40złotych za parę (kupowane na allegro wychodzą o wiele taniej). Dobór tylko i wyłącznie pod kontrolą lekarza okulisty.

ja ostatnio zrobilam soczewki... zamowila mi je moja okulistka. sa to soczewki 3 miesieczne i wyjmuje sie je raz w tygodniu. zaplacilam 120 zl za szkla, 50 za I wizyte i potem 50 za nauke zakladania i zdejmowania soczewek

Gość agaaaaaaaaaaaaa
dzieki wielkie własnie najbardziej interesowało mnie ile kosztuje sam dobór i ta cała nauka ;) nie mam astygmatyzmu a wade mam -0,5 i -0,75 wiec chyba nic nadzwyczajnego :P

Tanja -- poważnie płaciłaś za naukę \"obsługi\" soczewek? Chryste.. to albo mam świetną okulistkę albo bardzo naiwną. Przecież za takie coś kasować się nie powinno. Szok. :O Autorko, domagaj się darmowej pomocy na początku używania soczewek, bo przecież przysługuje Ci to.