Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lineczka_92

Moje włosy - pomocy!

Polecane posty

Gość Lineczka_92

Mam problemy z moimi włosami - własciwie jedyną ich zaletą jest to ,że są grube.Jestem w okresie dojrzewania więc gruczoły łojowe pracują ze zdwojoną siłą- efektem tego moje włosy przetłuszczają sie w szybkim tempie,mimo iż używam szamponów do przetłuszczających się włosów(wypróbowałam mnóstwo - m. in. oriflame,joanna,timotei,wella,fructis,head&shoulders,eva natura,loreal elseve).Dodatkowo moje włosy są suche (szczególnie końcówki) oraz puszą się(po prostu koszmar -nie mogę ich nigdy gładko przyczesać :( ) Co robić???

przeczekać kilka lat... mozesz tez sobie zafudnowac kuracje za 300 zł miesiecznie stosowana conojmniej przez pół roku... ale wątpie czy ktoś by sie skusił na cos tak drogiego;)

Gość lust
zetnij wlosy, zacznij uzywac odzywki, myj raz, dwa razy dziennie wlosy. latem wlosy sie o wiele mocniej przetluszczaja niz normlanie

lust- mycie włosów 2 razy dziennie to zabójstwo.... nie dojśc że będą słabe to jeszcze będą tyle tłuszczu wytwarzać że biedna dziewczyna będzie je musiała myć conajmniej 3 razy dziennie...

Gość Lineczka_92
używam odżywkę (aktualnie z avonu) i nie pomaga... I jak myc włosy 2 razy dzienie?!!!Zniszczą się od detergentów....

Gość musisz myc dwoma szamponami
najpierw przy skorze do przetluczczajacych sie a pozniej druga polowe do suchych. na koniec odzywke tylko na druga polowe.

Lineczka_92 - odżywką do tłustych włosw mów stanowcze NIE! :P nic tak nie powoduje tłuszczenia jak odżywaka do włosów, nawet jak jest do nich przeznaczona... zapomnij o wszystkich szamponach kupowanych w drogeriach, przejdź sie do apteki i poproś o jakiś leczniczy szampon do włosów przetłuszczajacych się...

Gość Lineczka_92
A jakie lecznicze szampony proponujesz? I nie są one aby zbyt drogie?

Gość andżela- mija
to wszystko jest normalne i musisz to przejść! mozesz sobie pomóc obcinając włsoy na troche krutsze a jeżeli juz nie chcesz im obcinać to obetni przynajmniej koncówki wycieniuj je sobie, nie jest dobre mycie włosów zbyt czesto bo pożniej je tak przyzwyczaisz ze bede sie jeszcze szybciej obciążać (przetuszczać) wystarczy jak to bedziesz robic raz dziennie, twoim problemem moze tez byc to ze zle je myjesz moja rada przetuść włosy dobrze nie myj je przez dwa dni potem umyj je dwa razy dobrze masujac letnia woda po umyciu polej je jeszcze zimna woda żeby sie zamkneły dobrze łuski wysusz je lekko recznikiem i wklep jakas dobra odżywke np. CHI SILK INFUSION jest to mała buteleczka daje sie tylko krople na włosy jest naprawde bardzo dobra sama go uzywam kosztuje około 8 zł.

dobre jest pregaine, innych nazw nie pamiętam, ale nie martw sie wystarczy ze przyjdziesz do apteki i poprosisz o taki szampon a farmaceuta dobierze Ci odpowiedni... a cena to do 15 zł...:)