Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PATRITOA345

denerwuje niekompetencja i ignorancja dzisiejszej młodziezy!!!!

Polecane posty

Gość PATRITOA345

mnie denerwuje niekompetencja i ignorancja dzisiejszej młodziezy, ktora zadnej wiedzy nie ma , konczy studia na filiach filli i to jeszcze na studia zaocznych a wyzej sra niz dd...pke ma!!tRCOHE POKORY NIGDY NIKOMU NIE ZASZKODZIłO!Wspołczesna młodziez, jest dumna , butna,pewna siebie do przesady..niestety nie idzie to w parze z doświadczeniem i wiedzą..Moze to przez tą psychologia wspołczesna, ktora wokoł trąbi.."uwierz w siebie""jestes najlepszy"..wmawiaj tak sobie, a Twoje zycie sie ułozy!!!!Tak sie wychowuje ludzi z mania wyzszosci..lub narcyzów..Natomiast gdy przyjmuje kogos do pracy!!Kazdy na rozmowie kwalifiacyjnej, pieknie o sobie mowi..jaki wspaniały, jak sie na wszystkim zna, a jak przychodiz cod o czego..KLAPA

Gość Młody się buja pod blokiem

Gość nnc
Kończyłam studia w czasch kiedy większośc osób kończyła zawodówkę. Jednak moje zachowanie było podobne tez byłam pełna zapału i wiary we własne możliwiści. To jest chyba normalne. Co do poziomu kształcenia, masz racje jest zenujący.

Gość igiugu
Autorze... nie ośmieszaj się. Najpierw naucz się używać bezbłędnie języka polskiego, a potem ewentualnie ciskaj gromy na innych. Polecam ci między innymi sprawdzić dokładnie znaczenie wyrazu "niekompetencja".

Mlodziez zawsze byla podobna i zawsze stare pryki na nia narzekaly. Wiadomo, ze mlodzi nie maja doswiadczenia, bo to sie zdobywa z wiekiem. A na rozmowie kwalifikacyjnej tez sie nie dziwie, ze kazdy przedstawia siebie w korzystnym swietle, to chyba logiczne :O

Ja przyznaję- mimo, że jestem na studiach dziennych, na UW, to wydaje mi się, ze te studia nawet w 1/3 nie wykorzystują moich możliwości. Niby mogę się uczyć sama, ale nie dość, że i tak nikogo to nie interesuje, mimo że profesorowie się starają, to po prostu nie ma na to często czasu, nie ma dostępu do wielu materiałów, itd. Trochę moim zdaniem te studia są stratą czasu, bo spokojnie mogłabym zaliczyć cały program w ciągu jednego roku. I tak jest na praktycznie każdym kierunku. I tak każdy się uczy kilka dni przed egzaminem... A te dyskusje na rozmowach wstępnych sa dla mnie śmieszne, bo tam kazdy odgrywa kabaret po prostu:O każdy jest kreatywny, pomysłowy, energiczny i kazdy ma takie same cechy, predyspozycje i w ogóle- stado cyborgów.

Gość PATRITOA345
DO igiugu CZYZBY UBODłO??? oto co znaczy kompetencja:)bo nie wiesz kompetencja właściwość, zakres uprawnień, pełnomocnictw instytucji a. osoby do realizowania określonego działania; zakres czyjejś wiedzy, umiejętności, odpowiedzialności; w teorii intuicyjna wiedza o języku, jaką rozporządza każdy mówiący w języku ojczystym od 6.-8. roku życia, umożliwiająca mu poprawne wysławianie się i odróżnianie zdań prawidłowych od nieprawidłowych. kompetencyjny dotyczący zakresu uprawnień. kompetentny uprawniony do działania, decydowania; mający kwalifikacje do wydawania sądów, ocen; autorytatywny, miarodajny. oki poprawiam specjalnie dla ciebie ten tekst, bo jestem w pracy i się spieszę, wiec specjalnie dla Ciebie napisze go jeszcze raz oki?? Denerwuje mnie niekompetencja i ignorancja dzisiejszej młodzieży,która żadnej wiedzy nie posiada , kończy studia na filiach jakiś "pseudouniwerystetów" i to jeszcze na studia zaocznych, a wyżej sra niż d...pke ma!!TRCOHE POKORY NIGDY NIKOMU NIE zaszkodziło!!!! Współczesna młodzież, jest dumna , butna,pewna siebie do przesady.Niestety nie idzie to w parze z doświadczeniem i wiedzą.Może, to przez tę współczesną psychologię, która wokół trąbi"uwierz w siebie "jesteś najlepszy"..wmawiaj tak sobie, a Twoje życie sie ułoży!!!!Tak sie wychowuje ludzi z manią wyższości lub narcyzów.Natomiast gdy przyjmuje kogoś do pracy!!Każdy na rozmowie kwalifikacyjnej, pięknie o sobie mówi "jaki wspaniały, jak sie na wszystkim zna", a jak przychodzi co do czego to KLAPA!!!! Poza tym gdy człowiek ma pokorę, jest bardziej skory do nauki.Chętniej przyjmuje krytykę, a dzięki krytyce może się jeszcze bardziej rozwinąć i podciągnąć się w innych dziedzinach.Jednak, gdy ktoś uważa, że już "wszystko wie", co jest niemożliwe!!Niestety jego rozwój stanął w miejscu, bo on już wszystko przecież wie:)

Gość niekompetencja mlodziezy
co to za pojecie?! w czym ta mlodziez jest wedlug Ciebie niekompetentna? i jakim prawem twierdzisz, ze czyjes wyksztalcenie jest gorsze od kogos innego? mamy wolny wybor, studiujemy gdzie chcemy, bo takie mamy prawo! i nikomu nie wolno generalizowac ani oceniac innych...z reszta swoja nie obiektywna miara...rodzice ucza nas od malego abysmy zawsze znali swoja wartosc i nie pozwolili komus aby sprawil, ze czujemy sie gorsi i tego tez nie sprawi Twoja marna jak dla mnie prowokacja ;)

Na młodzież też nie ma co psioczyć, bo akurat młodzi ludzie w wieku 16-18 lat najczęsciej są wolontariuszami, naprawdę jeszcze mają jakieś ideały, pomysły itd. Tyle, ze poziom nauczania jest coraz gorszy.. I mnie załamują np. pytania ludzi, ze po co się mają humanisci uczyć chemii, albo matematycy polskiego. A po to, ze jak się w szkole nie naczytają lektur, nie nauczą się jak wyglądają wiązania chemiczne, czy rozmnażanie grzybów, to już NIGDY, nigdy nie będą o tym myśleli i się nie dowiedzą! Bo ludzie sa leniwi po prostu. Na studiach następuje już specjalizacja, 5 lat w kółko o tym samym z różnych stron. I jak się taki 15 latek nie nauczy, co to jest anafaz, to już nigdy takiej wiedzy nie posiądzie i będzie bezmózgim i nieświadomym świata człowiekiem.

mozna byc niekompetentnym w czyms, a nie poprostu niekompetentnym bo wtedy takie zdanie nie ma sensu. byc moze sam jestes niekompetenty skoro w pracy masz czas na pisanie na forum...chyba ktos Ci za ten czas placi. wydaje mi sie, ze na kompleksy nie ma rady i tyle. kiedy Ty siedziales na zajeciach podczas studiow dziennych i kules inni zdobywali wiedze w praktyce, to takie bolesne? ztrwazajaca jest Twoja pisowania...panie kompetenty we wszystkim ;)

Ja uważam, ze każdy może być pewny siebie, jak mu się podoba. Ale też mnie śmieszy, jak przychodzi ktoś na rozmowę i klepie ten sam tekst- o łatwym nawiązywaniu kontaktów, kreatywności, itp. I potem następne 20 osób to samo i tak w kółko:P Współczuję HRowcom czasami:) I np. śmieszą mnie takie programy o tym, jak się zachowywać na rozmowach, jak układać ręce, czy nogi, jakie miny strzelać itd. Zawsze mi się wydawało, ze do pracy szukają kompetentnych ludzi, a nie wytresowanych aktorów, no ale cóż...:)

Gość igiugu
Widzę, przeglądając wypowiedzi pobieżnie, że już ci ludzie wyjaśnili gdzie popełniasz błąd. Ale jeszcze raz: aby mówić o czyjejś kompetencji bądź niekompetencji, najpierw trzeba ustalić do czego dany podmiot jest zobowiązany. Tymczasem z pojęcia "młodzieży" nie wynika związane z nią, szczególne zobowiązanie. Dlatego można np powiedzieć o ewentualnej "niekompetencji polityków" (choć groziłoby to udogólnieniem ale nie byłoby rażąco nielogiczne) ale już nie o "niekompetencji młodzieży" czy niekompetencji starców itd... No śmiesznie zabrzmiał twój temat, autorze, a potem już w topiku występowały takie błędy, że nie chciało mi się czytać bo widać było że nie ma z kim i o czym dyskutować. Dlatego pozostaję przy kwestiach formalnych i już stąd idę, zamiast tracić czas.

tylko, ze trudno jest mowic cos na rozmowie kiedy wlasnie takie sa wymagania. znam przypadki kiedy ktos uczyl sie z vademecum jak przeprowadzac rozmowy, pozniej klepnal to na pamiec, a wlasnie to chcieli uslyszec i przyjeli do pracy..niestety, ale takie wymagania maja firmy i wola slyszec jak ladnie klepie sie cos na pamiec niz sprawdzic nasza kreatywnosc.

I bardzo dobrze, że jesteśmy pewni siebie i wierzymy we własne możliwości. Lepiej, żebyśmy przepraszali za to że żyjemy jak starsze pokolenia, dla których ksiądz, lekarz i nauczyciel to świętości? czyżby ciebie autorze jakiś młody człowiek nastąpił na odcisk, że się to wyładowujesz? A doświadczenie nabywa sie z wiekiem, teraz każdy niemądry pracodawca wymaga pracownika w wieku 25 lat, po studiach i 3 latnią praktyką w zawodzie :O

Gość igiugu
(No, gdyby poziom intelektualny autora był zadowalający, pokusiłabym się o parę uwag na temat naturalnych zachowań w pewnych grupach wiekowych, i biologicznego znaczenia tychże, w tym na temat plusów i minusów być może nieuzasadnionej pewności siebie wśród młodzieży ale nie widzę sensu.)

Ama_leta-----> ależ to jest bardzo źle:) Bo mi, jako pracodawcy zależałoby na tym, żeby osoba, którą przyjmuję do pracy FAKTYCZNIE posiadała jakieś cechy osobowości potrzebne na danym stanowisku, a nie tylko udawała, że je ma;) A w sposób oczywisty 20 osób zaproszonych na rozmowy o pracę nie może mieć takich samych cech osobowości, a wszyscy tak twierdzą:)

Gość PATRITOA345
cZY TAK TRUDNO WAM ZROZUMIEC, O CO MI CHODZIłO i jak chłopu na polu musze tlumaczyc młodzież...jest niekompetentna i bezczalne..teraz..wystarczyc przejsc sie ulica..jak mowią, jak sie zachowuja, jakiej muzyki słuchaja hip-hop jakies techno...a liczy sie dla nich tylko kasa..i szpan!! Własśnie przykładem jest dla mnie dla młodzieży i idealnie..wpasuowuje sie w to zjawisko..bezczelnosci , prostactwa, a jednoczesnie wielkiej buty mimo braku wiedzy, doświadczenia i qltury!! Młodzi są teraz bezczelni !!Wystarczy spojrzec na taka dode!W jaki sposob potoczyła sie jej kariera.Najpierw prymitywny problem realty show..potem kilka sesji bez majtek i stanika w ckm..Potem wszczepienie silikonow!!Wywlekanie zycia prywatnego na forum publiczne wszystko byc bić $$$$$$$$$$$ !!!Młodziezy ona imponuje.Ona ma juz 23 lata, a zachwouje sie jak mała infantyna dziewczynka..róż róż,..i jeszcze raz róż!!!Jaką potrafi być chamką i bezczelniacha juz udowodniła i do tego to zapatrzenie w siebie!!! A jej głos...w tej aferze..jest najmniejważny.Najmniej sie mowi o tym jak śpiewa co śpiewa, czy to ambitna muzyka, czy fałszyuje czy nie..Liczy sie powierzchownosci..jej bezczelny tupet dzieki ktoremu dostała sie na wyzsza pozycje..JAK ONA O SOBIE MOWI GWIAZDY..I TAKA TERAZ JEST MNIEJ WIECEJ MłODZIEZ..a jaka ma Dode wiedze o świecie?zerowa Pewnoscia siebie i bezczelnoscia nadrabia braki głosu i wiedzy i qltury!!W dodatku nasmiewała sie podobno z Rolling Stonsow, ze badziewna muze robia..i z Anny Marii JoPEK, ZE SIEDZI na koncercie i tyłkiem nie ruszy(nie to co ona).Bo Anna Maria Jopek naprawde ma glos, jest piekna kobieta..i robi prawdziwa muze, nie musi do tego krecic tyłkiem

Gość PATRITOA345
cZY TAK TRUDNO WAM ZROZUMIEC, O CO MI CHODZIłO i jak chłopu na polu musze tlumaczyc młodzież...jest niekompetentna i bezczalne..teraz..wystarczyc przejsc sie ulica..jak mowią, jak sie zachowuja, jakiej muzyki słuchaja hip-hop jakies techno...a liczy sie dla nich tylko kasa..i szpan!! Własśnie przykładem jest dla mnie dla młodzieży i idealnie..wpasuowuje sie w to zjawisko..bezczelnosci , prostactwa, a jednoczesnie wielkiej buty mimo braku wiedzy, doświadczenia i qltury!! Młodzi są teraz bezczelni !!Wystarczy spojrzec na taka dode!W jaki sposob potoczyła sie jej kariera.Najpierw prymitywny problem realty show..potem kilka sesji bez majtek i stanika w ckm..Potem wszczepienie silikonow!!Wywlekanie zycia prywatnego na forum publiczne wszystko byc bić $$$$$$$$$$$ !!!Młodziezy ona imponuje.Ona ma juz 23 lata, a zachwouje sie jak mała infantyna dziewczynka..róż róż,..i jeszcze raz róż!!!Jaką potrafi być chamką i bezczelniacha juz udowodniła i do tego to zapatrzenie w siebie!!! A jej głos...w tej aferze..jest najmniejważny.Najmniej sie mowi o tym jak śpiewa co śpiewa, czy to ambitna muzyka, czy fałszyuje czy nie..Liczy sie powierzchownosci..jej bezczelny tupet dzieki ktoremu dostała sie na wyzsza pozycje..JAK ONA O SOBIE MOWI GWIAZDY..I TAKA TERAZ JEST MNIEJ WIECEJ MłODZIEZ..a jaka ma Dode wiedze o świecie?zerowa Pewnoscia siebie i bezczelnoscia nadrabia braki głosu i wiedzy i qltury!!W dodatku nasmiewała sie podobno z Rolling Stonsow, ze badziewna muze robia..i z Anny Marii JoPEK, ZE SIEDZI na koncercie i tyłkiem nie ruszy(nie to co ona).Bo Anna Maria Jopek naprawde ma glos, jest piekna kobieta..i robi prawdziwa muze, nie musi do tego krecic tyłkiem

Gość PATRITOA345
DODA JEST IDEALNYM PRZYKłADEM RPZECIETNE 23 LATKI..POLSKI..KTORA NIE POSIADA ZADNEGO GłOSU ANI TALENTU, ALE NADRABIA DOBRA GRA AKTORKSA, ROBI SHOW, JEST AROGANTKA I IGNORANTKA..JEJ PEWNOSC SIEBIE NIE MA SIE NIJAK DO JEJ TALENTU...no i głowie pokazywaniem tyłka biustu, nagosci..zarabia na zycie..a podobno jest piosenkarka:)

Gość
Nie chce mi sie czytać twoich wywodów sfrustrowanego, podstarzałego pana, który wie, że najlepsze lata juz za nim i teraz zazdrości młodym, że potrafią korzystać lepiej z życia niż on w młodości :O

Gość PATRITOA345
cZY TAK TRUDNO WAM ZROZUMIEC, O CO MI CHODZIłO i jak chłopu na rowie? musze tlumaczyc młodzież...jest niekompetentna i bezczaln..teraz..wystarczyc przejsc sie ulica..jak mowią, jak sie zachowuja, jakiej muzyki słuchaja hip-hop jakies techno...a liczy sie dla nich tylko kasa..i szpan!!tUNING, SOLARIS ITD...NIE MAJA JUZ ZADNYCH AUTORYTOW procz 50 centa Właśnieprzykłądem ktory idealnie.wpasowuje sie w to zjawisko..bezczelnosci , prostactwa, a jednoczesnie wielkiej buty mimo braku wiedzy, doświadczenia i qltury jest doda!! Młodzi są teraz bezczelni !!Wystarczy spojrzec na taka dode!W jaki sposob potoczyła sie jej kariera.Najpierw prymitywny program reality show..potem kilka sesji bez majtek i stanika w ckm..Potem wszczepienie silikonow!!Wywlekanie zycia prywatnego na forum publiczne wszystko byc bić $$$$$$$$$$$ !!!Młodziezy ona imponuje.Ona ma juz 23 lata, a zachwuje sie jak mała infantylna dziewczynka..róż róż,..i jeszcze raz róż!!!Jaką potrafi być chamką i bezczelniachą już udowodniła i do tego to zapatrzenie w siebie!!! A jej głos...w tej aferze..jest najmniejważny.Najmniej sie mówi o tym jak śpiewa co śpiewa, czy to ambitna muzyka, czy fałszuje czy nie..Liczy sie powierzchownosci..jej bezczelny tupet dzieki ktoremu stałą sie sławna i JAK ONA O SOBIE MOWI GWIAZDA..TAKA TERAZ JEST MNIEJ WIECEJ MłODZIEZ..a jaka ma Dode wiedze o świecie?zerowa Pewnoscia siebie i bezczelnoscia nadrabia braki głosu i wiedzy i qltury!!W dodatku nasmiewała sie podobno z Rolling Stonsow, ze badziewna muze robia..i z Anny Marii JoPEK, ZE SIEDZI na koncercie i tyłkiem nie ruszy(nie to co ona).Bo Anna Maria Jopek naprawde ma glos, jest piekna kobieta..i robi prawdziwa muze, nie musi do tego krecic tyłkiem

Gość PATRITOA345
JA PISAłEM o niekompetencji..osob po studiach lub studiujacych..ktorych przyjmuje do pracy..lub ktorych szukam do pracy...wieku około 20 lat...to jeszcze młodzież pozna..

Gość PATRITOA345
pozniej napisałem, ale wy nic nie rozumiec...ze ogolnie tendencje wśrod całej młodziezy sa takie..ze no future i tyle!!

Gość uważam że duzo lepiej
jest miec zawyżone poczucie własnej wartości niż za dużo pokory.

autorko - do młodzieży mnie zaliczyć nie można więc moj przeciwny do twojego pogląd nie jest z tego powodu, że bronie siebie i swoich rówieśników. Pomijając fakt, że czyta się ciebie trudno bo naprawdę kiepsko uzywasz polskiego języka to .... kompetencja młodzieży jak ktos zauważył jest zwrotem osoby, która nie do końca zdaje sobie sprawę ze znaczenia wyrazu jaki uzyła. Poza tym ,doświadczenie jest równoznaczne z ilością lat jakie sie przezyło a młodzież ma tych przezytych lat niewiele. Oni nie muszą być doświadczeni, mają inne zalety. To, że są pełni wiary we wlasne siły to nalezy im zaliczyć na plus.

Gość Teżcoś
"Student biedny, ale PAN" :P

Gość fasssssssadt
ja cie rozumiem, wiem o co Ci chodzi..chociaz nieco chaotycznie to ująłęś, to istnieje taki rpoblem , o ktorym piszesz, ale weź pod uwage kto siedzi na tym forum..właśnie osoby z przerośniętym ego na ogół..więc dlatego Cie nie rozumieją do tego tłumoki