Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BeznadziejnaOsobaRozmarzona

czy to prwada ze w stanach

Polecane posty

nie trzeba chodzic do szkoły ? i mozna si uczyć smaodzielnie w domu ?

Gość nawet ciekawe
podobno można beznadziejna miałaś zniknąć i przenieść sie na wizaż

no miałam sie przeniesc i tam tez czsami czytam ale mimo wsystko tutaj lepiej a dlaczego u nas tak nie mozna ? bezsensu :o pisze w tej sprawie do ministra :o

jak ? szukam z pomoca oogli i nic tqakiego nie moge znalesc

Gość mmmmmmmmmmam
Kiedys czytalam gdzies (mozliwe sze w internecie)_ bardzo ciekawy artykul o roznych sposobach uczenia pozaszkolnego w ameryce. Po przeczytaniu jego uklula mnie w serce mala zazdrosc o te dzieiaki. Sama gdybym miala taka mozliwosc z wielka checia przystalabym na propozycje takiego toku nauczania mnie. Zapewne odnioslabym wtedy o wiele lepsze wyniki w nauce niz w szkole. Ale pod warunkiem, ze nauczyciel bylby dobry i znalby sie na wszytskich szkolnych przedmiotach. A niestety, niezaleznie od tego jakby sie nie bylo wyksztalconym, malo jest mozliwe aby zmiescic w glowie wszytsko, nie pomylic szczegolow, nie zapomniec oczyms, nie pominac czegos i nauczac na odpowiednim do wieku poziomie. No, o ile jeszcze w podstawowce byloby to mozliwe, to juz nawet w gimnazjum yloby tomaklo prawdopodobne... PS. Ale z tego co wiem, chodzisz juz do 2 lo, wiec w twoim przypadku to i tak chyba nie mialoby juz sensu

z tego co wiem, to nawet w najnowszym \"Newsweeku\" jest o tym wzmianka odzice skadaja podanie do dyrektora twojej szkoły, o pozwolenie nauczania cię w domu (przez nich samych), on sie zgadza i wydaje papiery abo sie nie zgadza i rodzice odwołują się do kuratorium uczysz się w domu a co jakiś czas podsyłane sa testy sprawdzające twoje wyniki w nauce, które decydują czy nadal możesz uczyć sie w domu czy powinnas wrócic do szkoły ale jestes w II klasie LO, to do 18 został ci rok i będziesz mogła na własne życzenie wypisać się ze szkoły musisz być starsznie aspołeczna, skoro przebywanie z innymi ludźmi sprawia ci taki problem

jestem aspołeczna :o ale przy takim sposobie mozna takze pracowac :classic_cool:

Gość mmmmmmmmmmam
a ten newsweek to mozna jeszce w kioskach znaleźć?

podaj strone tej wzmianki w newsweeku no własnie czy mozna go jeszcze kpupic ?

Mama belfer Irytuje was szkoła? Uważacie, że nauczyciele są niekompetentni, a młodzież agresywna? Możecie uczyć swoje dziecko w domu. Sami. Adaś i Grześ Reszke z Pruszcza Gdańskiego trzeciego września nie włożą białej koszuli. Nowy rok szkolny uświetnią szarlotką, którą upieką razem z mamą. Bo małżeństwo Reszków rok temu podjęło decyzję: program szkolny dzieci realizujemy w domu. Adaś będzie uczniem czwartej, a Grześ trzeciej klasy. Ich jedyną nauczycielką polskiego, matematyki, przyrody, śpiewu i historii jest ich mama, Marzena. - Nim chłopcy poszli do szkoły, mieli zainteresowania, lubili malować. Ale szkoła była strasznie odtwórcza, wcale się tam nie rozwijali. W domu odrabiali lekcje i nie mieli czasu na swoje pasje - opowiada ich mama. Zaczęła przeglądać internet, trafiła na stronę edukacji domowej. Z mężem doszli do wniosku, że tylko w domu będą mieli wpływ na to, jak i czego uczą się ich synowie. w necie jest tylko taki kawałek to chyba najnowszy numer wiec pewin mozna go kupic