Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miniminka

jakie OKULARY kształt oprawek pasują do okrągłej twarzy??

Polecane posty

Tak jak w temacie :-) mam dosc pelna twarz i musze wybrac jutro ksztalt oprawek, moze mi pomozecie? mam jeszcze pytanie dotyczące cen w sieci Vision Express - drogo? tanio? polecacie czy odradzacie?

Jeszcze nie widziałam twarzy która lepiej by wyglądała w okularach niż bez. Polecam zdecydować się na szkła kontaktowe. Są zdrowsze i dla wady i dla oka. Dla wady wzroku bo nie jeżdżą na nosie, nie przesuwają się więc nie ma zmiany odległości. Nie ograniczają też pola widzenia. Dla oka bo stanowią swoisty pancerz dla kurzu i wielu zanieczyszczeń które są w powietrzu. Fakt że trochę ograniczają dostęp tlenu ale dzisiejsze technologie produkcji soczewek kontaktowych bardzo i sukcesywnie to minimalizują. Do 35%.

Rzecz w tym, ze ja mam szkla kontaktowe, ktore od kilku miesiecy nosze po 18 h na dobe i, mimo super ultra kosmicznych technologii stosowanych przy produkcji soczewek zaczyna mi sie robic zespol suchego oka - dlatego potrzebuje okularow zeby w domu wieczorem czy w weekend tez cos widziec a oczy moglyby odpoczac od szkiel kontaktowych :-) po prostu moje stare okulary sie stukly i potrzebuja nowych ale nie byle jakich - zeby sasiadow i listonosza nie straszyc :-P

Gość gość
jak już dobierzesz okulary i oprawki to polecam zastanowić się nad etui na okulary. Wiadomo, że dobre okulary nie sa tanie więc warto zadbać o ich dobrą ochronę. Ja kupiłam etui na http://www.etuinaokulary.com.pl/o-firmie.html i jestem mega zadowolona