Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asiulek22

pomóżcie prosze - zmiana tabletek

Polecane posty

Ostatnio brałam Cilest, ale postanowiłam zmienić je na Novynette i w związku z tym mam pytanie. Otóż nie wiem kiedy wziąć pierwszą pigułkę. Gdzieś czytałam, że jeżeli przechodzi się z pigułek dwuskładnikowych na dwuskładnikowe to normalnie należy wziąć stare do końca, zrobić tygodniową przerwę i wziąć nowe.Jednak przeczytałam w ulotce od pigułek, że należy wziąć do końca stare i od razu, czyli następnego dnia, nowe. Czy tak rzeczywiście należy zrobić??

Gość ja zmienialam tydzien temu
z diany na mercilon i lekarz kazal mi pierwsza tabletke wziasc w pierwszy dzien okresu

Gość lolo12546
zapytaj lekarza - nie mozna brac pigulek bez kosultacji z ginekologiem, moja p. dr mowila ze trzeba zrobic przerwe w przypadku zmiany i nie tydzien,tylko napewno dluzej,wiec sie zastanow kobieto

Już troszkę za późno, bo ostatni cilest wzięłam tydzień temu (w środę), a nawynette kupiłam dopiero dzisiaj. Co w takim wypadku mam zrobic?? Wziąć dzisiaj czy zrobić sobie miesiąc przerwy?

Zdycydwowanie lepiej wziąć teraz to nowe, ale zabezpieczać sie dodatkowo. Taka przerwa rozlegulowała by ci zupełnie cykl.