Asiulek22 0 Napisano Sierpień 30, 2007 Ostatnio brałam Cilest, ale postanowiłam zmienić je na Novynette i w związku z tym mam pytanie. Otóż nie wiem kiedy wziąć pierwszą pigułkę. Gdzieś czytałam, że jeżeli przechodzi się z pigułek dwuskładnikowych na dwuskładnikowe to normalnie należy wziąć stare do końca, zrobić tygodniową przerwę i wziąć nowe.Jednak przeczytałam w ulotce od pigułek, że należy wziąć do końca stare i od razu, czyli następnego dnia, nowe. Czy tak rzeczywiście należy zrobić?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja zmienialam tydzien temu Napisano Sierpień 30, 2007 z diany na mercilon i lekarz kazal mi pierwsza tabletke wziasc w pierwszy dzien okresu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 30, 2007 Nie rób przerwy, po skonczeniu cilestu od razu zacznij novynette. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolo12546 Napisano Sierpień 30, 2007 zapytaj lekarza - nie mozna brac pigulek bez kosultacji z ginekologiem, moja p. dr mowila ze trzeba zrobic przerwe w przypadku zmiany i nie tydzien,tylko napewno dluzej,wiec sie zastanow kobieto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asiulek22 0 Napisano Sierpień 30, 2007 Już troszkę za późno, bo ostatni cilest wzięłam tydzień temu (w środę), a nawynette kupiłam dopiero dzisiaj. Co w takim wypadku mam zrobic?? Wziąć dzisiaj czy zrobić sobie miesiąc przerwy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miarka 0 Napisano Sierpień 30, 2007 Zdycydwowanie lepiej wziąć teraz to nowe, ale zabezpieczać sie dodatkowo. Taka przerwa rozlegulowała by ci zupełnie cykl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asiulek22 0 Napisano Sierpień 30, 2007 Dzięki Miarka. Bardzo mi pomogłaś :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach