Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lewoskrzydłowa

CO ONA MI PRZEPISAłA ???!!!

Polecane posty

Wczoraj wybrałam się na wizytę do mojej pani dermatolog. Powód prosty: pryszcze, które wyszły mi po ostawieniu tabletek anty. Jednak najgorsze mam już za sobą... to była ostatnia wizyta. Poprosiłam ją o coś doustnego...poprawiającego stan skóry. Powiedziała że wszystkie te preparaty bez recepty to...generalnie syf. Przepisała mi...METRONIDAZOL. Poczytałam sobie trochę o tym leku...ale im więcej czytam...tym bardziej jestem przerażona... Czy jest ktoś, kto stosował ten lek? A jeśli tak, to dlaczego i czy pomógł. Będę wdzięczna za każdą odpowedz. http://pl.wikipedia.org/wiki/Metronidazol

Gość mialam ten sam problem po
odstawieniu tabsow. lekarz przepisal mi jakas masc robiona z erytromycyna+ cordes Vas- masc gotowa z tretinoina. ta druga bardziej mi pomogla, ale walczylam chyba z 4-5 tygodniu. idz do innego lekarza- nie bierz tego antybiotyku bo zepsujesz watrobe.

Gość ciemnogród
a co co CI chodzi z tym metronidaozlem? ja tam nic strasznego się nie dopatrzyłam w tej wikipedii :P nie umrzesz od tego, a może coś siedzi w srodku i trzeba toi wybić, bo inaczej nadal będzą wychodzić syfy. jakbyś tak miała panikowac przy każdym leku, to byś w ogóle nie mogła się niczym leczyć :P zawsze mogła Ci przepisac roacutan na poprawienie stanu skróy:P ciekawe co być wtedy pisała, pewnie byś padła na zawał z wrażenia :P i jak można sobie zpesuc wątrobę od paru tabletek? już nie bądźcie takie głupie :o czasem, żeby wybić jakieś syfy, to trzeba brac silne leki, bo sama natura tego nie załatwi

ciemnogrodzie... brałam już izotek więc.... uwierz mi wiem co piszę :/ No cóż skoro się nie doczytałaś niczego w wikipedii to twoja sprawa. Poza tym prosiłam o rady kogoś, kto się ZNA . Pozdrawiam.

Chociaż przyznam Ci rację co do tego, że czasem trzeba brać silne leki :) Myślę że wątroby sobie nie załatwię bo poczytałam sobie co nieco o tym leku...

no zależy przez ile się co bierze... wiesz...w nadmiarze wszystko szkodzi. Pewnie...gdybym miała brać ten Metronidazol przez pół roku to załatwiłabym się. Ale na szczęście z moją twarzą nie jest aż tak zle.

mi kiedys lekarka na serce przepisała coś na reumatyzm i stawy :| szoook ! skonczylo sie na 1 tabletce bo myslałam ze mi brzuch wysadzi ....

Ale z Ciebie fatalistka :) Ja jednak wierzę , że nie jest aż tak zle ! :D A co do rządu to wolę przemilczeć bo po co komentować tą żenadę.

EEE...ja też widzę co się dookoła dzieje ( w końcu niedługo będę IV władzą :)) ale ciągle mam nadzieje, że nie jest tak zle jak na to wygląda :D

Nie, nie ja nie udaję. Widzę co się dzieje i mnie to przeraża...ale po prostu myślę sobie że skoro jest tak zle...to teraz musi być już lepiej :) A IV władza...cóż, to IV władza :D Podobno są nią dziennikarze

Gość angela_
nie wiem czemu panikujesz, większość leków (o ile nie wszystkie) mają jakieś skutki uboczne które mogą ale nie muszą wystąpić (w trakcie testowania leku wystarczy ze 1 na 1000 osób dostanie wymiotów i na ulotce przeczytasz ze lek może je powodować) jeżeli lekarka przepisała metronidazol to wypryski pewnie masz dosyć "rozległe" może wiązać się to ze stanem zapalnym więc stąd zapewne ten lek a tak apropo bierzesz jakieś leki przeciwbólowe? jeśli tak to przeczytaj ulotkę chociażby zwykłego paracetamolu:)

Po pierwsze.... nie panikuje. Nie wiem co to dla Ciebie jest panika ale chyba to pojęcie nie pasuje do mojego postu (być może słowo \"przerażona\" tak na Ciebie podziałało) . Po drugie napisałam że najgorsze mam już za sobą , więc wydaje mi się że powinno byc zrozumiałe że z moją twarzą nie jest zle. Ale widzę że powinnam to prościej ująć. Po trzecie nie wiem dlaczego piszesz o skutkach ubocznych. Zapewniam, że umiem czytać. Jestem świadoma tego, że mogą zaistnieć jakieś skutki uboczne. Podsumowując : chyba niedokładnie przeczytałaś mój post..lub nie wiele z niego zrozumiałaś.

Gość angela_
tak, oczywiście:) pomyliłam przerażenie z paniką - straszne:D założyłaś temat więc napisalam co o tym mysle a ze nie jest to zgodne z twoim zdaniem to twoj problem, powinnam napisać że lekarka jest głupia wtedy nie rozwodzilabyś się tak nad każdym napisanym przeze mnie słowem i było by ok