Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

D1982

Praca za granicą- czy warto?

Polecane posty

Gość pomoca bedzie tez
sluchaj wydaje mi sie ze warto wyjechac zagranie ale tylko wtedy jesli potraficie sie dogadac po angielsku jesli myslicie o wyjezdzie do UK. I koniecznie starajcie sie zebys TY z dzieckiem jak najszybciej do meza dolaczyla bo nie ma nic gorszego jak rozlaka. Ja przezylam dlugo rozlake z moim chlopakiam, ktory pojechal do pracy i mimo ze widzielismy sie co 2-3 miesiace to bylo ciezko. Klocilismy sie bez sensu...az w koncu moglisy zamieszkac razem w UK i jest suuuuper :-)

pewnie,ze jest sens . ja jestem od 3 lat za granicą razem z mężem, kupilismy sobie w Polsce nowy samochód,dom ,stać nas na wczasy za granicą. W Polsce nigdy byśmy się tego nie dorobili. Pewnie ,że nie jest łatwo, rozłąka z rodziną ,znajomymi z krajem jets trudna. Ale nie żałuję teraz powoli urządzamy swój dom w Polsce i wiem,że było warto.

Gość richard
warto ale wszystko co mozna tu osiagnac to naprawde ciezka praca i wytrwaloscia.!!!!poczatki sa ciezkie jak wszedzie ,ja jestem 2 lata nie zaluje chociaz nie raz mialam ochote zostawic to wszystko, brak rodziny ,przyjaciol to naprawde doluje-niezla szkola zycia.moim priorytetem bylo znalezienie pracy bo w polsce pracowalam non-stop i nie wyobrazalam sobie zeby tutaj siedziec w domu(odradzam mozna dostac niezlego kota po 3 miesiacach),po znalezieniu pracy idzie juz z gorki jeszcze jak cie doceniaja w pracy to jest calkiem ok.powoli zaczelam sie urzadzac i powiem jedno ze tego co tu mam nie mialabym w polsce chyba przez 15 lat, sorry moze powiecie ze jestem materialistka ale jak ma sie rodzine to chce sie normalnie zyc i zapewnic dziecku dobry byt.i szczeze mowiac mam dosc opini ludzi ktorzy ciagle oczerniaja tych co wyjechali z polski!!!ja sama wiem najlepiej co jest dla mnie dobreWIEC JESLI MASZ MOZLIWOSC to pakuj sie i do roboty zawsze to lepsze niz ciagle nazekanie na swoj kraj!!!!