Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jlk

jak odzwyczaic 8 miesieczne dziecko od piersi?

Polecane posty

Gość jlk

co godzine budzi sie w nocy:( butelki nie uznaje-jedynie z niej pije. "posilki"je jedynie z lyzeczki:O masakra:O przeciez nie bede go w nocy karmic lyzeczka:(

Synka karmiłam do 13 miesiąca. Miało być powolne odzwyczajanie bo nic innego oprócz piersi nie chciał. Nie wspominając o moich akrobacjach które musiałam robić, żeby choć trochę z jedzenia na łyżeczce wylądowało w jego buzi. Skończyło się drastycznie. Obwiązywałam się elastycznym bandażem i tłumaczyłam, że nie ma już mleczka. Było ciężko. Po 2 dniach zrozumiał i więcej się nie złościł. Chętnie poczytam jak robią to inne mamy. Powodzenia!

Mój syn był karmiony 10 miesięcy i zaczełam stopniowo odstawiać.Ponieważ już jadł posiłki ograniczyłam cyca tylko w nocy.W dzień nie dostawał i szybko sie przyzwyczaił.W nocy stopniowo,najpierw 3 razy ,pózniej 2 itd...Na noc zawsze dostawał bardziej sytą kolacje

Gość jlk
hmm...no wlasnie od miesiaca nie daje mu piersi w czasie dnia. moze zjesc (wydawac by sie moglo)syty posilek przed snem a i tak sie budzi co godzine:Ote noce mnie wykanczaja.. kar79-synek ma 8 miesiecy wiec na Twoj "sposob"POKI CO jest za wczesnie.ale cos czuje,ze wszystko w swoim czasie:Odzieki za pomoc