Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczoteczka

Mundurki szkolne - co z nimi?

Polecane posty

Gość Szczoteczka

Wiecie jakie jest obecnie stanowisko szkół na temat mundurków? Myślałam, że wszystko jest uchwalone i nieodwołalne, a tu młodszy brat mi dziś mówi, że w jego szkole, po odejściu Giertycha, mundurki stoją pod znakiem zapytania, a sprawa będzie omawiana na pierwszym zebraniu rodziców. Jak jest w szkołach Waszych lub Waszych pociech/rodzeństwa?

Gość posłanka Hojarska
Moj brat jeszcze nie ma mundurka i nie wiadomo jakie będą.

ujednolicony strój szkolny - mundurki został wprowadzony ustawą ministerialną i szkoła może sobie dyskutować, ale niewiele to da, odejście Giertycha nic nie zmieniło, nowy minister - prof. Legutko nie zmienił tej ustawy ani nie wydał, żadnego rozporządzenia w tej sprawie, więc ustawa nadal obowiązuje, w szkole naszych synów dyrekcja dała rodzicom czas do końca roku na zakup mundurków, nie muszą zaraz trzeciego września być umundurowani,

Gość Szczoteczka
Nie wiesz jakie będą, ale ogólnie mają być? Bo u mojego brata w gimnazjum mają w ogóle rozważać czy w ogóle będą! Byłam pewna, że jakaś ustawa jest w tej sprawie, i czy Giertych odejdzie, czy nie - to będzie ona aktualna... :o

Grubalola, naprawdę to jeszcze nie koniec.Ja mam trójeczkę, ale czasem wysiadam :o

Gość Szczoteczka
Grubalola - też tak mi się wydawało, stąd topik, którego utworzenie było skutkiem nielekkiego zdziwienia sytuacją w szkole brata :)

w szkole moich chłopaków sa kamizelki i spodnie dla chlopaków.Dla dziewczynek też kamizelki i do tego spódniczki.Wszystko ładnie , elegancko wygląda, bo z tworzywa sztucznego :o

Gość Szczoteczka
Hym, a masz pod ręką jakiś artykuł na ten temat? Toż w prawie nie może być tak, że jak kota (Giertycha) nie ma, to myszy harcują :) Chyba że ten nowy minister coś pozmieniał, ale o tym bym też z chęcią poczytała. Dziękuję za odpowiedzi!