Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Evev

Dlaczego on to robi ?

Polecane posty

Jestem z chłopakiem od pół roku. Poznaliśmy się na forum internetowym 2 lata temu. Mieszkamy oboje dość daleko od siebie (1,5 godziny jazdy autobusem). Widzimy się dość rzadko (średnio raz w tygodniu). Problem polega na tym, że on ma mnóstwo koleżanek, których ja nigdy nie widziałam. Przychodzą do niego dniami i nocami. Czasem dostaję sms typu \"właśnie wpadła koleżanka\". Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby te koleżanki przychodziły o normalnych porach dnia, a nie o godzinie 20, czy 21. Dodatkowo te koleżanki to przeważnie 18,19-letnie dziewczyny (ja mam juz skończone 24 lata).Ostatnio doszło do tego, że przyjechała do niego kolezanka i została na noc :( oczywiście nocowali w jednym pokoju. Jestem nauczona tak, ze nie okazuję zbyt często zazdrości. On zresztą nie toleruje zazdrośnic, jednak w środku aż się we mnie gotuje :( Ja nie mam wielu kolegów. Nawet, gdybym miała on jest taki, że prawie w ogóle nie okazuje zazdrości. Kilka razy przy mnie powiedział, ze miałby ochotę przelecieć jakąs fajną babke :( To miał być żart, ale cholernie bolało. Źle się z tym czuję :(

Gość sweet little thing
oj ode mnie to by mu sie dostalo,gdybym byla na Twoim miejscu. za ten ostani tekst szczegolnie :p

Gość do autorki...
Kilka razy przy mnie powiedział, ze miałby ochotę przelecieć jakąs fajną babke....czy wy jesteście jako para czy to bardziej koleżeński układ,bo jeżeli tak to nic w tym dziwnego że tak mówi traktuje cię jak kumpelkę,jeżeli jesteście parą to zapytaj wprost dlaczgo tak mówi i powiedz co wtedy czujesz.A ile on ma lat?

Według niego tworzymy związek. Niestety nikt oprócz mnie i niego o tym mnie wie. Wszyscy myślą, ze jesteśmy kumplami :/

Gość do autorki...
A to jakaś tajemnica że jesteście parą..,macie po 24 lata więc to chyba coś poważnego a nie żadna dziecinada

Dla niego to moze być tajemnicą. Myślałam o tym i doszłam do wniosku, ze może jemu tak wygodniej. Żadna koleżanka nie wie, że jesteśmy razem.

chyba stanowisz dla niego plan awaryjny, trzyma to w tajemnicy, ale jakby co to ma laske na samotne noce i dni, a na zewnątrz - wolny ptak ja bym go wzięła pod lupę czy czegos tam nocami z tymi kolezankami nie mota

:O Może te koleżanki tez myślą, że są z nim w związku a te inne (m.in.Ty) to koleżanki? :O Powinnaś mu powiedzieć co o tym myślisz, a nie siedzieć cicho, bo może się okazać (odpukać), że tak mu wygodnie i leci sobie na kilka frontów :( 🌼

Gość wionio
:O ale się dajesz dymać aż przykre💤 nie okazuje zazdrości? Dla mnie brak zazdrości to podstawa stwierdzenia tego że komuś nie zależy. Napisz mu dla jaj że kumpel do ciebie przyszedł na noc i pijecie sobie browary i go przenocujesz. Zobaczymy czy taki kozak bedzie dalej.

Dziewczyno, dlaczego ty mu na to pozwalasz? Dlaczego z nim jesteś? Przecież lepiej być samą, niż z luzakiem, który cie nie szanuje. Co to za udawanie, że to tylko przyjaźń? to jest TYLKO (wątpliwej jakości) przyjaźń.

Gość i co i co i co
Jak Ci kiedyś napisze, że właśnie wpadła do niego koleżanka to jedź do niego w te pędy i poznaj tę przemiłą pannicę :-)

Mówiłam mu o tym dwa razy. Wyszło, ze jestem zazdrosna i on miał satysfakcję z tego. Rozmawialiśmy o kolezankach i powiedział, ze on nie działa na dwa fronty(coś w tym stylu). Czasami mam wrażenie, ze on sam mnie prowokuje do tego, zebym w końcu okazała zazdrość :( a sam niby nie lubi zazdrośnic :o.

Hehe a to dobre...no no ciekawy związek..też bym tak zrobiła..zadzwoń do niego i powiedz że dziś przychodzi do Ciebie kumpel z browarami (jak ktoś powiedział wyżej) ....jak nie zareaguje to go olej dziewczyno...zresztą ja już bym go olala..ale Ty widać jesteś jakaś zaślepiona

Myślę, że wionio wyjaśnił Ci to najlepiej, z męskiego punktu widzenia;) Wyjaśnijcie sobie wreszcie kim dla siebie jesteście, a jeśli się okaże, że jesteś dla Niego tylko koleżanką?:-O Nie nędzie Ci szkoda zmarnowanego pół roku?

Gość Myślęże...
... z tymi koleżankami, które tak do niego wpadają to ściema. Koleś chce się dowartościować i czuje się lepszy, kiedy wie, że jesteś zazdrosna. :)

Nie jestem dla niego koleżanką, tylko dziewczyną. Gdybym zadzwoniła i powiedziała, że wpada do mnie kumpel na noc z browarami wyszłabym na idiotkę :o. Pierwsza myśl, która by mu przeszła przez głowę to to, że usiłuję wywołać w nim zazdrość. Nie chcę tego robić. Nie chcę robić z siebie ofiary. Problem jest taki, że bardzo mi na nim zależy i to ja od początku starałam się, zebyśmy byli razem. Najgorsze jest, że nie potrafię bez niego żyć i czuję, że jemu też na mnie zależy. Gdybym tego nie czuła..odeszłabym.

Mam taką naturę, że nie chcę w nikim wywoływać nieprzyjemnych uczuć. Nie sprawia mi to przyjemności. Czasem on nawet nie wie, że gdzieś wychodzę wieczorami. Nie mówię mu o tym po prostu. Dopiero, gdy zapyta.

Karla_kolumna tak, jak mówi o mnie przy kimś, to używa określenia \"koleżanka\".

Gość Sypiasz z nim

Gość krewetka123
popychadło z Ciebie zrobił i tyle wiesz że nie podskoczysz i nie powiesz swojego zdania...to robi z Tobą co chce proste

Gość wionio
żałosne a czy on się zastanawia jakie uczucia u ciebie wywołuje takim zachowaniem💤 Nie można się kogoś bać, im bardziej boisz się że odejdzie tym dajesz mu lepsza wode na młyn

Gość dziewczyno obudz sie
tu nie chodzi o wywolywanie negatywnych emocji, tylko o sprawdzenie,a jednoczesnie pokazanie mu jak to jest miec swiadomosc, ze ta druga polowka zostanie na noc z plcia przeciwna. Przy okazji moze sie dowiesz czy w ogole jest zazdrosny czy wcale. jesli wcale no to wybacz, to nie zwiazek tylko jakas szmira. BO do zwiaku trzeba dwojga ludzi, a nie tego, ze jedna osoba sie stara za dwoje

oooo i do tego specjalista od odwracania kota ogonem, wnioskuje z tego co piszesz autorko nie jest to materiał na partnera w każdym razie nie obecnie, moze chłopak musi dorosnąć, ale Ty nie musisz na to czekać

Popychadło ??? On wie jakie mam zdanie na ten temat. Jednak czemu mam robić z siebie emocjonalnie rozchwianą histeryczke ? W każdej sytuacji zachowuję spokój.To chyba z nim jest coś nie tak, jesli bierze mnie na zazdrość.

dokładnie Evev - to z nim jest coś nie tak po prostu nie dorósł emocjonalnie do zdrowej relacji z kobietą myslę,za zasługujesz na kogoś, z kim wszystko będzie OK

Gość dodziczka
on w żadnym wypadku nie uważa Cię za swoją dziewczynę! Opamiętaj się! Nazywasz siebie jego dziewczyną, a w ogóle nie jesteście parą ;( przykro mi z powodu Twojego zaślepienia... Jakby mu na Tobie zależało, to by nie krył tego przed innymi! Ile to jeszcze będzie trwało?? Współczuję Ci serdecznie Twojej naiwności... To NIE jest miłość z jego strony, jeżeli tak wygląda sytuacja...

Gość dziewczyno obudz sie
no ale nikt nie mowi, ze wyjdziesz na histeryczke. Nie popadaj w skrajnosci. Jakby mi facet powiedzial, ze kolezanka zostanie u niego na noc, ze beda spali w jednym pokoju, to bym mu chyba do krtani dopadla :) zartuje, ale z pewnoscia nie dostalby na to mojego przyzwolenia chocbym ja znala. A czy ty u niego zostajesz na noc?