Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ile zarabia przedszkolanka? nauczycielka klas 1-3??

Polecane posty

Gość Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

^ up

Gość mało
ok 1000. to zależy też od stażu pracy

Gość o tak powiem
nauczycielka przedszkola zarabia podobnie do nauczycielki szkoły ( ok. 1000), ale w przedszklou są prace bardziej opiekuńcze a w szkole nauczanie. Zalezy co kto woli? W prywatnych przedszkolach - -wyzysk wiec nie polecam.

Witaj, już wczoraj odpowiadałam komuś tu na to pytanie. Nauczyciel czy to przedszkola czy szkoły zarabia tyle samo, wymiar godzin pracy jest tylko inny. Wszystko zależy od wielu czynników, a przede wszystkim od stopnia awansu zawodowego no i dodatków. Na wsi zarabia się więcej. Skrajnie Stażysta w granicach 800-900 na rękę, dyplomowany ponad 2000.

Gość mkliop
ja nie jestem nauczycielka ale mam kilku znajomych i uwazam ze nasz rzad to sie powinien wstydzic ze tak malo placi a byle robotnik ma lepiej

i co z tego że mają; w życiu nie chciałabym uczyć cudzych dzieci baaa oby tylko dzieci. wakacje to nie wszystko. poza tym zawód nauczyciela w tym kraju jest \'pięknie\' lekceważony.

Gość zapamiętajcie
sobie raz na zawsze: nie ma znaczenia czy jest się przedszkolanka, nauczycielem klas I-III , gimnazjum czy liceum. Jest JEDNA tabela płac obowiązująca w całym kraju i według niej są naliczone pobory🖐️

Gość kiki 125
malo placa tyle lat studiow a ci takie grosze daja-wstyd Kaczory i spolka

Gość ja tez ja tez ja tez
nikt z nauczycieli nie zarabia 2000, no chyba ze po lekcjach ma dodatkowe np. indywidualne z dziecmi specjalnej troski i siedzi po lekcjach do wieczora

Gość kuku123
Kiki a Kwas dawal ci wiecej?

Gość nauczycielka.
zalezy od stopnia awansu zawodowego, stażu pracy, stażysta najmniej ok 700 - 800 zł, zalezy od płatnika, w niektórych gminach są np. wyższe dodatki

Gość kto decyduje się na taki zawód
będzie klepał biedę

Gość 1500 to już
stawka dla nauczyciela dyplomowanego, czyli nie dla przedszkolanki. A te 2000 to chyba jakaś dyrektorska pensja z dodatkami.

Nauczyciel przedszkola jak najbardziej tez może być nauczycielem dyplomowanym. Nie jestem dyrektorem szkoły tylko nauczycielem z wieloletnim stażem i z najwyższymi z możliwych dodatkami. Na czystym etacie czyli nie licząc nadliczbówek na rękę zarabiam nieco ponad 2000.