Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie miem spac

co o tym sadzicie?-

Polecane posty

Gość nie miem spac

Napotkałem na tą właśnie datę wiele razy. Głównie w internecie, w komentarzach na forum różnych portali. Myślę, że Wy również się z tym spotkaliście, jeśli jednak nie, to wyjaśniam. Otóż na dzień 21 lub 22 grudnia 2012 roku przepowiadany jest koniec świata. Znowu... Jednak tym razem koniec ma być inny. Nie będzie to ogień piekielny i zagłada. Ziemia przejdzie z 3gęstości do 4gęstości. Jeden rok ziemski będzie trwał 1000 lat. Ewolucja będzie hieperszybka. I ogólnie będzie fajnie. Musimy tylko oczyścić nasze umysły, myśleć globalnie, o naszej planecie a nie tylko o sobie. Wtedy jakaś bardzo inteligentna rasa przyleci i nauczy nas życia w tym nowym, lepszym świecie. Są jeszcze wersje, że przeniosą nas na jakąś fajną planetkę, a resztaz nie oczyszczonymi umysłami zostanie i umrze na Ziemi. Na początku myślałem, że to bujdy. Dalej tak myślę, ale temat mnie zainteresował, więc poszukałem informacji i właśnie je Wam przedstawiam. Kalendarz Majów kończy się na 2012 roku. Czy jest to ostatni rok naszej planety? A może Majowie po prostu stwierdzili, że nie ma co dalej obliczać kalendarza, bo ich cywilizacja już nie przetrwa? Fakt jednak pozostaje faktem. Jednak twierdzenie, że Majowie przepowiedzieli koniec świata na 2012 rok jest błędne. Prawda jest taka, że Majowie ustalili podział swojego kalendarza na ery – światy, cykle trwające po 26 tysięcy lat. Cykle opierały się na precesji osi ziemskiej (jest to zjawisko przejawiające się wykonywaniem przez oś Ziemi ruchu po powierzchni bocznej stożka. Innymi słowy, oś ziemska kreśli na tle nieba okrąg. Zakreślenie pełnego okręgu trwa 26 tysięcy lat). Piąty świat Majów skończył się już w 1987 roku, – więc ów koniec świata w już przeżyliśmy – zaś szósty zacznie się właśnie 21 bądź 22 grudnia 2012 roku. Czyli wychodzi na toże według Majów na razie nie ma żadnego świata. Ciekawa teoria... No i co według tych Majów będzie w 2012 roku? Otóż będzie przebiegunowanie Ziemi. Uwaga, tu naukowe fakty: w wyniku zaburzeń pola magnetycznego Słońce co jakiś ściśle określony czas (chyba 26 000 lat) zmienia bieguny; północy na południowy, albo odwrotnie, jak kto chce; zmieniają się wtedy również bieguny na Ziemi. A tu czysta fantastyka: ostatnio (prawie 12 000 lat temu) przez przebiegunowanie Ziemi woda zalała Atlantydę, znajduje się ona obecnie gdzieś pod Antarktydą; tym razem podczas przebiegunowania nasz Układ Słoneczny wejdzie w pasmo równika galaktyki, zaleje nas wielka fala kosmicznej energii, dzięki której nasza atmosfera zacznie świecić (podobno jasny błękit) i dalej>> Przepowiednie Nostradamusa(4 nowe centurie znalezione w archiwach Watykanu) Kalendarze Majów i Egipcjan Zakończonych Wielką datą 2012r... Przepowiednie najróżniejszych jasnowidzów w tym śpiącego proroka i Ojca Pio... Objawienia Matki Boskiej w Lurd,Metugorje i w Fatimie... Kod Biblii w którym wyraźnie jest napisane wielkimi literami wielki kataklizm zmiana(z tego co mi wiadomo w 2012 mają przestawić sie bieguny ziemskie co doprowadzi do 3 dni ciemności w czasie których ziemia przestanie sie obracać i zacznie w drugą)... niebędzie żadnej 4 gęstości bo coś takiego nieistnieje... Zacznie się od wyłączenia nam światła(w 2012 bedzie potężny rozbłysk magnetyczny który wyłączy cały sprzęt elektroniczny na ziemi)... 3 dni ciemności(chaos na ulicach,zamieszki i legalne wojny)... zmiana pola magnetycznego ziemi (jak już wiadomo to sie bedzie nazywać światowym oświeceniem ponieważ w głowie każdego z nas jest tyle elektryki która mogłaby zasilić żarówkę,także zmieni się napewno nasze myślenie pozafizyczne)..3 dni ciemności + opuźniny ruch ziemi w drugą strone sprawi że w ciągu 3 dni bedziemy ieli nową epoke lodowcową... Brzmi śmiesznie?...niesądze, tymbardziej że amerykanie już się szykują do tego zbierają sprzęt i książki w najwiekszych bunkrach w Nevadzie ,,Hmm...czyżby wiedzieli o czymś o czym my niemamy zielonego pojęcia?..." jeśli mi niewierzycie połaczcie sie satelitarnie i obejrzyjdzie cały ten teren a gwarantuje że znajdzecie jak amerykanie .szykują swoje bunkry pare linkow http://hotnews.pl/artnauka-221.html http://www.niewyjasnione.pl/Proroctwa_Oriona_na_rok_2012-t776.html

Gość o rany666

Gość fghghj
moze byc ciekawie

Gość no co ty toc
toc euro ma byc tego roku u nas

Gość e tam znowu tania sensacja
3 dni ciemnosci? ale niby gdzie? na ktorej polkuli? czy moze cala ziemia wypadnie ze slonecznej galaktyki? albo slonce przestanie swiecic przez 3 dni? w przeciwnym wypadku niemozliwe jest zeby na CALEJ kuli ziemskiej bylo ciemno. To wiedza dzieci w podstawowce, ze jak u nas jest noc to w ameryce dzien. I dlaczego mialyby byc zamieszki jakby bylo ciemno? Chyba rzad i policja nadal by istnialy, w niektorych krajach przez kilka m-cy maja noc polarna i normalnie funkcjonuja. U nas tez nagle w nocy ludzie nie wychodza na ulice i nie wszczynaja wojen. A na reszcie co napisales to sie nie znam :)

Gość gumis200
hej doradzilbys lepiej jak przetrwac! ta katastrofe,bo po przeczytaniu tego troche mielismy dola

Gość gumis200
hej doradzilbys lepiej jak przetrwac! ta katastrofe,bo po przeczytaniu tego troche mielismy dola

2012r -> mylisz się to data w którym Polska się totalnie ośmieszy, bo zamiast stadionów to targowiska z koszulkami z Euro zastaną ;);)