Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anna_24

pytanie o blizniaki

Polecane posty

mam takie pytanie bylam u ginekologa i powiedzial ze sa blizniaki ale tylko 1 serduszko bije a drugie to dopiero zoltkoo czy jakos tak i ze moze to jedno umrzec i to nie ma wplywu na drugie. ale czy mozes tez sie rozwinac i zyc normalnie? jestem strasznie nerwowa przez to to jest 8-9 tydzien ciazy i za 2 tygodnie mam isc na usg

Wszystko możliwe to dopiero początek u mnie w 5 tyg był jeden a drugi dopiero w 7 Potem czekałam na serduszka Biły obydwa ale bardzo możliwe że u drugiego będzie to miało za parę dni Generalnie do 12tyg jedno może obumrzeć i nic się z drugim nie stanie Natura rozwiąże ten problem jeżeli okaże się że będzie jeden tzn że pewnie dwa nie miałyby szans albo miałyby wady Sama przeżywałam katorgi do 12tyg trzymaj się

Gość mama bliżniaków
Witaj, u mnie w 8 tyg lekarz, a własciwie klku bo bardzo żle sie poczułam , w szpitalu stwierdzili, ze są bliżniaki. Tak już zostało, bliżniaki mają ponad rok, ale wtedy powiedzieli, że jeszcze może sie sytuacja zmienicz, czasami jeden zarodek obumiera, i na tym etapie wchłania sie naturalnie, pozostaje jedno dziecko. Nie martw sie nazapas :)Życze aby przyszły na świat fajne zdrowe bliżniaki, wielkie to wyzwanie ciąża i potem wychowywanie :) Tu na forum jest duży wątek poświecony ciąży bliżniaczej, poszukaj, a dodatkowo warto odwiedzić najlepszą strone założoną przez rodziców bliżniaków : www.blizniaki.net

Dziekuje troche jestem spokojniejsza bardzo hce zeby jedno bylo zdrowe jezeli to drugie nie przezyje to moze tak mialo byc wszystko sie okaze 12 wrzesnia jak pujde na kolejne usg A powiedzcie mi czy USG szkodzi dzieciom? bo slyszalam taka opinie ze najlepiej nie robic za czesto

Gość Mysik 30
W pierwszej ciązy miałam robione co miesiąc, na koniec nawet częściej. Synek urodził sie cały i zdrowy. A ja byłam spokojniejsza, jak co miesiąc dowiadywałam się, że z nim wszystko ok.