Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gry5uyhu

wlosy

Polecane posty

Gość gry5uyhu

czy mozliwe zeby wlosy zaczely mi wypadac od tego, ze od jakiegos czasu zwiazuje je w kitke?....... pierwszy raz od dawna mam dlugie wlosy i wlasnie zaczelam je tak zwiazywac..... i.... zaczely mi bardzo wypadac, a nigdy nie mialam z tym problemu wczesniej! :( mialam grube mocne wlosy.... a teraz ryczec mi sie chce, jak po ich myciu wyciagam cale 'pompony' z wanny........ :( pomozcie!!!!!

Gość Sylvia*27
może są osłabione, skoro jak piszesz, nigdy dotąd nie był aż tak długie. mieszki włosowe nie mogą tak od razu dostarczyć im wszystkiego na taką długość - tak to chyba wygląda......... ale jak tyle ich wypada, to idź do dermatologa

Gość gry5uyhu
do dermatologa? i co przepisze mi pastylki jakies?...... ja sie dobrze odzywiam, ogolnie jestem zdrowa...... mam bardzo mocne paznokcie itd..... pozostaje mi chyba obciecie wlosow tylko........

Gość gjk9---
Może najpierw podetnij tylko i nie wiąż,może się poprawi

Gość kobieta jednego mężczyzny
Długie włosy mogą sie po prostu łamać bo są "stare". Mam włsy do pasa i niestety też mnie to spotyka - jak nosze rozpuszczone to znów bardzo ocierają sie o odzież i są lekko starte:/ Stosuj dobre odżywki do włosów.

Gość gry5uyhu
tylko, ze... nigdy nie mialam z tym problemu...... :( kiedys kiedys, mialam fdlugie wlosy... ale to bylo dawno. pomyslalam, ze od tego wiazania... ale nie potrafie chodzic caly czas z rozpuszczonymi :/ poza tym, jak ktos napisal, ze rozpuszczone tez sie niszcza ocierajac o odziez..... chyba zetne :/

Gość niechcemalemuszem
Gdy włosy są dłuższe, może Ci się wydawać, że wypada ich więcej, bo sprawiają jedynie takie optyczne wrażenie. Jeśli wypadnie 10 krótkich włosów to jest to ledwo zauważalne, ale jeśli wypadnie 10 długich włosów to jest to już spory kłębek. Sama zapuszczam włosy i mimo, że pewnie nie wypada mi ich więcej niż kiedyś, to teraz mam problem z zatykaniem wanny tylko dlatego, że są dłuższe. Wydaje mi się, że nie ma co z tym iść do lekarza. Możesz po prostu zinwestować w jakieś tabletki wzmacniające (np. zwykły wyciąg ze skrzypu polnego). Jednak najlepiej zaopatrzyć się w jakąś dobrą odżywkę, bo faktycznie pielęgnacja długich włosów jest dużo bardziej kłopotliwa niż włosów krótkich. Trzeba o nie zdecydowanie bardziej dbać.

Gość veronaveronaverona
Musisz cos z tym zrobic zanim bedzie za pozno. ja sobie zlekceważyłam moje wypadanie włosów ! a po roku zawitała u mnie łysinka na czubku głowy. i najgorsze ze nikt juz mi niemoze pomóc. a mam 20 lat ;/ niestety bedzie coraz gorzej ale cuż...

Gość timbim
Może wypadają bo zmienia się pora roku, zawsze wypadają na wiosnę i jesienią. Kup tabletki ze skrzypem, nie związuj włosów tak ciasno lecz w luźniejsza kitkę (byc może za ciasno je związujesz i przez to cebulki włosów są niedotlenione). Gdy rozpuszczasz włosy masuj skórę głowy opuszkami palców (możesz podobnie masowac przy myciu i nakładaniu odżywki) to poprawia ukrwienie cebulek. Kiedyś kobiety miały sprawdzony sposób na piękne włosy: szczotkowanie ( 100 pociągnięc szczotką w górę-głowa zwieszona w dół, potem 100 pociągnięc szczotką w dół...) Szczotkowanie pomaga pozbyc się zalegających martwych komórek skóry głowy, poprawia ukrwienie, wygładza luski włosa... Możesz też spróbowac maseczek: żółtko jajka wymieszane z oliwą i kilkoma kroplami soku z cytryny, różnych wyciagów z rzepy do smarowania skóry głowy, naparów z ziół itp